Betasamec

Betasamec https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414313/bmid_betasamec-R5h-414313.png 3 52 22

Třicátník Milan žije velmi všední život svobodného muže a řadového zaměstnance v menší firmě, když se mu víceméně náhodou podaří posadit se na manažerskou židli v nadnárodním korporátu. Jeho život se tím změní prakticky od základů – teď, když je úspěšný a dobře vydělávající muž, začnou o něj jevit zájem krásné ženy, snaží se mu vlichotit noví „přátelé“, život se zdá být jedním nikdy nekončícím mejdanem. Časem se ale ukáže, že uhájit teplé místečko v korporátu není až tak snadné, zvlášť ve chvíli, kdy jsou ekonomické výsledky v červených číslech a vedení si žádá rychlé a efektivní řešení. Jenže nic takového v korporátu ještě nikdy nikdo nedokázal. Svérázná, nesmírně humorná prvotina českého autora, který se odvažuje říct nahlas i to, na co se mnozí obávají byť jen pomyslet. Kniha je svým způsobem generační výpovědí a osloví nejen ty čtenáře, kteří mají vlastní zkušenosti s prací v zahraničních korporátech, ale všechny ty, kdo mají rádi nekorektní humor, jdoucí „až na dřeň“.... celý text

Ainyska
Ainyska
17.12.2021 2 z 5

Na proložení těžší četby fajn, ale moc vtipná kniha nebyla, vlastně vůbec. Celkově mě zklamala.

ApolenkaS
ApolenkaS
13.12.2020 3 z 5

No, ehm, jak bych to..... Takovej trošku jednodušší děj i člověk. Ale kdo říká, že neskutečný? ;)


MildeZ
MildeZ
10.10.2020 4 z 5

Taková nenáročná a vtipná oddechovka :-)

Karimah
Karimah
24.09.2020 2 z 5

Takhle fakt někdo žije?

DominaCZ
DominaCZ
23.07.2020 odpad!

apelttom dovolím si nesouhlasit- kdo každej pátek chlastá a stříká z toho, že byl na Stodolní, JE hospodskej buran.

Proto hodnotím, jak hodnotím. Ráno v podobě kafe a cíga, věčně se dokola opakujícího, byla prostě nuda.

A jak by se nízký konzultant, kterej údajně měl tak málo peněz, že měl jen na ojetý auto z novin, vyšvih do nejvyššího manažérismu? No to mi řekněte.

Vychvalovačka Hartla to r? vulgarisneustálá jebač...pardon, neustálé stys tunnádhernejch kočkterý vlena obtloustlýho blbečka ožralýho, by tomu odpovídaly. Přesně jeho styl.
Špekatce balí i gay na masáži? Další zabijárna...

A jen trošku k bodu č. 2 - za nás se tomu postaru říkalo necking, tak dík za poučení.
Tomu se smát prostě neumim.

Aleen
Aleen
22.02.2020 4 z 5

Co se mi hodně líbilo byla ta stereotipnost a předvídatelnost, lidovost, žádné zkrášlování přístupu hrdiny, takového všeobecného chlapáka současnosti. Chvílemi jsem pocítila mírnou zoufalost ze současného fungování firem a společnosti, ale povětšinou jsem se pěkně bavila.

Dresia
Dresia
09.01.2020 5 z 5

Celou dobu jsem se smála, možná proto, že důvěrně znám jak prostředí korporátů, tak seznamek ;)

karel0684
karel0684
09.01.2020 4 z 5

Občas přijdu do naší knihovny a jen tak se rozhlédnu... A odnesu si knihy, které mne zaujmou přebalem nebo jen hřbetem. A takhle jsem si odnesl tuhle. Navíc krásný název pro výzvu :P Od knihy jsem nic nečekal a bylo to příjemné oddychové čtení, které bylo místy i docela vtipné.

Avinka
Avinka
02.01.2020 2 z 5

Docela příjemná kniha k odpočinkovému čtení. Rituál ranního vstávání i obyčejného pracovního dne, který je později narušen novými okolnostmi, zdánlivými náhodami, ale i postojem Milana k životu.

apelttom
apelttom
06.12.2019 3 z 5

Je to fajn zábava. Nebere se to moc vážně, je to lehce přepálené, ale přesto jsou v příběhu vidět narážky a indicie, že hlavní hrdina není klasický hospodský buran. Je to vlastně milá společenská kritika, která nenuceně nastavuje zrcadlo a pouze klade otázky, aniž by znala odpověď. Možná by jich měli pár koupit do openspejsů.

Alma5
Alma5
18.11.2019 3 z 5

Až tak moc vtipná mi kniha nepřišla, ale připadalo mi, že autor čerpá z (vlastního) života, takže dávám hvězdičky za trefný náhled do korporátního prostředí.

okeey
okeey
06.10.2019 5 z 5

Román o třicetiletém Milanovi, který žije svobodný nevázaný život a vše mu takříkajíc padá do klína - povýšení, ženy,... je to kniha, u které si oddychnete, nemusíte nad ní moc přemýšlet a dost často vás rozesměje. Četla se lehce, byl to opravdový relax, nenáročné. Dost mi to připomíná knihy Magdaleny Mintové, stejně absurdní a vtipné. Ideální kniha na dovolenou nebo když máte špatné období anebo se chcete jen zasmát. Doporučuji

Lenka_S
Lenka_S
24.09.2019 4 z 5

Ráno, kafe, cigáro. Tak začíná téměř každá minikapitola této knihy. Betasamce jsem začala číst na doporučení kamarádky, když jsem sháněla něco na zvednutí nálady. Zpočátku mě to vůbec nebavilo a i když to nedělám, měla jsem chuť knihu odložit. Jsem ráda, že jsem to neudělala. V jedné chvíli se to zlomilo a já se najednou dobře bavila a to tak dobře, že jsem některé pasáže četla nahlas manželovi a smáli jsme se oba. Takže kdybych to měla shrnout do jedné věty: nenadchne, neurazí, ale rozhodně pobaví.

Costanzo
Costanzo
21.09.2019 5 z 5

Kniha je skvělá od začátku do konce. Autor sice není žádný Dostojevskij, nicméně v jednoduchosti je krása a musím říct, že toto se velmi povedlo. Betasamec je sice četba pro muže, ale pobaví se i ženy, protože nám autor dává nahlédnout do mozkového centra typického single chlapa. Kniha je neuvěřitelně vtipná, co kapitola nebo odstavec, to perla a každý z nás se určitě najde v nějaké situaci, kterou Milan právě prožívá. Já sama jsem se poznala hned v několika z nich a upřímně jsem se pobavila nad tím, jak autor dokáže bez skrupulí tnout do živého a použít trefné postřehy z každodenního života. Velmi vydařená humoristická kniha, kterou ocení zejména čtenáři, kteří mají rádi nekorektní humor jdoucí až na dřeň, neboť se jedná o příběh, který napsal sám život - bez příkras s humorem ostrým jako břitva.

bookcase
bookcase
14.09.2019 5 z 5

Paráda, bavila jsem se od začátku do konce. Humor všude, žádná hluchá místa. Milan je takový Ostravak po pražsku. :D

gargamelka
gargamelka
25.08.2019 5 z 5

Knížka pobaví. S životem, který popisuje Milan se alespoň z části ztotožní každý ;)

KnihomolkaYulča
KnihomolkaYulča
11.08.2019 5 z 5

Na začátku knihy se seznamujeme s hlavním hrdinou, který se jmenuje Mila, nebo-li Milán Dohnal. Zvláštní, že? Já, když jsem zjistila, jak se jmenuje, tak jsem přemýšlela, jestli je autorem Betasamec nebo Milán Dohnal - protože "jakože" Milán Dohnal o Milanovi Dohnalovi - to je zvláštní . Ze začátku je kniha psaná formou deníku, vyprávění - a bylo to vtipné. Taková Bridget Jonesová v kalhotách.

Dozvídáme se, jaký Mila je. V práci skoro nic nedělá a chodí pozdě, dělá nemravné věci. Miluje pivo, ale nebrání se jinému alkoholu. Hulí jak fabrika a střídá baby jak ponožky. Už jsem přemýšlela, jak ho nazvat slušně, protože Betasamec je slabé slovo a to, co bych použila, je moc sprosté pro vaše oči . Tak mi nakonec pomohl kamarád a vyšlo z toho tohle: sukničkář, broskvomil, děrumil? A nebo dírkomil? To už si můžete vybrat sami .

Jednoho dne - při své kouřové pauze  - se potká s amíkem a dají se do řeči. Vtipkují a je vše ok, dokud se Mila nevrátí zpět do práce a nepotká svého šéfa - že prý má do firmy přijít nějaký Američan... A jak to dopadlo?

Z Američana se stal hlavní šéf firmy, Mila byl jmenován na jinou pracovní pozici. A jelikož známe Milu jako "pána inženýra", který v podstatě vůbec nic neumí, tak pracovní morálka je totálně mimo. Dostane sekretářku - krásnou, ale potvoru, která se nestydí z chlapů tahat prachy. A on je takový blbec, že  se kvůli postelovým hrátkám nechá úplně zblbnout - dokonce se i zadluží.

Co vše se bude dít ve firmě?
Co Milanův soukromý život?
A jak to nakonec vše skončí?
To už si budete muset přečíst sami.

Kniha se četla dobře, místy byla vtipná. Nebudete se u ní nudit. Největší zvrat nastal, když Milan dostal novou pozici v práci a vše začalo z mého hlediska jít z kopce. Tak někdy přemýšlím, proč se někteří chlapi chovají, jak se chovají, že kvůli ženské ztratí zdravý rozum. Ale největší perlička v knize byla, když přešel z alkoholu na omamné látky. To už byla konečná. A jak to v takových případech dopadá? Blbě. Konec se mi líbil, dopadlo to nakonec tak, jak jsem mu přála. No jo - jsem škodolibá. Myslím, že vás příběh bude bavit. A zatím jsem nic podobného nečetla. Když to mám hodnotit, tohle mi vrtá hlavou už několik hodin. Napsané je to skvěle, ale nad Milanem jsem často kroutila hlavou - tak bych knihu hodnotila 4 hvězdy ale jelikož prý je kniha prvotina, tak nebudu knihu podkopávat a dostane 5 hvězd .

Pitbullka
Pitbullka
05.08.2019 4 z 5

Ačkoliv to není nějaká vysoká literatura, kniha pobaví, člověk se občas s hlavním hrdinou ztotožní. Je to skvělé, oddechové letní čtení na dovolenou nebo na koupaliště.

milanek86
milanek86
26.07.2019 5 z 5

Fakt vtipná knížka, kolikrát jsem si říkal, že autor snad píše o mně. Přečteno na jeden zátah, práce počká :-D. Těším se na další autorův počin.

Breadfish
Breadfish
21.07.2019 5 z 5

Tak tohle byla pecka. Ne úplně korektní, rozhodně ne vždy laskavý humor, ale po dlouhé době něco fakt ze života. U některých pasáží se nešlo nesmát nahlas.

Štítky knihy

muži humor humoristické romány nadnárodní korporace

Autorovy knížky

2019  69%Betasamec

Kniha Betasamec je v

Přečtených64x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených4x
Knihotéce38x
Chystám se číst38x
Chci si koupit2x