Bestie z Buckinghamského paláce

Bestie z Buckinghamského paláce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472081/bmid_bestie-z-buckinghamskeho-palace-ssH-472081.jpeg 4 66 10

Světově nejprodávanější autor dětských knih napsal své první fantasy! Odehrává se v Británii o sto let později, tedy v roce 2120. Londýn je v troskách, lidé mají hlad a na celou zemi padla temnota. Malý princ Alfréd, neduživý knihomol, nikdy neopustil bezpečí Buckinghamského paláce. Teď se ale i v palácových zdech dějí podivné věci - a Alfrédův život se má navždy změnit. Za temných nocí obchází po chodbách něco strašlivého. Když Alfrédovu milovanou maminku královnu odvlečou do Toweru, musí chlapec sebrat všechnu odvahu a vydat se na hrdinskou výpravu, aby ji zachránil - a s ní i celý svět. Jeho protivník je ale strašlivý. Příběh z mýtů a legend vás uchvátí až do svého napínavého konce. . Knihu opět ilustroval báječný Tony Ross.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Beast of Buckingham Palace , 2019


více info...

Přidat komentář

šárofka
28.09.2023 5 z 5

Velmi hezká, občas i vtipná kniha o princovi, který se snaží zabránit Lordu Protektorovi, aby získal vládu nad Velkou Británií.

helusa2
14.01.2023 5 z 5

Zase mě Walliams mile překvapil! Naposled jsem od něj četla “Nejhorší učitelé na světě” a na nějakou dobu mě přešla chuť, neboť jsem měla dojem, že se těmi nechutnostmi nechává unést opravdu nechutně…
Bestie je opět napínavá, neotřelá a s tradičním Walliamsovským sociálním podtextem, kvůli kterého ho dětem vřele doporučuji.
Jsem moc ráda, že v tom mohu pokračovat :-)


Gabriela_K
13.01.2023 5 z 5

David je autor u kterého lituji, že jsem ho neobjevila mnohem dřív, už jako dítě. Tak to doháním aspoň teď. I když jsem nečetla všechny jeho knih je to za mě spisovatel, u kterého nesáhnete vedle.
Tato kniha byla jiná od těch ostatních, je to jeho první fantasy. Což rozhodně nebylo na škodu, právě naopak. Kniha byla vtipná, zábavná, místy i smutná, ale i překvapující.

dájavídek
02.12.2022 5 z 5

Velmi napínavá a senzační kniha ;).

tami1
10.11.2022 4 z 5

Skvělá fantazy pro děti. I když není tak vtipná jako jiné knihy, které jsem od autora četla, rozhodně patří k tomu nejlepšímu. Smekám před jeho umem seznámit dětské čtenáře s problémy světa a zároveň je jemně navést k správnému rozhodnutí v morálních dilematech. Dobro nevítězí zadarmo.

kruppe
25.07.2022 4 z 5

David Walliams utekl do světa fantazie? Teda nejenom. Přiblížil "malým" dětem dystopii. Diktaturu. Záměrně užívám uvozovky, protože tyto příběhy nečtou děti samy, ale asistují jim většinou rodiče. Ať už u poslechu audioknihy (úžasně načítané J. Lábusem) nebo s úžasnými ilustracemi (ale v paperbacku). Ale zpět k ději. Celý příběh je vyprávěn z pohledu 12letého Alfreda, prince připravujícího se na vládu Anglii. Z anglie ovšem neviděl nic než stěny Buckinghamského paláce. Na který bedlivě dohlíží lord protektor a po chodbách poletuje vševidoucí oko. Nebudu z děje mnoho prozrazovat. Pokud jste četli jiné Walliamsovky, tak víte, že na vás čeká kombinace humoristických až groteskních pasáží s těmi tragickými.
PS. Tato kniha mi v mnoha ohledech připomíná Pottera.

May
31.03.2022 5 z 5

Moje již třetí přečtená autorova kniha. Netřeba zdůrazňovat, že jsem naprosto mimo věkovou kategorii, které jsou knihy určeny, ale omlouvám to tím, že je bude číst i moje desetiletá skoroneteř. I přes svůj nepřiměřený věk zbožňuju knihy D.W, jsou vtipné, nádherně ilustrované, jemně a nenásilně poučné a svým fantasy způsobem i realistické. Příběhy nesou nikdy jednoznačně pohádkové, kde dobro vyhraje a zlo je beze ztrát poraženo ... Rozhodně to nebyla poslední kniha od D.W., kterou jsem četla :)

Gigy
04.12.2021 3 z 5

Ráda sahám i po knihách pro děti a mládež, většinou jsem mile překvapená tím, že se mi čtou dobře i když zdaleka už nejsem dítě ani mládež a ochotně je doporučuju dál. Tahle knížka mi ale přišla naprosto nemastná, neslaná. Chybělo mi v ní napětí, jakákoliv gradace, koneckonců mi v ní chybělo i to, co slibuje samotná anotace. Je to jako kdybyste si do horký vody zapomněli dát sáček s čajem. Pro děti do 10, 11 let možná, ale výš už rozhodně ne. Grafické zpracování ale bylo fajn, to zas jo. Ale jinak dost bída.

Atlantis
23.11.2021 4 z 5

Bestie je povedená kniha pro děti. Určitě ne pro ty nejmenší, ale takoví páťáci budou spokojeni. Děj je originální, poměrně i vtipný a neotřele zvolený typ psaní, plný citoslovcí a unikátní grafické zpracování dělá z téhle knížky zvláštní a zajímavý počin. Jenže klíčové slovo je zvláštní. Pořád jsem měl podivný pocit, že něco nesedí, že se kola netočí tak, jak by měla. A vlastně netuším, čím to bylo. Že by to celé bylo překombinované? Přeci jen jsou tady mýtické bytosti, apokalypsou zničený Londýn, do toho lasery střílející roboti a hodně, ale hodně umírání. Nevím, ale chtělo by to nějak protřídit.
Celkově jsem se bavil, ale nedokážu s klidným srdcem dát plné hodnocení.

Plysolida
16.10.2021 5 z 5

opět výborná, vtipná i napínavá knížka Davida Walliamse Děti musí bavit- já teda jsem už trochu větší dítě a jsem jeho knihami nadšená! Grafik si tedy asi s výslednou podobou dost vyhrál ;)

Kniha Bestie z Buckinghamského paláce je v

Právě čtených1x
Přečtených96x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených8x
Knihotéce35x
Chystám se číst29x
Chci si koupit10x