Vždycky jen ty

Chloe Liese

Bergman Brothers série

< 2. díl

Pravá láska si najde cestu. Druhý příběh ze série Bergman Brothers. Frankie není typická romantická hrdinka. Svět vnímá jinak než ostatní, a navíc se denně potýká s chronickou bolestí. Rozhodně tak nemá čas na zmatky, které přináší láska. Jenže pak je tu Ren Bergman – hokejista se srdcem na dlani a úsměvem, pod kterým roztaje i nejtvrdší led. Ten sice ví, že Frankie je výjimečná, avšak dokud se stará o sociální sítě jeho týmu, nechce si s ní nic začínat. Když se ale Ren dozví, že Frankie plánuje tým opustit, pustí se do svého životního zápasu – toho o její srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2025 , Fragment (CZ)
Originální název: Always Only You, 2020

Komentáře knihy Vždycky jen ty

VercaV
včera

(SPOILER) Páni, to bylo skvělé. Bylo to o chlup lepší než první díl. V tomto díle mě trochu vadila Willa, přišla mi, hlavně na tom začátku, že je až moc namyšlená a bůh ví co si o sobě myslí. Ale jinak Ren a Frankie byli boží.

Líbilo se mi zpracování Frankiiných zdravotních problémů. Vše bylo skvěle popsané, její chování bylo peckovní. Líbilo se mi, jak to bylo skoro vše popsáno a vysvětleno, všechny její myšlenkové pochody a to jak a proč se chová. Skvělé. No a Ren, to je chlap snů. On je výhra v loterii. To jeho "nádávání" a jak to bylo i v týmu bylo boží. Nebyla to typická hokejovka, i když ho tam bylo dost, nebylo to jen o tom. Bylo to hlavně o tom jejich vztahu a jak se vztah vyvíjí. To jeho vtipkování s recepční Mildred, to jsem se bavila. A ta scéna v kuchyni s jeho bratrem Viggem? No tak to byla snad nejlepší scéna v knížce. Taky se líbili části, kde byla celá Bergmanova rodina. Ty jejich shledání jsou vždy velmi milé. A ráda jsem tam opět viděla Rooney.

Za co strhávám tu půlhvězdu, tak za ten konec. To jak se Ren nechal lehce vyhodit z nemocnice. To by asi nevadilo, ale to že odjel hned další den do jejich "chaty" to se mi tam moc nehodilo. Chápu, že jí chtěl nechat čas, to beru, ale ten odjezd mi přišel až moc velký útěk. Ale to jen můj pocit, jinak to na knize jako takové nevadilo.

A chyběl mi epilog. Ale předpokládám, že se s nimi (všemi) ještě potkáme. Série má celkem 7 dílů, o všech sourozencích. Doufám, že brzy vyjdou další díly a nebudeme muset čekat.

Anna195
11.01.2026

Ak ste ešte nič od tejto autorky nečítali, určite to napravte. Mňa už prvá časť presvedčila, že Chloe Liese má čo ponúknuť a druhý diel to len potvrdil.

Táto slow burn romantika ma neskutočne bavila. Ak milujete pomalé, prirodzene sa vyvíjajúce príbehy plné emócií, tu si prídete na svoje. Úprimne už dlho som nečítala tak dobre napísanú slow burn romantiku. Autorka navyše do príbehu vkladá aj vážne témy, no dokáže ich krásne vyvážiť humorom a citmi.

Tentoraz sa do popredia dostáva ďalší z bratov…hokejista Ren. Zaujal ma už v prvej časti, ale tu si ma úplne získal. Ak máte radi „dobrých chlapcov“, ktorých skutky hovoria hlasnejšie než slová, Ren vás dostane. Bol láskavý, pozorný, nápomocný a mal obrovské srdce. Presne ten typ knižného muža, pri ktorom si poviete kde sa takí berú?

Veľmi silne na mňa zapôsobilo spracovanie témy autizmu. Autorka k nej pristupuje citlivo, prirodzene a s rešpektom. Frankie som neskutočne obdivovala…jej samostatnosť, vnútornú silu a spôsob, akým zvládala životné situácie.

Vzťah medzi Renom a Frankie sa vyvíjal pomaly, z priateľstva, bez tlaku a zbytočnej drámy. Všetko pôsobilo veľmi prirodzene. Ren jej každý deň ukazoval, čo k nej cíti – skutkami, trpezlivosťou a podporou. A hoci bola Frankie silná žena, Ren bol jej veľkou oporou… a zároveň ona tou jeho. Ich vzájomná podpora bola krásna.

Chémia medzi nimi bola úžasná – nič prehnané, nič prvoplánové, len skutočné city, ktoré s vami poriadne zamávajú. A ich kamarátske doberanie? Milovala som to.
Renovi sa čakanie na Frankie rozhodne oplatilo a mňa úplne dostala hĺbka ich vzťahu. Uverila som im každé jedno gesto, každé slovo, každý cit.

Toto čítanie som si užila bolo plné lásky, emócií a nehy. Autorka navyše jemne naznačila ďalšiu časť série a ja som viac než zvedavá, čo nás čaká ďalej.

kristy.books
06.01.2026

Jen když jsme to my bol skvelý príbeh a ja som sa už nemohla dočkať, kedy sa zoznámim s ďalším súrodencom z rodiny Bergmanových. Druhý diel série Vždycky jen ty bol opäť príbeh zo športového prostredia, tentokrát v štýle od priateľstva k láske. Aj tentokrát môžem povedať, že som si čítanie užila (autorka potvrdila, že vie dobre vyvážiť humor, romantiku a vážnejšie témy nabité emóciami), hoci jednotka sa mi páčila o trošku viac.

Ren bol absolútne zlatíčko - vždy pozitívne naladený, ochotný pomôcť, starostlivý, milujúci, rodinne založený, pracovitý, s hlavou a srdcom na správnom mieste... jeho si jednoducho nešlo nezamilovať. Zbožňujem aj jeho veľkú, občas celkom chaotickú rodinu, ich večné doťahovanie i vzájomnú súdržnosť.

Oceňujem, že autorka sa rozhodla napísať hlavnú hrdinku s hendikepom. Sama trpím telesným postihnutím, takže som sa do Frankie dokázala lepšie vcítiť. Prostredníctvom nej sme mali možnosť bližšie nahliadnuť do života autistu. Chválim autorkino spracovanie tejto témy, dozvedela som sa mnoho nových vecí. Frankie síce bola svojská, na niektoré situácie nevedela ,,adekvátne" reagovať, ale stačilo ju lepšie spoznať a zistili ste, že je to skvelá baba. Má môj obdiv, ako napriek svojmu ,,znevýhodneniu" všetko zvládala, hlavne, keď si predstavím, aké sú niektoré veci bez pomoci náročné. Samozrejme, ani ju neobišli pochybnosti o sebe samej, najmä po určitých skúsenostiach z minulosti.

Ren bol jasný od samého začiatku a ja som sa pri jeho pokusoch tváriť sa ,,ja nič, ja muzikant" musela len prihlúplo usmievať. Bol trpezlivý, na Frankie netlačil a doprial jej dostatok času, aby všetko spracovala vlastným tempom. Títo dvaja boli takí rozkošní, bavilo ma ich podpichovanie, zbližovanie, vzájomná podpora a starostlivosť. Nenechajte sa tým však oklamať, nechýbali ani poriadne horúce scény.

Autorka nám v závere naznačila, na akú dvojicu sa môžeme tešiť v ďalšej časti a ja pevne dúfam, že na ňu nebudeme musieť dlho čakať.

nina3905
02.01.2026

Vždycky jen ty je nežná, emotívna romanca, ktorá stavia na pomalom budovaní vzťahu, úprimných dialógoch a postavách, ku ktorým si čitateľ rýchlo vytvorí vzťah. Chloe Liese citlivo spracúva témy blízkosti, sebaprijatia a komunikácie, vďaka čomu príbeh pôsobí prirodzene a ľudsky. Chémia medzi hlavnými hrdinami je presvedčivá a romantické momenty majú skôr hĺbku než lacnú sladkosť. Hoci dej miestami plynie pokojnejším tempom, kniha zanechá príjemný dozvuk a pocit, že ide len o začiatok niečoho väčšieho. Príbeh vo mne zanechal očakávanie a úprimne sa teším na pokračovanie.

monika0181
31.12.2025

Tak tohle mi sedlo.
Můžu říct, že jsem si moc užívala vnímání postavy Frankie a její autismus.
Celkově charakter postav velmi dobře využit.
Já jsem byla samozřejmě hned od počátku fanouškem Rena.
Je to klasická romantika s hlubokým podtextem, že svět není jen růžový, ale že šťastný život může mít kdokoli.
Velmi povedená série.

MAU256
28.12.2025

"Vztahy nejsou dokonalé, Frankie. Jsou to živoucí, proměnlivé organismy. Mají své výšiny i své hluboké pády. Neobejdou se bez důvěry a odpouštění. A naopak nepotřebují bezchybnost ani dokonalost. Potřebují jen dva lidi, kteří chtějí jeden druhého bezpodmínečně milovat a nepřestávat se učit, jak nejlíp k tomu přistupovat."

A máme tu dalšího člena Bergmanovi rodiny. Tentokrát dostáváme příběh Reného. Je to hokejista se srdcem na dlani, který jen čeká na správný okamžik, aby získal Frankie, která nemá vůbec tušení, že je do ní už tři roky zamilovaný.

Stejně jako první díl i tento byl krásně čtivý. Už se těším na příběh Freyi a Aidena.

Zomy
22.12.2025

Tohle mi udělalo taaak dobře. Oba jsou sympatičtí, jednají spolu na rovinu,prostě feel good romantika.
Nedávno jsem četla Hraj se mnou, což mělo podobnou zápletku, pokud jde o čekání na tu pravou, ale vůbec mi to nezkazilo dojem z četby, fakt jsem si to užila.
Těším se na další Bergmanovic potomky.

Tesset
18.12.2025

Je to slaďárna, to bez debat, ale i tak to k hlavním postavám sedí. Možná proto, že nejsou "normální" a jejich pohled na svět je trošku jiný. Většinou u hokejových romancí čekáme namistrovaného hráče, ale tady je všechno jinak. A nevadilo mi to. Byl to trošku nezvyk, ale ve výsledku jsem byla s celým příběhem spokojená, protože to nějak zapadlo do sebe. Takže už se těším na další díl a tuhle sérii zatím můžu vřele doporučit.

Ketfl
17.12.2025

Kniha Vždycky jen ty je druhým dílem série Bergman Brothers, a tentokrát nás zavede do světa profesionálního hokeje. Pokud toužíte v tomto hektickém období po pěkné romantické knize, která vás pohladí po duši, tak tato kniha je naprosto ideální volba.

Hlavní hrdinkou příběhu je Frankie, chytrá, sarkastická a poněkud svá mladá žena, která na mnohé působí chladně. K jejímu chování je ale dobrý důvod. Frankie se stará o sociální sítě hokejovému týmu a nikdy by nepřekročila hranici. Ke všem hráčům přistupuje profesionálně… dokud ale její oko pořádně nespočine na Renovi. Ren je profesionální hokejista a do Frankie je zamilovaný už roky. Respektuje ale hranice a na svou šanci čeká. Jenže Frankie si nese svoje nejistoty a obavy, a je si jistá, že láska není nic pro ni. Zvládnou tedy oba k sobě najít tu správnou cestu?

Tohle bylo prostě úplně rozkošný čtení. Vztah Frankie a Rena balancuje na pomezí mezi profesionálním a přátelským, ale postupně se pomalinku vyvíjí v něco víc. Pokud milujete v příbězích témata jako slow burn a he falls first, tak tohle si užijete.

Frankie je velice zajímavá hlavní hrdinka. Silná, chytrá, ale zároveň má svoje problémy, které jsou důležitou součástí příběhu. Sama mám ve svém okolí několik lidí, kteří trpí tím samým, takže pro mě bylo zajímavé si o tom i přečíst. A Ren? Ten je největší miláček. Já se při čtení kolikrát usmívala, protože prostě ochranitelský a milující svalnatý hokejista, který miluje Shakespeara? Za mě jedno velké ano! A ty jeho nadávky, to jsem se musela smát.

Příběh se mi opravdu moc líbil. Vše se vyvíjí pomalinku, na nějaké žhavější scény si čtenář musí počkat, ale interakce mezi hlavními hrdiny mě moc bavily. Díky tomu ale můžete mít pocit, že v knize se toho zase tolik neděje. Na závěr pak přichází zvrat, který na mě působil zbytečně vynuceně. I tak ale příběh hodnotím velice pozitivně a těším se na další členy Bergmanovic rodinky.

Hodnotím 4 z 5

MaláKnihomolka
05.12.2025

Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci spolupráce Albatros Media.

Hledáte milou, oddechovou romanťárnu, u které vypnete po tom, co konečně upečete všechno cukroví a chcete si už jen dát nohy nahoru a uculovat se jako měsíček na hnoji? Pak je tahle kniha jako dělaná pro vás. Upřímně mě bavila o něco víc než první díl. Tam mi dojem kazila především hlavní ženská postava Willa. Tady se však setkáváme s Frenkie, která trpí chronickými bolestmi a autismem, takže u ní se dá čekat, že nebude věčně zářit jako sluníčko. I tak jsem jí rozuměla mnohem víc a byla o dost snesitelnější ženskou postavou než Willa.
No a Ren? Toho chlapa bychom braly asi kde jaká z nás. Velký, svalnatý sexy hokejista? Gimme more! Navíc měl ten chlap u mozek, který se vůbec nebál použít, stejně jako city nebo emoce.

Kniha se čte lehce, zvládla jsem ji asi za tři dny, což se mi už dlouho nestalo. Působila uvěřitelně. Přesto mi v příběhu něco chybělo.. jako by jen klouzal po povrchu, nešel do hloubky. Nevím, prostě mi pořád něco chybělo, abych si sedla na zadek jako z hokejistů od Elle Kennedy.

Drama ke konci ani nevím zda bylo zapotřebí, ale dobře. Chápu, že jinak by to bylo celé prakticky jen procházka růžovou zahradou, takže bylo třeba taky rozvířit vody, aby se Frenkie posunula konečně správným směrem.

Books_by_Dee
05.12.2025

Chci moc poděkovat nakladatelství AM a Fragment za zaslání knihy v rámci spolupráce

Druhý díl série Bergman Brothers stojí opět za to. Autorka si opět vybrala nějakou nemoc/poruchu, kterou zde má, narozdíl od prvního dílu, hlavní hrdinka. Frankie je totiž autistka a má chronickou artritidu. Hlavní hrdina je hokejista v týmu, pro který Frankie pracuje jako manažerka sociálních sítí.

Mě neskutečně sedl styl psaní autorky - má to lehké, vtipné, oddychové, romantické a spicy. Boží kombinace. Má úžasné a realistické dialogy, které vám vtáhnout do příběhu a nepustí. Chemie mezi hlavními hrdiny je skvěle cítit, přestože je to tak trochu od přátelství k lásce a Frankie má problémy s chápáním emocí - já tam ty emoce a jiskry cítila od prvních stran příběhu.

Tuhle sérii vám rozhodně doporučuju, oba díly stojí za to.

M.anon
05.12.2025

To bylo tedy něco. Jasně některé části byly až přehnaně sladké, ale je mi to jedno. Čas od času trocha sladkosti člověku neuškodí. :)
Tenhle příběh se mi líbil o chlup víc, než první kniha. Ren je vážně božan. K Frankie se skvěle hodí. Kombinace “drsňáka” s duši romantika je vážně sexy. Těším se na další Bergmany.

Etule
24.11.2025

Ach. Můj. Bože. Okey, zamilovala jsem se. Jednoho Rena šupito presto prosím.
Letos mám docela šťastnou ruku při výběru knih, kde je široká rodina a boží sourozenci (ještě Eatonovic kluci od Elsie Silver, včetně Jaspera). Fakt jsem si tuhle rodinku oblíbila úplně mega a doufám, že budou další díly. Moc se na ně těším a nutně s touhle rodinkou potřebuju strávit víc času.
Tenhle díl se mi líbil o kousek víc než první a to hlavně proto, že jsem tady neměla až takový problém s hlavní hrdinkou, jako tomu bylo s Willou (kterou jsem si ale nakonec taky oblíbila).
Moc se mi líbilo zpracování autismu, Frankie byla prostě skvělá. Při scéně v kuchyni, kdy se u Rena nečekaně objevil Viggo, jsem doslova brečela smíchy. A shakespearovské nadávky byly taky boží. Obzvlášť, když jimi začali nadávat i kluci z týmu. :D :D A jejich rituál před play off, totální pecka.
Ren - jako k němu nemůžu říct snad nic jiného než to, že je to obří chodící green flag, do kterého se snad nejde nezamilovat. To jak se chová k Frankie, k ostatním z rodiny. Je sladkej a zároveň sexy. Jo, miluju ho a tečka. Už v prvním díle jsem si ho oblíbila, ale tady hošan postoupil do mnohem vyšší ligy.
A obálka (stejně jako u předchozího dílu) je prostě nádherná.

havrmoni
23.11.2025

První díl se mi líbil o trochu víc. Tohle ale taky nebylo špatné.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi