Benediktovo evangelium

Benediktovo evangelium https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192016/bmid_benediktovo-evangelium-5fp-192016.jpg 4 8 3

Kniha promluv, ve kterých papež Benedikt XVI. na základě evangelijních úryvků rozvíjí svá zamyšlení nad životem křesťana dnes.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Paulínky
Originální název:

Il Vangelo di Benedetto XVI , 2012


více info...

Přidat komentář

Jana512
09.08.2023 5 z 5

Knížka obsahuje 32 výkladů úryvků evangelia, které papež Benedikt pronesl při různých příležitostech. Obsahují hluboké a obohacující myšlenky. Sv. Otec Benedikt je mistr slova a dokáže upoutat. Jeho myšlenky nás mohou, díky jeho knihám, i dále inspirovat, i když už mezi námi není.

Vojslava
15.10.2021 4 z 5

Tomu, kdo četl autorova Ježíše Nazaretského, tahle knížka zřejmě žádné překvapení nepřinese, mnohé teze a směřování budou už známou - i když nikdy neohranou - skutečností. Zajímavé jsou zpětné pohledy na tehdy zařazená aktuální témata, protože už teď je s odstupem mnohdy možno hodnotit, nakolik jsou taková ještě dnes a která už do jisté míry zapadla. Nicméně - některé podněty jsou aktuální stále a ty jsem si ráda vytěžila.


Anjin
17.04.2021 5 z 5

Výběr homilií papeže Benedikta, který dle mého názoru velmi dobře shrnuje základní body jeho myšlení, teologie a témat pontifikátu. Lze jen litovat, že jim veřejnost (do značné míry i ta katolická) nevěnovala větší pozornost.