Benátky

Benátky https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294307/bmid_benatky-poznejte-sMZ-294307.jpg 5 2 1

Benátky, připomínající spíše jeviště než město, lákají návštěvníky již celá staletí. La Serenissima patří k divům světa. Náš průvodce vám ukáže pozoruhodné památky a tajné kouty tohoto proslaveného kouzelného místa. 14 prohlídkových tras městem a okolím. Podrobná rozkládací mapa a schéma lodní dopravy. Praktické informace a tipy na cestu. Kde se ubytovat, najíst a nakoupit. Kam vyrazit za zábavou i oddechem.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Turistický průvodce

Vydáno: , Lingea
Originální název:

Explore Venice


více info...

Přidat komentář

1amu
10.02.2020 4 z 5

Vždy jsem si myslel, že nejkrásnějším městem Evropy jsou belgické Bruggy. Chyba ! Domnívám se, že jde o Benátky, které jsem ke své škodě navštívil až později a jde o nádheru, která zase od nás není tak vzdálena. Protože jde o lokalitu doslova překypující památkami, historií a davy turistů, je dobré se na návštěvu pečlivě připravit. K tomu slouží kapesní průvodce. Ten samozřejmě neobsahuje vše, proto přidávám několik svých postřehů:
Z Murana do Benátek je to při použití vaporetti (lodní přeprava z okolních městeček, nijak drahá) pouze 1,5 km. Z člunu vidíme ohromnou frekvenci plavidel jezdících všemi směry, z nichž někteří si to spolu i rozdají a protože jsme v blízkosti letiště, každou minutu zde přistává, či odlétá tu Boeing, nebo Airbus...etc. Přistání poblíž náměstí Sv.Marka je nezapomenutelné. Každý nejdříve obdivuje gondoliery (těch je zde požehnaně), ale pohled na tu nádheru domů a paláců vyráží dech. Jsme v obrovském lidském mraveništi, kde do sebe „narážejí“ lidé opravdu z celého světa. Obrovska fronta u „Dóžecího paláce“, obdobně u dalších památek. Nádherný most ponte Rialto narvaný turisty a obležený fotografy. Ohromně osvěží picollo espresso v malinkaté uličce. Nádherným závěrem je cesta člunem po Grande Canal. Zde si vychutnáváme krásu úžasné architektury a se zájmem sledujeme křižující se gondoly. Občas dochází k „dopravní krizi“. Konečná je na Lidu, které je „přes vodu“. Zde probíhá vždy v září mezinárodní filmový festival.
Benátky jsou jednou z nejnavštěvovanějších destinací na světě. Ale musíte mít štěstí na počasí. Zejména počátkem roku je zde nebezpečí záplav, což pro turisty není nic příjemného.