Benátky

Benátky https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271207/mid_benatky-6NS-271207.jpg 4 4 1

Podle katastrofických scénářů se Benátky stanou nejslavnější obětí přicházejících klimatických změn. Poněkud optimističtěji vidí osud města spisovatel Jonathon Keates, jenž tvrdí: „Existence Benátek se odvíjí od přirozené lidské touhy vzepřít se osudu.“ Vyčerpávající přehled benátských zajímavostí: chrám sv. Marka, Dóžecí palác, Canal Grande, muzea a stovky mostů. Tipy na procházky benátskými uličkami, projížďky gondolou, nakupování ve čtvrti Rialto. Seznámení s místní kulturou, pozvánky na slavnosti a tradiční benátský karneval. Praktické rady: kde se ubytovat, najíst a jak cestovat.... celý text

Literatura naučná Turistický průvodce
Vydáno: , Lingea
Originální název:

Venice , 2013


více info...

Přidat komentář

Briv
05.08.2021 5 z 5

Letos jsme se rozhodli jet poprvé od narození syna (2,5 roku) na větší dovolenou a vyhrál to road trip po části severní Itálie. Z knihovny jsem si domů donesla celkem hodně průvodců. Zkusím, zde shrnout, jak se mi s nimi pracovalo a čerpaly z nich informace.
Jedním z cílů byly Benátky. Průvodce o Benátkách jsem měla půjčené celkem čtyři.

Informací je zde dostatek, formát příjemně malý, docela dost fotek a i tipy, které v některých jiných průvodcích nebyly. Dozvěděla jsem se, vše o hlavních památkách, byly tam i různé zajímavosti. Rovněž doporučuji, byla jsem s ním spokojená.