Zátoka

Zátoka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491214/bmid_zatoka-2hm-491214.jpg 3 18 8

Ben Kitto série

1. díl

Mrazivý thriller z cornwallského ostrova Bryher, kde není nikdo v bezpečí. Detektiv inspektor Ben Kitto potřebuje druhou šanci. Po deseti letech práce v londýnském oddělení vražd jej zasáhne traumatická událost, která mu dosavadní život roztříští na kousky. Pokusí se dát výpověď, jeho šéf ho však přesvědčí, aby si vzal tři měsíce na rozmyšlenou. Benovým únikovým plánem je pracovat v loděnici svého strýce Raye na malém scillském ostrůvku Bryher, kde se narodil, s nadějí, že si tam spraví pošramocené nervy. Jeho plány však vezmou zasvé, když je na místní pláži v Pekelné zátoce nalezeno tělo šestnáctileté Laury Trescothickové. Útočník musí být stále na ostrově, protože během dvoudenní bouře z něj neodeplul žádný trajekt Všichni Benovi známí na ostrově se stávají podezřelými, temná tajemství se dostávají na povrch. A vrah může kdykoliv znovu zaútočit.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Česká citadela
Originální název:

Hell Bay , 2018


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
19.03.2024 2 z 5

Bohužel, kniha mě příliš nezaujala. Zřejmě už opravdu nejsem na detektivky tohoto typu. Ani zápletka nebyla nic zvláštního. Očekávala jsem zřejmě víc. Ale posuďte sami.

soukroma
06.03.2024 3 z 5

Natěšená jsem se pustila do knihy, slibující atmosférickou návštěvu málo známého souostroví Scilly na dosah Cornwallu, kde bouřlivé moře dávalo lodím zabrat a pašeráků bylo a je stále dost, až na to, že je zajímají jiné komodity.
Hlavní hrdina i místo děje byly skvělé, ale samotná zápletka mizerná, vše se nesmírně táhlo a jen silou vůle jsem nakonec rychle dočetla. Po úvodní smrti na prvních stranách se dalších 300 stran zhola nic neděje, "vyšetřování" těch pár stálých obyvatel - potenciálních podezřelých - ostrůvku o velikosti jeden a půl na půl míle se pohybovalo výhradně v kruzích a neposouvalo ani o píď. První indicie ohledně pachatele se objeví pár stran před koncem, a pachatel je to věru nepravděpodobný...
Takže lze doporučit jen pro skalní milovníky drsného ostrovního života - omezený pohyb trajekty mezi ostrovy a letecký bus na pevninu, kostel na jiném ostrově, hřbitov už plný, jen kremace, časté vichry a bouře, útesu a zátočiny, ... a pašeráci.

Text není bez chyb, ale nejhorší byly přechodníky: překladatel je používal na každé druhé stránce, což bylo nesmírně rušivé - v současné mluvě ani literatuře už prostě nemají v češtině místo. Mne otravovaly a zdržovaly, protože jsem se u každého z nich zarazila a rovnou vymýšlela, jak pěkně by se daly nahradit.


jprst
25.11.2022 1 z 5

Tak vám nevím, má kamarádka místní knihovnice mi tuhle knihu schovala jako trhák. Po přečtení nevím, zda to z její strany byl pokus o vtip (nepodařený!) nebo máme naprosto rozdílný literární vkus. Ale tohle byla opravdu bída, děj se vleče, chvílemi se téměř ani nehne, celkově prostě otrava až nuda. Na sílu jsem to dočetl a tu jednu hvězdu nedávám knize, ale sobě za trpělivost a výdrž při četbě. A pro ostatní z mé strany spíše varování.

bookcase
28.10.2022 5 z 5

Za mě skvělá, miluju knížky, které se odehrávají v takových lokalitách, jako Zátoka. A že se tam nic neděje? Omyl! Tam toho je! Vše pěkně skryto a pomalu to doutná. Někdy není třeba akce na každé stránce, i pomalé rozplétání má své kouzlo. Užila jsem si to a jestli budou další díly, tak super, těším se.

Adriena838772
19.10.2022 2 z 5

Knížku jsem ne dočetla a vubec se tam nic neděje. Ta 1 se mi líbila víc.

mikika
27.07.2022 4 z 5

Detektivky z ostrovů mám ráda a mám jich taky dost načteno. Takže tady jsem bojovala s pocitem, ze už jsem to musela číst někdy dřív. Hodně podobné ostatním. Co se asi taky dá vymyslet na málem ostrově s hrstkou podezřelých. Ale vraha jsem neuhodla, takže plusove body!

Mihal27
01.07.2022 1 z 5

Fuu to bol boj... Túto kniho som mal strašne dlho rozčítanú až nakoniec som je nejako dočítal. Knihu som dočítal len z povinosti, nerád mám nedočítané kihy. Kniha ma vôbec nebavila, príbeh sa vliekol a hlavný hrdina nezáživný a nudný. Jedine čo mi prinášalo dobrý pocit z tejto knihy bol "Stín", psík ktorý mi vyčaril úsmev na tvári. Neviem no čo ešte napísať. Asi už nič.

Majuš333
27.05.2022 odpad!

Nadšenie zo Zátoky vystriedalo sklamanie... Knihu mám doma už cez týždeň a dvakrát som ju už po niekoľkých kapitolách odložila... S poľutovaním musím priznať, že už ďalšiu šancu nedostane...

Ben Kitto je neskutočne nudný a nesympatický človek. Navyše mi to príde, že 600 strán knihy je natlačených na 300 stranách. Celý príbeh je rozvhnutý do bloku, kde neexistujú žiadne normálne odstavce, veľa dialógov tu tiež nefiguruje...a vďaka tomuto všetkému som sa strácala v texte...
Jednu hviezdičku dávam za Stína, aspoň ten bol jediné pozitívum :)

Štítky knihy

ostrovy Cornwall

Autorovy další knížky

Kate Rhodes
britská, 1964
2017  71%Tajemství hřbitova Crossbones
2022  60%Zátoka

Kniha Zátoka je v

Právě čtených2x
Přečtených23x
Knihotéce6x
Chystám se číst28x
Chci si koupit15x