Slepá hrozba

Slepá hrozba https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13332/mid_slepa-hrozba-uIg-13332.jpg 4 27 9

Ben Cooper a Diana Fryová série

< 4. díl

Slepá hrozba není vždy jen to, co nevidíme. Může to být i něco, co vidět nechceme nebo nedokážeme. Jak dobře ví i Diane Fryová, která někdy odmítá vidět i to, co má přímo před očima. A jak ví i Ben Cooper, který se sice už dokázal aspoň částečně odtrhnout od rodinné historie, ale vzápětí ho čeká případ, který dokáže vyřešit jen tehdy, když pochopí historii jiné rodiny. Blíží se květen a pod Černou horou leží vesnice Withens. Není to žádná poklidná víska, ale místo vandalismu, zlodějství a podivných zmizení. A nyní i vraždy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Blind to the Bones , 2003


více info...

Přidat komentář

soukroma
14.12.2020 5 z 5

Knihy od autora mám moc ráda: hodně pomalé a důkladné co do vyobrazení reálií, krajiny, prostředí, lidí, celé atmosféry v dějinné souvislosti. Stejně jako v ostatních případech to ale není čtení povzbudivé, vždy je vidět v přímém přenosu úpadek, farem, vesnic, venkovanů. Sice těmi posledními hýbou všudypřítomné problémy, neřesti a zášti, ale to prostředí a nevyhnutelný zánik něčeho spolehlivého minulého k pesimismu a odloučení se od reality různými způsoby rozhodně negativně přispívá. Spousty hrdinů je mi pak až líto. Občas i Coopera, který občas z pera autorova vychází jako trochu ňouma, který si neporadí s paní domácí, sousedkou, nadřízenou, ani se psem obranářem. Opuštěné vesnice, nevyužívané železniční tratě a tunely, a to vše ve velmi působivém a lákavém Peak District, to je prostředí "slepoty nad kostmi".

zazvorka
14.07.2019 5 z 5

Bez váhání pětka. Zajímavé prostředí, zajímaví hrdinové. Možná pomalejší tempo, ale to mám ráda - čtu právě proto, abych si odpočala od spěchu dnešních dnů. Lahůdka, která ale nebude chutnat každému.


bezprezdivky
26.07.2018 1 z 5

Vůbec mě to nezaujalo. Celé se to vleče a na konci je odhalen vrah, ke kterému v celé knize nevedou žádné stopy.

broskev28
26.07.2018 4 z 5

Souhlasím se všemi komentáři. Kniha mě příjemně překvapila, děj se nežene kupředu hlava nehlava, naopak. Emmou celý příběh začíná a Emmou taky končí, ale mezitím se na téměř 440 stranách dozvíte spoustu zajímavých věcí, alespoň pro mne byly zajímavé. Autorova znalost místního prostředí výborně doplňuje vlastní příběh. Historie se opakuje, ale lidé se z ní nikdy nepoučí - už v roce 1847 škudlil dodavatel při ražbě tunelů na všem, především na "lidském faktoru", jak by se řeklo dnes.
Ben Cooper je sympaťák, o tom žádná, a ty jeho kočky!!! Vůbec jsem se nedivila, že nakonec Lucas Oxley vyměkl a dopustil se mírné konverzace . . .
Pro dlouhé letní dny, například u vody, je to skvělé počtení, doporučuju.

Ben Nevis
27.11.2017 3 z 5

Bylo to takové ze života, což přineslo více logiky, ale ubralo napětí. Detektivové dělají občas zbytečnou práci (jako v reálu) a většinu zápletky vyřeší náhoda. Bylo tu minimum postav, ke kterým by si čtenář uměl vytvořit vztah.
Knihu však obohatilo zajímavé prostředí, včetně jeho historie.

MonikaV
16.08.2017 4 z 5

Dobrá detektivka.

iLuciferie
29.12.2016 5 z 5

Detektivky od Bootha mám ráda, je to ten typ knih, kdy nejde jen o konkrétní vraždu/vraždy, ale také o život vyšetřovatelů a hlavně o prostředí ve kterém se děj pohybuje.
Škoda, že další díl BB art česky vydat neplánuje (ptala jsem se) :-(

Selinute
18.04.2016 5 z 5

Líbilo se mi v kraji mokřin, blat, tmavých skal, opuštěných farem a chátrajících vísek. Tak málo násilí, promyšlený příběh a klidné tempo, které však neubralo nic z napětí. Po dlouhé době zase jedna současná detektivka, která mi udělala radost. Prostě pohodové čtení.

KKK
17.01.2012

Coper jako policajt je fakt spravnej "vesničan",ale to je na něm prostě paráda.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Stephen Booth
anglická, 1952
2008  77%Krev na jazyku
2006  76%Černý pes
2007  74%Desátá panna
2009  76%Slepá hrozba

Kniha Slepá hrozba je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce65x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x