Belmondo

Belmondo https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93680/bmid_belmondo-niN-93680.jpg 5 31 5

Druhé, doplněné vydání životopisu francouzského herce Jeana-Paula Belmonda. Belmondovo jméno je právem spojováno s francouzskou novou vlnou a jménem režiséra Godarda, s nímž natočil slavný film U konce s dechem. Monografie sleduje herecký vývoj tohoto charismatického herce od úplných počátků po současnost. Durantovo vyprávění o Belmondově životě je psáno lehkou, čtivou formou a doplněno soupisem filmových a divadelních rolí. Kromě toho obsahuje také černobílou fotografickou přílohu a ačkoliv vychází již podruhé, je vítaným zdrojem poučení i zábavy.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Domino
Originální název:

Belmondo , 1993


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
29.10.2023 5 z 5

Byla to moje pátá biografie Belmonda, a musím říct, že je v ní opravdu všechno a nedá se ji nic vytknout. Ten, kdo jí bude číst jako první a má Belmonda opravdu rád, a chce se něco dozvědět jak o jeho soukromí, tak o perličkách z natáčení, bude nadšen! Je totiž opravdu velmi podrobná a je čtivá. U mě byl jen ten problém, že už jsem si před touto biografií přečetla ty od Jiřího Žáka (mimo jiné), a ten z této čerpal spoustu věcí. Takže pro mě se žádné nové informace o tomto výtečném herci nekonali, ale myslím, že každý milovník tohoto herce si vždycky rád o něj přečte pár řádků. Tahle kniha ale vyšla u nás jako první, tudíž tohle je ten originál, který by se měl číst jako první. Já i po pěti biografiích uvítám další :)

Klamm
14.10.2019 5 z 5

Podrobný životopis Belmondova opravdu pestrého života. Spousta pikantností ze zákulisí jeho filmů i soukromí.
Pěkné kvítko, s obdivuhodnou pozitivní energií a elánem do života, je ten Bébel (prý tu přezdívku nemá v lásce). Musela to s ním být pěkná jízda. Osobně bych tu jeho sangvinickou povahu nedával. Ty věčné kanadské žertíky, stěhování, či vyhazování nábytku z oken hotelů, kaskadérské vylomeniny atd. Nicméně, po přečtení mi vychází jako sympatický, vtipný, férový chlápek, co bral od života maximum a kterému i nadále fandím.
90%


PatrikDi
29.04.2015 5 z 5

Jean Paul Charles Belmondo, významný divadelní a filmový herec, producent, sportovec, kaskadér, láskyplný muž a člověk s tváří komisaře i komika. Jeho životní příběh je doslova nabitý událostmi. Přestože se napoprvé nedostal na francouzskou Konzervátoř jako řádný student ale ten, který ji může navštěvovat, ne skládat zkoušky, jeho vytrvalost a cílevědomost byla úctyhodná, mezi tu dobu si prošel vojnou, a díky příteli Poiriera a svému zdravotnímu stavu mohl opustit armádu, 27. října 1952 se stal řádným členem Konzervatoře a po dokončení školy jeho hvězda začala vstoupat, svoji filmovou kariéru nastartoval ve filmu U konce s dechem, kde si zahral gangstera, byl to revoluční snímek, protože se natáčel v ulicích Paříže za běžného provozu, herci chodili po ulici a kamera je snímala z vozíku. Od 60.-80. let si zahrál v bezpočtu filmů ať to byl komediální, krimi žánr, uměl ve filmech skoubit své bavičské umění se svérazným a drsným mužem hájící zákon. Největší štěstí, které za život pocítil bylo narození dcer Patricie, Florence, Stella E. Angelina a syna Paula tak i narození vnoučat, Annabel, Alessandra Charlese.
Kniha je napsána velmi poutavě, je zde vylíčeno skoro vše čím si prošel, oceňuji autora knihy Philippe Duranta, že poskládal pestrobarevnou mozaiku z novin, rozhovorů přátel a samotného Belmonda. Je vidět, že Jean-Paul je nejen vynikající herec na filmovém plátně a divadelních prknech ale spravedlivý člověk, který rád žertuje a má radost, když může potěšit diváky a obecenstvo.

vorenus
29.09.2013 5 z 5

Kdo miluje Belmonda, tak si zamiluje i tuhle knihu o jeho životě.

kilometr
21.01.2012 5 z 5

Takhle má vypadat kniha o životě známého a populárního herce.Doporučuji!

Štítky knihy

herci Jean-Paul Belmondo, 1933-2021

Autorovy knížky

Philippe Durant
francouzská, 1960
1994  94%Belmondo

Kniha Belmondo je v

Právě čtených2x
Přečtených35x
Doporučených6x
Knihotéce61x
Chystám se číst17x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x