Bazén a další povídky

Bazén a další povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442573/bmid_bazen-a-dalsi-povidky-XR4-442573.png 4 2 2

Další z povídkových sbírek, vzešlých z činnosti online magazínu MFantasy, obsahuje sedm fantasy a sci-fi povídek současných nadějných českých autorů, včetně jednoho příspěvku slovenského. Každá knížka se skládá z několika povídek od různých autorů. Knížky vycházejí v rámci edice FAntasy a SCIfi NA CEsty (FASCINACE). Žánrem edice jsou scifi, fantasy a hororové povídky. Celá edice je ilustrována vynikajícími ilustrátory, přičemž zpravidla každá z běžných povídek má přiřazenou minimálně jednu ilustraci (výjimka může být například větší množství minipovídek). Povídky, které jsou do edice zařazovány, jsou zpravidla vítěznými povídkami z prestižní literární soutěže „O Dračí řád“, nebo ze soutěží Triumvirátu. Povídky v ní uvedené jsou zejména psané česky, ale v několika případech i slovensky. Díky tomu si edice začíná získávat zájemce i na Slovensku. Autoři: Mareš Pavel; Švercel Miro; Kadečková Tereza; Zelinka Ladislav; Kratochvíl Tomáš; Jordán Pavel; Heveroch Tomáš.... celý text

Přidat komentář

666Jitka
09.01.2024 4 z 5

Kapesní antologie strašidelných, sci-fi a fantasy povídek mě potěšila. Každá povídka je z jiného soudku, nic náročného, příjemná oddychová knížečka.
Pavel MAREŠ - Bazén
Miro ŠVERCEL - Perúnova sekera
Tereza KADEČKOVÁ - Trable začínají na úřadu
Ladislav ZELINKA - Neuvěřitelný příběh
Tomáš KRATOCHVÍL - Bosonohý Xypolytos
Pavel JORDÁN - Studna
Tomáš HEVEROCH - Vzkříšení obchodního cestujícího.
Ráda čtu počiny současných českých a slovenských autorů, kteří svou literární dráhu většinou teprve začínají. Je fajn sledovat, jak se postupně rozvíjí jejich spisovatelská invence.

Janadvorackova
07.01.2023 3 z 5

Další povídky hororové, mystické, s náznakem tajemna, jak to kdo chce definovat.