Batman / Želvy nindža 2

Batman / Želvy nindža 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402278/bmid_batman-zelvy-nindza-2-1wn-402278.jpg 4 41 10

Batman / Želvy nindža série

< 2. díl

Setkání Batmana s želvami nindža proběhlo docela bouřlivě, ale nakonec se jim podařilo spojit své síly a porazit nebezpečné protivníky z obou světů. Jenže to nebyl konec. Klan Noha jde želvákům po krku a mezitím se Batman s Robinem vypořádávají s následky útěku z Arkhamova ústavu vedeného Banem. A aby bylo ještě hůř, Bane se dostává do želvího vesmíru a netrvá mu dlouho a celý ho ovládne. Aby ne, když má k ruce Rocksteadyho a Bebopa.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles II , 2018


více info...

Přidat komentář

Norri
25.02.2024 4 z 5

Stejní tvůrci, a přesto je druhá kniha jiná než ta první. A není to jen tím, že se to tentokrát neodehrává v Gothamu, ale v želváckém New Yorku. Kresbu jsem si užíval o více než v první knize. Bane je tady velkolepý. Jinak je to ale mnohem méně nahláškované a méně odlehčené. Nese se to na temnější a epičtější vlně. Zpočátku mi to připadalo jako chyba, že bylo humoru oproti první knize ubráno. Přece jenom, humor je silná zbraň a želvám velice svědčí. Bitky s Banem mě ale přesvědčily, že i temnější příběh může v tomto crossoveru dobře fungovat.

Loxias
29.03.2023 3 z 5

TMNT, Batman, super kresba, spousta akce. Asi to ma vse co to mit ma, ale tentokrat to na me moc nefungovalo. Predevsim asi kvuli mnozstvi postav, kde postavy samostatne nedostavali moc prostoru. Bylo jich tam proste moc, Casey Jones, Batgirl, Nightwing, ti mi tam prisli vylozene nasilne naroubovani.


Voliarty
28.11.2022 3 z 5

Za mňa slabšie ako prvý diel. Ono za to môže aj hlavný protivník. Banea mám rád, ide o fajn spojenie strategickej mysle a super sily. V tomto komikse mi ale Bane prišiel divný a tie jeho neustále reči o väzení ma nebavili (SPOILER: Môžeme sa vyhovoriť, že na začiatku si dal kúpeľ v Lazarovej studni a preto je šialený. Ale i tak mám rád príčetnejšieho Banea. KONIEC SPOILERu).

Čo sa mi páčilo, tak boli vzťahy medzi postavami, hlavne medzi Raphaelom a Robinom. Tým je v tomto komikse asi tá najotravnejšia variácia - Damian Wayne. Ten bol celý čas na jednu po papuli, teda až na jeden sympatický moment. Ale to je celkovo Damianova úloha v komiksoch - liezť na nervy.

Záver je správne akčný a dôjde v ňom na jeden moment, ktorý ma prekvapil (SPOILER: Batman, Tříska a Trhač si dajú tímovku proti Baneovi? No tak to som nečakal. KONIEC SPOILERu).

A i ten dôvod, prečo sa vlastne celý dej udial mi prišiel ok. Proste Donnie mal malé sebavedomie a chcel na to radu od Batmana. A bolo.

Kresba je fajn, nemám čo vytknúť. Postavy nevyzerajú zle, len ten Bane je zvláštne veľká hora svalov, ktorá svojou veľkosťou pôsobí možno až smiešne.

Je to síce slabšie ako prvý diel, stále sa ale jedná o fajn crossover, ktorý dokáže zabaviť.

toimax
19.12.2021 4 z 5

První díl se mi líbil víc, ale furt je dobrý komiks. Takže 80% a těším se na třetí díl.

dexterman
31.07.2021 4 z 5

Bavil jsem se velice dobře . Snad tady další díl bude brzo . Mám tuto sérii velice rád . Příběh byl fajn . Četlo se to samo . Kresba byla taky jako vždy velmi dobrá . Takže doporučuju všem . Jak jsem již napsal snad další díl bude brzy .

fvalek
02.02.2021 4 z 5

Na rozdíl od prvního dílu se dostáváme do světa želv, které nečtu, takže to pro mě byla příjemná novinka a paradoxně se odhaluje víc postav a detailů ze světa Batmana než v prvním díle, který se odehrával v Gothamu. Je zajímavé vidět konflikt mezi želvami, jenže postupně to začne být trošku kolovrátek a nuda. To, jak je pojatý Bane, je dost specifická věc, protože v některých komiksech je to nezastavitelná mlátička i bez venomu, v jiných komiksech ho zase Batman dost jednoduše dostane, nicméně tahle trošku až nepřekonatelná verze, mě úplně nenadchla. Navíc samotné vyvrcholení souboje s Banem, mi přišlo dost primitivní na to, že před ním padlo celé město.

Je velká škoda, že příběh nezpracovává trošku víc detailů z léčebné kůry mistra Třísky, protože to by mě zajímalo a jedna celostránková kresba mě na to dost navnadila, bohužel to ale dost zjednodušili. Z Batmanova týmu mi trošku lezl na nervy Damian - celkově tahle stránka mladistvé konkurence byla spíš otravná než vtipná, bohužel. Hodně mě ale potěšil Nightwing a Batgirl, škoda že jsme se nedostali víc do tajů světa želv, protože by mě zajímala třeba lidská dvojice, která jim dělá support, ale neměli skoro žádnou roli. Doufám, že někdy vyjde i další díl. :)

Kate18
05.12.2020 4 z 5

Donnie se cítí proti svým bráchům slabý a bezmocný. Rozhodne se kontaktovat Batmana, ale portál ho přenese do Gothamu. Místo něj vtáhne do New Yorku Banea, který se ho okamžitě pokouší zmocnit. Naštěstí se Donniemu povede vrátit se i s Batmanem a Robinem a jdou se postavit Baneovi, který chce zotročit obyvatele města pomocí nového Venomu.

Ma-ra
28.05.2020 4 z 5

Opět skvělá detailní kresba. Hlášky/humor mi oproti prvnímu dílu přišel dost nucenej. Tentokrát jsem se moc nenasmál. Příběh rychle plynul a akčníma scénama se nešetřilo. Další super mlátička. Tentokrát 3,5 hvědy. Zaokrouhlím ale nahoru, protože bych si chtěl přečíst i třetí díl, který u nás ještě nevyšel.

FireOfFilth
26.03.2019 3 z 5

Druhý díl této crossoverové řady už nepůsobí takovým wow efektem jako první. Příběh je poměrně prostý, do světa želv vnikne Bane a začne úřadovat. Bohužel jak pro Batmana, taky i pro želvy je to docela oříšek. Bane je nadopován speciální verzí venomu a ještě k tomu má armádu.
Líbilo se mi jak byl Batman a jeho tým v oslabení a nevěděli si rady. Jinak se bohužel jedná o klasický superhrdinský příběh plný akce, která není špatná ale docela už nudí.
Kresba je velmi pěkná a k této sérii se docela hodí.
Kdo má rád Batmana a želvy ninja bude se určitě bavit, ale nečekejte žádnou přelomovou věc.
Celkové hodnocení 50%

Ivan Kučera
09.03.2019 4 z 5

Skvelá vec, možno ešte o zelený pancier lepšia, než prvý diel. Samozrejme ide aj o to, čo čakáte, pretože zrovna na Nobelovu cenu za literatúru to určite nie je. Ale tak zas názov je jasný a je z neho zrejmé, čo máme čakať. Je to približne rovnaké, ako samotné korytnačky: ani geniálne, ani hlúpe, ani dospelé, ani detské. Je to niečo medzi tým. A v tom celom úžasne rozbláznenom cirkuse sa snaží zachovať si svoju dôstojnosť (a temnosť!) Batman. Ale Bat-prcek mu s tým práve dvakrát nepomáha. Myslím, že to šliape ešte o čosi lepšie, ako prvý diel – a už ten šliapal veľmi dobre. Bane je zaujímavá voľba, hlášky s dialógmi odsýpajú, vizuálne je to bombastické, proste ja som sa bavil temer kráľovsky. Mínusy: bane bol síce zaujímavá voľba, ale s jeho osvalením to už skutočne prehnali.

Štítky knihy

superhrdinové DC Comics Batman Harley Quinn

Autoři knihy

James Tynion IV
americká, 1987
Freddie Williams II
americká, 1977

Kniha Batman / Želvy nindža 2 je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x