Proměny

Proměny https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311597/bmid_batman-temny-rytir-4-promeny-2BM-311597.jpg 4 29 8

ZLOČIN NABÝVÁ NOVÉ PODOBY Basil Karlo byl nejžádanějším hollywoodským hercem, dokud jej látka, která mu k tomu dopomáhala, neproměnila v netvora měnícího svůj tvar. Jeho nové zločinné řádění ale probíhá jinak než podle obvyklého vzorce, což zmate i Batmana. Clayface na sebe nyní bere podobu Batmanových nejbližších spojenců, využívá neveřejných informací o jeho osobních tragédiích, zaměřuje se na nejvýznamnější cíle v Gotham City a zanechává za sebou víc mrtvých než kdy předtím. Za Clayfacem nyní nově stojí zločinecký mozek, který chce z netvora vytvořit svou neporazitelnou zbraň. Poblouzněného tvora tím však zanedlouho jen dožene do ještě větších hlubin šílenství. Ulice města zatím opanovali další draví tvorové a na nevinné útočí i z oblohy… Man-Bat se vrátil!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Clay , 2014


více info...

Přidat komentář

fvalek
24.04.2023 5 z 5

Celá tahle drsná série je naprosto skvělá a výborně zpracovává příběhy klasických a možná už trošku postranních padouchů. Celkově se nebojí zacházet do extrémů a nejen zabíjet ve velkém, ale i ukazovat různé nekomfortní scény a drsárny. Musím říct, že tahle edice je velmi příjemná, rebirthový Batman už je takový měkoň...

Clayface sice asi nedokáže konkurovat třeba Mad Hatterovi, který pro mě osobně byl nejvíc psycho a brutální, ale všechno to páchané zlo, které je přece jen trošku menší, nahrazuje osobností Basila Karla. Bohužel mi přijde, že jeho příběh byl ukončený trošku bez pointy a předčasně. Zbytek dílu je pak nastavený jedním příběhem beze slov a jedním už ne tak zajímavým příběhem Man-Bata. Příběh o dětské práci a dalších věcech je takový jednoduchý až banální ,ale vážné téma ho trochu prohlubuje. Kapitolka s Man-Batem byla poměrně dobrá a i v krátkém rozsahu si vystačila, určitě zajímavé se věnovat i téhle postavě a asi nebylo nutné dělat pro Man-bata vlastní číslo, takže i tohle "nastavení" bylo kvalitní. Ve zkratce - velmi dobrá série.

ArkAngel
03.08.2022 4 z 5

Hlavní hvězdou tohoto komiksu je Clayface a kresba k němu dokonale sedí. Příběh člověka, kterého všichni přehlíželi a nepřijali jej ani jako herce, dokud se nenadopoval přeměňovací hlínou je celkem silný a knihu v pohodě utáhne. Zápletka beze slov je taky fajn, ale Man-Bat v záběru už byl na mě trochu moc, protože tím se z velké části zabývala už jiná kniha. Jo a komisař Gordon byl už potřetí v New 52 zajat. Ten chlap by se měl očipovat jako pes, protože to není možné.


Lenka.Vílka
23.05.2017 5 z 5

Nejdřív jsem plánovala pouze hodnotit, protože bych v podstatě okopírovala komentář z předchozího dílu. Protože to je prostě pravda. Tady Batman hraje druhý housle. Je to o zaporákách, kteří mají schopnosti, které jsou super, přestože nejsou superhrdinové. Takže z mojí strany spokojenost.

Voliarty
01.04.2017 3 z 5

Najprv sa Batman, v pre moje oko nie moc lahodiacej kresbe, postaví proti Clayfaceovi. Čaká nás aj kratučký origin tohto zlosyna. Keby som to mal porovnať s predchádzajúcim Mad Hatterom, tak ide o slabší počin.

K druhému príbehu môžem napísať asi toľko, koľko je v ňom. Teda okrem citosloviec nič. Ide o bežný príbeh, v ktorom Batman stojí proti pašerákom ľudí. Aj vďaka tomu, že to nemá slová, tak to rýchlo odsýpa.

Posledný príbeh s kapitalistickým Man-Batom mi prišiel asi najzaujímavejší i keď zo sporu Langstroma so svojím otcom šlo vytrieskať viacej. Nevadí...

Finálne zhodnotenie: Nie je to zlé, i keď som mal možnosť čítať i lepších Batmanov. A áno, aj v tejto sérií.

Disease
06.03.2017 3 z 5

Slušná kresba korespondující s obsahem. První příběh nejlepší.

3DD!3
22.01.2017 4 z 5

Vizuálně podmanivé, Maleev a Ponticelli jsou mistři svého řemesla, příběhově pak standart s několika povedenými momenty.

Hwaelos
21.01.2017 3 z 5

U téhle série je to pořád stejné. Příběhy balancující na hraně nudy, z nichž občas vykoukne nějaká ta pozoruhodná jednohubka. V téhle knize je jí prostřední příběh, kreslený Ponticellim, který se obešel bez jediného slova a bez tradiční batmanocentrické perspektivy.

martinstefko
18.10.2016 3 z 5

Od knihy "Batman - Temný rytíř 4: Proměny" dostanete to, co očekáváte. Mainstreamovou zábavu, která se ještě vyznačuje příjemně temnou, skoro až společensky kritickou atmosférou, kde se hlavní hrdina moc nevyvíjí a trochu přešlapuje na místě a mimo svoje netopýří alter ego nudí.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman

Autorovy další knížky

Gregg Hurwitz
americká, 1973
2004  76%Věž
2016  77%Sirotek X
2018  62%Invaze ženců
2014  84%Kruh násilí
2015  85%Šílený

Kniha Proměny je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Knihotéce22x
Chystám se číst6x
Chci si koupit5x