Imperátor Penguin

Imperátor Penguin https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211291/mid_batman-detective-comics-batman-dete-84t-211291.jpg 4 42 8

Batman Detective Comics série

< 3. díl >

Oswald Cobblepot nechce být nenáviděným vládcem gothamského podsvětí, chce aby ho Gotham miloval.Zosnuje tedy vražedný útok na Bruce Wayna, po němž by jej nahradil v roli štědrého, davy oblíbeného mecenáše. Penguinův plán však vezme nečekaný obrat. Navíc se v Gothamu opět objeví Joker a s jeho příchodem propukne zmatek. Do toho všeho se na scéně vynoří nová temná postava. Říká si Emperor Penguin a hrozí, že se nejen stane nebezpečným Batmanovým protivníkem, ale že zastíní i samotného Oswalda Cobblepota.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Emperor Penguin , 2013


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
03.08.2022 4 z 5

Emperor Penguin je skvělým přírůstkem do světa DC a vůbec by mi nevadilo, kdyby původního Tučňáka nahradil natrvalo. Čas od času je ve světě komiksů třeba narušit stávající status quo a Tučňákův asistent je nejen inteligentní, ale i sympatický a dobře vypadá. Kniha je lehce propojená se Smrtí rodiny, takže jsou tu odkazy na pobíhajícího Jokera a jeho plán. A zápletka s Ivy a Basilem byla taktéž funkční a ukazuje nám Clayfacův tragický život, kterým si musí procházet.

fvalek
15.04.2022 4 z 5

Díl přečtený v podstatě za hodinu, ani nevím, jak mi to tak rychle mohlo utéct, ale moc pěkný díl. Popravdě na první asi nemá, ale po druhém výrazně lepší. Do popředí se dostává klasický výrazný padouch, který drží celý díl pohromadě a přispívá pěkné atmosféře a příběhu. Jinak Emperor Penguin mi byl asi taky docela sympatický a ještě čekám, jak to dopadne. Jokerovo malé objevení taky dost příjemné. Přestože si tenhle díl vzal za úkol ukázat opravdu hodně různých dějových linek, vše dává smysl a je hezky uspořádané. Jelikož jsem četl více komiksů New 52 a hlavně Snydera, tak zatím nejsem úplně mimo a těším se na další díl. Zajímavé ale je, že v téhle sérii zatím jde Batman trošku do pozadí a jako by to byla přehlídka těch nejzajímavějších nepřátel, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.


trudoš
16.11.2017 4 z 5

V rámci Detective Comics prozatím nejlepší kousek. Chce to ovšem mít načtenou Snyderovu Smrt rodiny, protože jinak čtenáři uniknou některé odkazy na události, které právě s tímto albem souvisí. Ovšem pro pochopení základního rozvržení příběhu se člověk obejde i bez toho.
Nejpodstatnější je, že John Layman na rozdíl od Tonyho Daniela dokáže odvyprávět souvislou dějovou linii, aniž by si přitom vypomáhal s paletou nových (čti divných) postav. Nejsilnější je v kraťasích, které umí velmi zručně vypointovat, ovšem neztrácí nit ani při větším rozsahu. A přestože neexceluje v akční rovině, výborně mu jdou psychologické zvraty, založené na starých dobrých emocích. Což ve zločineckém podsvětí znamená, že věřit se nedá ničemu a hlavně nikomu, jak na vlastní kůži pozná především Oswald Cobblepot alias Penguin.
Není to sice bůhvíjaká jízda, ale vše tu funguje tak, jak má a neškobrtá se pro inovativní přístup ke klasice. Takže kdyby v tomto duchu série pokračovala i nadále, vůbec bych se nezlobil.

petr9807
08.06.2017 2 z 5

Zkratkovité dílko se zajímavým vizuálem, ale zbytečně zamotaným příběhem vzhledem k tomu, že samotný děj by se dal popsat dvěma větami.

Voliarty
15.07.2016 5 z 5

Ja som sa nesmierne bavil (narozdiel od dielu predošlého - Zastrašovací taktiky).

Oswald Cobblepot, doteraz v komiksoch zastávajúci vedľajšiu rolu, rozbieha vlastné diabolské plány na získanie popularity u občanov Gothamu. Ale nič nejde ako po masle.

Batman sa musí vysporiadať nie len s ekoteroristkou Poison Ivy a jej , až po končeky hlinených uši, zamilovaným Clayfaceom ale aj s následkami eventu Smrť rodiny, počas ktorého to v Gothame vyzerá ako vo filme The Purge - Očista . A na pozadí týchto príbehov sledujeme pád Pengiuna a vzostup mazanejšieho, smrteľnejšieho a nebezpečnejšieho Emperor Pengiuna.

Avšak, ako sa vraví, v najlepšom treba prestať, a preto sa dokončenia príbehu dočkáme v ďalšom, v poradí štvrtom booku, s názvom Batman Detective Comics 4: Trest.

Hwaelos
09.02.2016 3 z 5

Batman Detective Comics je zvláštní série. Vyvolává dojem, že jde o booky, které rozvíjí navazující příběh, ale ve skutečnosti jde o více či méně samostatné malé příběhy, které jsou pospojovány někdy dost chabými cliffhangery (to se týká hlavně druhého dílu "Zastrašovací taktiky"). Emperor Penguin se tváří, že z téhle řady vystupuje, ale jediné, co dělá navíc, je to, že v pozadí běží historka o Tučňákovi a jeho svržení, zatímco Batman se potýká s náhodnými střety v podobě Poison Ivy, Clayface, spousty Jokerových fanoušků, Merrymakera, Viktora Zsasze a bůhví koho ještě. Atmosféru to má slušnou, ale neschopnost nebo neochota vytvořit dobrý kompaktní příběh je jen zastírána prezentováním dlouhé řady padouchů.

Crowley
16.01.2016 4 z 5

Oswald Cobblepot je tentokrát chytřejší. Na Batmana připraví téměř dokonalou lest. Je však tato past natolik bezchybná, že se nedá využít?
Po dvou nic neříkajících dílech jsem se obával sáhnout po další knize. Tentokrát však stvořil komiks úplně jiný tým a je to hodně znát. Scénárista odvedl skvělou práci. Záporáci mají ďábelské plány, které oslní. Pasáže s Clayfacem mě dost překvapili svojí originalitou. Dialogy jsou přesně takové, jako bych si u Detective Komiksu představoval. Chaos je pryč. Nastala skvostná návaznost mezi gradujícími kapitolami a konečně se podařilo udržet bezchybně pozornost a spokojenost v jednom.
Graficky se komiks vydal spíše do temnějších vod pro dospělé a je to sakra dobře. Větší práce stínů a tmavších barev dávají důraz syrovosti určitých postav. Stále je to však superhrdinský komiks, takže je třeba mít na paměti, že Vertigo to prostě nebude. Práce tužkou jde však vidět stejně skvěle jako práce prvotřídního tonera a koloristy (píšu to dobře?).
Celkovou radost kazí tak trochu slabší ukončení celého děje. Doufám, že příští díl naváže, protože má skvělou šanci stát se nadprůměrným komiksem. Jelikož je kniha samozřejmě brožka, tak dvoustranná okna, kde je zrovna to nejzajímavější uprostřed (jak jinak), se nedají až tak pohodlně vyčíst. To jsou však jen takové mouchy na kráse. Ty drobné chybičky nás muže přece přitahují!
Takže? Skvělý start do budoucna, který rozhodně stojí mít za to v knihovničce, pokud jste fandou Batmana a jeho dospělejších komiksových verzí. Kresba vás překvapí a scénář nadchne. Konec trochu zklame, ale tuto jízdu si určitě užijete!

martinstefko
05.12.2015 4 z 5

Knihou "Batman Detective Comics 3: Imperátor Penguin" pro mě získává série naprosto nový náboj a musím říct, že mě bavilo ji číst. Jak jsem psal, z hlediska vypravěčského je Layman dobrý, ví, jak využívat formu a jak příběh vést, jen to vedení někdy směřuje k cíli, který je prostě předem jasně daný. To neshazuje Laymanovy schopnosti, ale prostě to jen znamená, že chtěl hrát na jistotu a to se mu podařilo. Nehláškuje tolik jako třeba Johns, ale sem tam se nějaká hláška objeví a ta stojí za to. Jinak je ale komiks prostě kvalitní a pro mě je tohle mainstream, který stojí za to číst, kdy má cenu se těšit na další číslo, protože by mohlo být stejně dobré jako tohle. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/10/770-batman-detective-comics-3-imperator.html

Štítky knihy

komiksy DC Comics Batman

Autorovy další knížky

John Layman
americká, 1969
2014  81%Imperátor Penguin
2015  78%Trest
2017  74%Gothtopie
2023  91%Imperátor Penguin - Kniha první
2023  89%Imperátor Penguin - Kniha druhá

Kniha Imperátor Penguin je v

Přečtených51x
Knihotéce31x
Chystám se číst10x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x