Baroko v Čechách

Baroko v Čechách https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351808/mid_baroko-v-cechach-DM0-351808.jpg 5 3 2

Průvodce zachovává chronologicko-tematickou koncepci stejnojmenné expozice ve Schwarzenberském paláci, kde je kromě děl ze sbírek Národní galerie v Praze prezentována také expozice Barokní řemeslo ze sbírek Uměleckoprůmyslového musea v Praze a Archeologického ústavu Akademie věd ČR. V úvodu je představena historie renesančního paláce s výsledky archeologického průzkumu a historie sbírky děl baroka v Čechách. (zdroj: NG Praha)... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Umění

Vydáno: , Národní galerie
Originální název:

Baroko v Čechách - Průvodce stálou expozicí Národní galerie v Praze , 2013


více info...

Přidat komentář

xulij01
02.04.2023 5 z 5

Pěkně zpracovaný doprovodný katalog ke stálé expozici barokního umění. Primárně se sice jedná o obrazovou publikaci, ale knížka obsahuje i slušné množství doprovodného textu, takže si čtenář udělá velmi dobrou základní představu o barokním umění u nás. Kniha má menší formát, šířka cca 14 cm a výška 21,5 cm. V katalogu najdeme ukázky obrazů, soch, sklářských výrobků, nádobí, pohárů ze vzácných kovů, šperků, ošacení, tkanin, vějířů, nábytku Primární zaměření je každopádně na výtvarné umění.

Murphy722
19.04.2018 5 z 5

Pro laiky je tato kniha to nejlepší, co mohlo být ke stálé expozici baroka napsáno. Krátké umělecké medailonky, výborná fotografická příloha doplňující jednotlivá katalogová hesla a čtivá forma. Co více by si mohl laický i odborný čtenář přát?


Autoři knihy

Andrea Rousová
česká, 1974
Vít Vlnas
česká, 1962

Kniha Baroko v Čechách je v

Přečtených2x
Knihotéce2x