Barevný koníček

Barevný koníček https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44863/bmid_barevny-konicek-Taj-44863.jpg 4 24 6

Při hodinách kreslení si kluk Henry Baxter kreslí podle svého. Má fantazii a jednou nakreslí modrého koně. Paní učitelka se diví, pan ředitel se diví, ale přivolaný lékař nezjistí ani barvoslepost, ani žádnou jinou nemoc. Henry si kreslí dále, jednou je kůň zelený, příště zase růžový nebo pruhovaný. Všichni se mu smáli. Jednou se chystala výstava a mezi výkresy se připletl i Henryho modrý koník . A na výstavě zvítězil právě proto, že byl jiný......... celý text

Žánr:
Povídky , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

A Horse of Another Color , 1962


více info...

Přidat komentář

changaj
29.04.2022 4 z 5

Pokud použiji biblického citátu, je tento příběh o tom, že "kámen staviteli zavržený, se stal kamenem úhelným". Krásná knížka pro všechny vybočující, svérázné a "netabulkové" děti (takže pro všechny). Nádherné ilustrace Adolfa Borna jsou dalším kladem tohoto dílka.

ddkk
11.06.2019 5 z 5

Tohle je už trochu odrbaná dětská knížka, která se u nás dědí a asi bude dědit i dál. Četly si ji moje děti a brzy si ji budou číst i jejich děti - už trénují písmenka...Milý příběh jednoho svébytného kloučka, který si šel za svým. Navíc bezvadně ilustrovaný. Vřele doporučuji a dávám plný počet.


BobRyder
30.05.2017 5 z 5

Vždycky tvrdím, že anarchismus jakožto politická ideologie je nesmysl, zato v umění anarchii vítám. A tento názor jsem si, samozřejmě podprahově, začal utvářet asi už jako malé dítě, když jsem četl tuto krásnou útlou knížečku o chlapečkovi, který kreslí koníčky tak barevné, jak je vidí jen on sám. Takový malý Picasso či Dalí. Dodnes je pro mne příběh o Barevném koníčkovi inspirativní, pokaždé když se snažím sám něco vytvořit a říkám si: "tohle přece nemůžeš", vzpomenu si na malého Henryho Baxtera a na jeho obrázky a uvědomím si, že můžu cokoliv...

PetrPehe
31.10.2016

Toto byla první kniha, kterou jsem v životě přečetl. Takže k ní mám velký vztah.

Tobika
17.03.2015 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek v dětsví.

babajagaE
27.01.2012 3 z 5

Kniha pro první čtení, krásné ilustrace od Adolfa Borna, velká písmena, srozumitelný text, akorát cizí jména dceři ve druhé třídě dělala trochu problém. :-)

Štítky knihy

sebedůvěra, sebevědomí pro děti od 6 let tvořivost, kreativita fantazie

Autorovy knížky

Nathan Kravetz
americká, 1921
1983  86%Barevný koníček

Kniha Barevný koníček je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce12x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x
dalších seznamech6x