Barbora Špotáková: Zlatá královna

Barbora Špotáková: Zlatá královna https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355779/bmid_barbora-spotakova-zlata-kralovna-l36-355779.jpg 4 9 4

K atletice ji přivedli v rodném Jablonci na Nisou její rodiče. Na počátku své kariéry se věnovala sedmiboji, na juniorském mistrovství světa v atletice v roce 2000 v této disciplíně vybojovala čtvrté místo. K hodu oštěpem se dostala během svého ročního studijního pobytu ve Spojených státech. A že to bylo rozhodnutí šťastné, o tom již dnes nikdo nepochybuje. Ač je Bára Špotáková stále aktivní, již dnes je atletickou legendou a nejúspěšnější oštěpařkou olympijské historie – jako jediná vybojovala hned tři medaile, z toho navíc dvě zlaté.... celý text

Přidat komentář

Marla
27.06.2023 4 z 5

Útlá knížečka, docela hezky se to četlo, ale připadalo mi to takové odbyté, jako by autorovi někdo řekl: máš dva dny a napiš něco o Špotákové, ale ať to může vyjít jako knížka!.
Na biografii to bylo velmi stručné.

haki34
27.01.2022 3 z 5

adorace Báry..no, asi se to dá čekat, když je to životopis, ale já bych očekávala více nestranný styl. A jak píše motokatty i více těch informací. Některé věty se stále opakovaly dokola. Místy se autor snažil o vzletnost a poetičnost, což mi tam taky nesedělo, hlavně při tom, jak neustále zdůrazňoval, že Bára je punkerka. Fakt ? to, že mám ráda punk, ještě ze mně punkera nedělá...a 3 sesry jsou přeci jen už někde trochu jinde než ve svých punkových začátcích..
Nechci Báře ubírat nic z jejich úspěchů a pravděpodobně to bude i milá holka, ale životopis/knížku o sobě by si zasloužila lepší. I podání soupeřek - zlé mrchy, a na konci najednou i kamarádky...
Také překlepy - ortoped Horel - Holer...opakovaně..

a celkově, když už jsme u těch zranění - vyzdvihnout do nebes někoho, kdo nehledí na bolest a závodí se zlomenou nohou - opravdu je to příklad hodný následování ? co takhle zamyslet se, k čemu vlastně je ten vrcholový sport a kam vede ? nestranným okem - vždyť je to neustálý boj s egem, nálady a emoce lítají nahoru a dolů...pro pár let slávy, možná vítězství...a možná do toho dotyčný vrazí vše zmíněné a dorazí se už na lokální úrovni. Sport už dávno není sportem pro radost a zlepšení zdraví či kondice, ale pro výkony, které odvádí dobře namazané stroje...Ale to je jen můj názor..


LadyCotton
25.01.2022 3 z 5

Kniha je napsána příjemným, čtivým stylem. Nicméně na můj vkus to bylo takové hodně "letem světem". Určitě kniha měla mnohem větší potencionál než pouhých 150 stran.
Kniha končí titulem MS v roce 2017...

konicekbily
16.07.2019 5 z 5

Pěkná útlá knížečka televizního komentátora nás v hrubých rysech seznamuje se životem naší úspěšné atletky. Kromě skvělých výsledků popisuje i trable a překážky, které musela Bára překonat, aby se dostala na úplný vrchol. Příběh je hodně motivující pro budoucí adepty vrcholového sportu - nejen atletiky!

Štítky knihy

sportovci

Autorovy další knížky

2016  69%Zatracenej Zátopek
2017  76%Barbora Špotáková: Zlatá královna
1982  88%Se lvíčkem na prsou
2020  40%Martin Škrtel: Odhodlaný bojovník

Kniha Barbora Špotáková: Zlatá královna je v

Přečtených11x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x