Zdrženlivý ženich

Zdrženlivý ženich https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41901/bmid_zdrzenlivy-zenich-RXu-41901.jpg 4 15 2

Bantam Romance série

< 6. díl >

Bouřlivá doba napoleonských válek rámuje dramatický příběh manželství markýze z Merlynu a krásné Lucretie. Oba se účastní nebezpečné expedice vyslané do Francie na vysvobození zatčených Angličanů. Nalezne jejich láska pevný základ v okamžicích dobrodružného návratu zpět do Anglie?

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The Bored Bridegroom , 1974


více info...

Přidat komentář

reader.007
06.02.2020 3 z 5

(SPOILER) Lucretie je jedinou dcerou zazobaného šlechtice a čeká ji společensky výhodná svatba. Její nastávající je ale proslulý tím, že ho mladé a nezkušené kikiny nudí a tak se nevěsta rozhodne připravit na jeho počest představení Dáma velkého světa. Chvíli jí to vychází, pak se ale společně zapletou do převážení VIP uprchlíků z Francie do Anglie a na nějaké předstírání už nezbývá mnoho času ani energie. Na druhou stranu jim tenhle roadtrip napoleonskou Francií umožní ověřit si vzájemné kvality a tak nakonec nemají důvod ke stížnostem ani novomanželé, ani jejich čtenáři.

Jinak obálka je sice nevzhledná a ilustrace na ní by nedělala čest ani žáku 2. stupně ZŠ, ovšem daleko větší průšvih je název. Jaký editorský diletant mohl pustit takovou blbost a nechat „přebásnit“ Znuděného ženicha na Zdrženlivého?!?

MinaHawke
11.11.2015 5 z 5

Jak se z nenapravitelného sukničkáře stane dokonalý gentleman.