V moci lásky

V moci lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274431/bmid_v-moci-lasky-qQe-274431.jpg 4 120 23

Bratři Bancroftové série

1. díl >

Madeleine Willitsová byla nucena opustit londýnskou společnost kvůli skandálu, který nezavinila, a přijmout placené zaměstnání na venkově. Když její zaměstnavatel onemocní a v domě se objeví Quinlain Bancrof, markýz z Warfieldu, Maddie je skálopevně odhodlána ho nenávidět. Jenže to nejde. Quinlainova udatnost, s níž čelí venkovu, je jednoduše příliš podmanivá. Není divu, že Maddie zapomene na svou zášť v Quinlainově sladkém objetí… a Quinlain se rozhodne znovu uvést slečnu Willitsovou do vznešené společnosti. Jenomže teprve teď přijdou opravdové překážky a výzvy v podobě soků a žárlivosti! Maddie však ví, že ve skutečnosti touží jen po jediném muži...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

By Love Undone , 1998


více info...

Přidat komentář

Ála1968
05.06.2023 4 z 5

Nádherná romantika.Bylo to skvělé a těším se na Rafa.

miruska1
03.01.2023 5 z 5

Tak tohle ma bavilo. Četlo se to samo. Docela som sa zasmála. Závěr byl napínavý, vlastně celý příběh som byla napnuta ako to dopadne. Jediné co mi vadilo - ta mrcha Eloisa by si zasloužila o dost horší trest....


beruzzka
25.09.2022 4 z 5

Bezvadné, čtivé, pohodové. Madie se mi moc líbila :-)

Marci_Vaj
22.06.2022 5 z 5

Musím uznat, že to bylo skvělé, perfektní. Štvala mě sice Maddie svojí tvrdohlavostí, ale jinak není co vytknout :)

Pedruska01
14.04.2022 5 z 5

Další kniha, co mi doma ležela až moc dlouho, takže na ni došel čas. Musím říci, že to znělo jako dobrý příběh, ale dlouho jsem nevěděla, zda tomu tak bude. Nakonec ano, jsem hodně mile překvapena. Četlo se to hrozně dobře, dobrý styl i tempo. Hodně mi to vyhovovalo. Bylo pěkné, že se střídaly postavy, i když nebylo žádné označení, bez ohledu na to, zda se jedná o hlavní anebo vedlejší a taky, že se někdy jednalo o velmi krátké vstupy. Až na jedno takové "místo", kdy jsem měla pocit, že se točíme ve smyčce to pěkně plynulo a nedrhlo to. Čím dál jsem byla, tím to bylo zajímavější, takže jsem se ke konci nemohla odtrhnout.
Hlavní hrdinka Maddie mi sedla. Byla velmi schopná a chytrá, uměla si poradit a nenechala si nic líbit. Na její dobu stačilo opravdu málo a pověst dívky byla v troskách. Zamrzelo mě to, ale plán na který přistoupila stál nakonec za to. Získala toho víc než ztratila. Bavila mě a měla jsem jí ráda. Člověk jí musel prostě fandit, a to v mnoha směrech, protože to neměla jednoduché.
Druhý hlavní hrdina Quin byl v pohodě, neměla jsem s ním žádný problém. Ze začátku jsem ho jen tak sledovala a pak už mě i některými svými výstupy dokázal pobavit. Rozhodně jsem si ho oblíbila. Ale snad ještě víc mě bavil jeho bratr Rafe. S tím jsem už vůbec neměla problém a vlastně hned od prvního setkání mi padl do oka. Líbilo se mi, jak se s ničím nepáral, přál druhým a také proto dělal jisté kroky. Měl srdce na správném místě.
Příběh jako takový o odčinění zkažené pověsti díky jednomu polibku se mi líbil a taky bavil. Je pravda, že se objevilo cca v druhé třetině knihy místo, které jako by se stále točilo dokola a nikam to nevedlo. To mě trošek, ale jen kapku otrávilo, díky bohu jsme se z toho bludného kruhu dostali. Jinak to bylo hezky svižné. Některé postavy mě překvapili mile, některé a zvláště Eloise silně nemile. Ta děvenka se vůbec nezdála a ejhle, jaká to bylo mrcha. Měla jsem sto chutí Rafemu pomoci a sama ji za jízdy a skoro nahatou vykopnout z toho kočáru.
Knihu jsem si vzala vlastně z takového toho "aby se neřeklo" pocitu. Anotace zněla dobře, ale nijak jsem se do toho nehrnula. Nakonec mě to vyvedlo z omylu a vážně se mi to zalíbilo. Někdy jsem měla problém knihu odložit. Četlo se to velmi dobře a příběh samotný mě bavil. Dnes již s podivem, co se v dřívějších dobách dělo, bylo běžné anebo k čemu se lidé uchylovali. Baví mě číst historické románky, a když jsem zjistila, že je to série a že druhou knihu mám a příběh je o Rafaelovi, tak se na to docela i dost těším.
Tohle za sebe mohu doporučit a až na ten exces s tím místem, ve kterém se nic nedělo a bylo to stále dokola, tak hodnotím vysoko - 4,5*. Uvidíme, co přinese druhé setkání s autorkou a jejím již známým hrdinou, snad v blízké budoucnosti. :)

aydam
29.03.2022

Poctivě přečtených 100 stran. Pak jsem již přeskakoval.
Příběh o třiadvacetileté Maddie - uličnici s ostrým jazykem a třicátníkovi Quinovi - gentlemanovi s nefritovýma očima.
Jejich vzájemné špičkování bylo fajn, ale děj se ubíral kupředu velice pomalu.

Malcolm: "Snažte se ho nezabít, ano, má drahá?"
Maddie: "Vynasnažím se."

vcielka
07.02.2022 4 z 5

Po dlhej dobe, som si ju prečítala opäť, pretože som si o nej zabudla zapísať dojmy. Nebolo to zlé. Zabavila ma, nečítalo sa to špatne, ale boli tam veci, ktoré mi chvíľami vadili, ako napríklad, niektoré nelogické konania ľudí, a že veci nemali hĺbku. Teraz, keď som si to spätne uvedomila, naozaj mi vadí povrchnosť vypracovaných charakterov. Celé to vlastne viem zhrnúť: ľúbim ju? Môžem ju mať, no nemôžem ju mať. Ľúbim ho, no nemôžem ho mať, nie je pre mňa. Ľúbim ju, no nie je pre mňa, ale mohla by byť, ale nie som si tým celkom istý, tak budem otáľať, veď možno sa to časom nejak vyrieši samé. Ľúbim ho, no nepoviem mu to, aby nezišiel zo svojej cesty a nevybral si mňa, lebo tak je to správne ale dúfam, že si nakoniec vyberie mňa.... Ale ako bavilo ma to. Autorku a jej štýl písania mám rada :)

Maruš.D
13.10.2020 5 z 5

První kniha od této autorky, u které jsem se nemohla odtrhnout! Nevím čím to přesně bylo, ale od začátku jsem se strašně bavila. Z příběhu těch dvou zlatíček mi příjemně šimralo v břichu snad celou dobu. Občas tam bylo pár absurdností, ale nějak mě to neotravovalo. Jak Quine tak i Maddie se mi zamlouvali. Oba chytří a vášnivý.
Ta mrcha Eloise byla nedostatečně potrestaná, dle mého názoru!
Další super postavou byl bratr Ralf, na kterého se už moc těším :-))

Arsi
18.07.2020 4 z 5

Fajn oddychovka plná vtipných dialogů. Docela mě pobavila. Líbila se mi.

rampapa
10.04.2020 5 z 5

Tuhle autorku mám velmi ráda Knížka byla taková pěkná oddechovka a už se těším až si přečtu další. Knížku velmi doporučuji.

Kačka195
28.11.2019 4 z 5

Musím říct, že na začátku jsem z knihy byla strašně zklamaná. Strašně mi vadil styl psaní. Dlouho trvalo, než jsem pochopila kdo je kdo a oč tam vlastně jde. Hrozně mi vadilo, že byl příběh psaný Er-formou, ALE!!! vydržela jsem asi do 60. strany a pak jsem se do toho tak začetla, že jsem knihu ani nechtěla odložit. Er-forma mi pak úplně přestala vadit. Místy jsem se musela dialogům smát nahlas, jak byly vtipné.Takže nakonec mohu s klidem říct, že se mi kniha moc líbila a zanechala ve mně velmi dobrý dojem.

ariel platto
16.09.2019 5 z 5

Knížce dám samozřejmě plný počet hvězdiček, ale nechápu, proč se celou knihu přesvědčivě všichni ujišťují, že sňatek není možný, přestože ona je šlechtična a pak se vezmou a nic se nestane.

účetní
05.05.2019 5 z 5

Pěkná romantika, bylo to milé i vtipné, jen první půlka mi přišla trochu až moc poklidná a zdlouhavější, ale konec byl i víc akční. Oba bratři byli velcí sympaťáci, starý vévoda to byl tedy hulvát, ale Maddie se ho jen tak nelekla. Taky se mi líbilo, že Quin neměl klapky na očích a dokázal přesně prokouknout svoji nechtěnou nastávající.

cukrovka
04.01.2018 5 z 5

Velmi čtivá a příjemná historická romance plná vtipných dialogů.

kacaaba
29.08.2017 4 z 5

Začátek mě moc nebavil, dlouho mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak se děj trochu rozproudil a kniha se mi líbila. Nebyla to pro mě topka jako předchozí série, ale četlo se to dobře.

Kiwicatko
17.07.2017 4 z 5

Hezky jsem se bavila nad jejich spickovanim :-) nekdy si to rada zopakuju;-)

munka
04.06.2017 5 z 5

Vtipne napísaná historická romanca plná slovných prestreliek a nečakaných zvratov v deji . Teším sa na Rafa.

keiko33
18.05.2017 5 z 5

Tak to bola jazda, velmi vydarena historicka romantika. Uz davno som sa tak nepobavila. Podpichovanie medzi Maddie a Quinom bolo velmi vtipne. Pribeh mi pripominal Pychu a predsudok. Nielen podpichovanim hlavnych postav, ale hlavne stylom, ktorym autorka pise. Ako, keby bol pribeh napisany v tej dobe, v ktorej sa odohraval a to na autorke obdivujem, jej slovami som si vedela predstavit tu dobu.

alzbeta4340
20.10.2016 5 z 5

Hlavně v první půli až nečekaně vtipné a zábavné. Děj knihy je neodbytý, promyšlený, všechny postavy mají svůj charakter. Líbila se mi nejen ústřední dvojice Maddie s Quinem, ale i všichni ostatní Bancroftovi. Pro mě přijemné čtenářské překvapení.

Samira
24.09.2016 5 z 5

Skvělá! Historické romance čtu většinou kvůli přeslazeným přebalům hlavně na doporučení. Po této jsem však sáhla intuitivně a dobře jsem udělala. V opačném případě bych litovala. Obálka pravda neodpovídá době uvnitř popsané a to ani přibližně, ale jinak až na neohrabanosti na počátku, je kniha nesmírně milá, vtipná, ale také propracovaná.
Ačkoli se jedná o oddechovku, nechybí jí důvtip, úžasné slovní přestřelky, celkově příjemná atmosféra, ale i inteligentní intriky.
Povedla se nadočekávání a já ji mohu jen doporučit!