Balík

Balík https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356408/bmid_balik-c8O-356408.jpg 4 564 184

Emma ako jediná vyviazla živá, no bojí sa, že Holič ju bude hľadať, aby dokonal svoj krutý čin. Postihnutá paranojou vidí v každom mužovi páchateľa, hoci tomu v tmavej izbe nevidela do tváre. Bezpečne sa cíti len vo svojom malom dome na kraji berlínskej štvrti Grunewald - až kým ju poštár jedného dňa nepožiada, aby prevzala balík pre suseda. Hoci tam Emma býva už dlhé roky, meno tohto muža nepozná a nikdy ho nevidela... „Poštár vás požiada, aby ste prevzali balík pre suseda. Jeho meno ste dosiaľ nepočuli, hoci na tej ulici bývate už roky. „Čo už sa môže stať?“ pomyslíte si. A spustíte tým nočnú moru.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Das Paket , 2016


více info...

Přidat komentář

postrach
11.02.2024 4 z 5

Souhlasím s komentářem písemnou.Ten konec byla jízda.

ckamusa
30.12.2023 5 z 5

Moje první setkání s autorem. Do knihy jsem se začetla poměrně rychle, kapitoly jsou krátké a nutí číst dál a dál a najednou jste na konci. Zmatek jsem měla v hlavě od začátku, skvěle popsané paranoidní představy psychyatričky Emmy, která se stala oběti sériového vraha, ale nikdo jí to nevěří. Často kvůli tomu pochybuje i o sobě, paralyzovaná strachem nevychází z domu Často jsem sama nevěděla, co je realita a co je jen její představa. A ten konec? Asi třikrát jsem si musel říct “aha tak to byl ten, abych si pak zase řekla “tak ne, byl to ten. Strhující od začátku do konce!


TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5


Sebastian Fitzek - Balík

-Poštár vás požiada, aby ste prevzali balík pre suseda. Jeho meno ste dosiaľ nepočuli, hoci na tej ulici bývate už roky. Čo sa môže stať? Pomyslíte si.
A spustite tým nočnú moru. -

"Najväčšie zločiny sa páchajú z lásky."

----------

Moja prvá kniha od Fitzeka a veru neľutujem a ďakujem, že sa vybral v online čítaní.

Toto bolo niečo neuveriteľné!!
Kto je vlastne vrah? Je Emma naozaj psychopat, čo si všetko len predstavuje?

Do samého záveru knihy som absolútne netušila kto je tým spomínaným "holičom" - sused? manžel? manželov parťák? poštár? ona sama? a nakoniec to bola osoba, ktorej verila najviac na svete!!

Skvelo opísaný psychický stav Emmy a všetkého čo sa okolo dialo, zimomriavky snáď na celom tele.

A napokon ako to všetko do seba zapasovalo ani som nedýchala!

Naozaj skvelé dielo a už sa neviem dočkať kedy siahnem po ďalších knihách tohto skvelého autora a teším sa na ďalšiu dávku psychologického trileru v ktorom nachádzam veľké zaľúbenie

snimcibdim
04.11.2023 4 z 5

Pečlivě promyšleno a prokombinováno. Nebývale napínavé, neboť ta pavučina nabízela spousty hypotéz a autor jich mnoho nechal i realizovat, ale každé zdánlivé řešení zápletky otevíralo jen další zápletku. Přičemž celý závěr byl opravdu těžko předvídatelný, sice (pravda) doooost za vlasy přitažený, ale přesto logicky zapadající do celé té skládačky. Vyslechnuto jako audio, které lze rozhodně doporučit.

Drnkla
10.10.2023 3 z 5

Řekla bych klasický Fitzek. A že mě jeho styl zaujal, ale tato kniha až tolik ne. Pro něj typický od začátku promyšlený překombinovaný příběh, kde si čtenář několikrát domyslí závěr a několikrát se zmýlí a zapadne to všechno až na konci v překvapivém závěru celé knihy.
Je to třetí kniha, kterou jsem od Fitzeka četla, a bohužel mě už trochu nudí honičky a schovávačky v kůlnách a sklepech... snad to není v každém jeho díle. S odstupem času si ráda přečtu něco dalšího.

Aivlis
29.09.2023 2 z 5

Knihu som kúpila na základe odporúčania, že S. Fitzek je tak trochu európsky Chris Carter. Celkom zbytočne vyhodené peniaze, od Fitzeka si ešte niečo časom prečítam, ale zamierim do knižnice. Za mňa dosť strašná zlátanina, hlavná hrdinka nesympatická a zrovnávať Fitzeka s Cartrom, tak to je fakt "AU".

adzedan13
31.08.2023 5 z 5

Přečteno během jednoho dne, tak moc napínavé to bylo. Čekala jsem, že to bude mít lepší recenze, ale nevadí, já těch 5 hvězdiček dát musím. Jestli tohle někomu přišlo překombinované, tak vězte, že oproti jiným Fitzekovým knihám tohle nic není. Asi poprvé jsem se v ději neztrácela. Myslela jsem si, že už mám Fitzeka odhadnutého, ale stejně mě ty konce vždycky překvapí, a to mě na něm nejvíc baví.

nicole1990
30.08.2023

Nedočetla jsem nebavilo mě to .

stanislava7096
23.07.2023 2 z 5

Ani nevím...v polovině knihy už mě to nebavilo, tak jsem si přečetla konec. Ten mě trochu zaujal, tak jsem si přečetla i zbytek, takovou formou rychločtení. Asi tyhle překombinované věci s rádoby děsivým tajemstvím nejsou nic pro mě.

jaste
21.07.2023 3 z 5

Nesedlo mi to, nemám ráda překombinované fantasmagorie

katallinka
07.07.2023 5 z 5

Pane bože!!! Tohle bylo naprosto úžasné čtení, od kterého se nešlo odtrhnout! Pořád jsem si říkala, to jasné, jak to bude pokračovat a pak moji teorii autor naprosto odpálil a znovu a znovu. Úplně jsem se ztrácela v tom, co je pravda a co ne. Skvělé čtení a s autorem určitě nekončím. Naprosto geniální thriller!

Micho86
25.06.2023 5 z 5

Neskutečně napínavá kniha, přečetla jsem ji během jednoho dne.

Tamirai
14.04.2023 5 z 5

Moja prvá kniha od autora a prečítala som ju na posedenie.

JHoralka
02.03.2023 5 z 5

Skvělá kniha ️ už jsem od autora četla Terapii, ale takhle mne zaujala asi více. Myslela jsem si, že tuším kdo je Holič tolikrát jsem se spletla ‍️

Johny_H.
25.02.2023 5 z 5

Tak toto byla famózní jízda plná zvratů. Čím dále čtete tím vám přibývají otázky na které chcete najít odpověď a ty nepřichází dokut nepřijde velké finále. Opravdu něco co si užijete a je dobré mít na tuto knihu čas jinak budete v myšlenkách pořád přemítat jak to bude dál.

Aiden888
18.02.2023 5 z 5

Tak tohle…byla jízda. Bez přehánění můžu říct, že to byl jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy četla. Mrazení a napětí od první stránky. Ani náznakem jsem nepoznala, kde je pravda a jestli je hlavní hrdinka blázen, nebo ne. Autor dokázal všechny situace popsat tak přesvědčivě a živě, že jsem nedokázala knihu odložit a četla jsem dál a dál, dokud jsem nebyla na konci. Rozhodně se tím u mě Sebastian Fitzek dostává na první příčky thrillerových autorů a po téhle první zkušenosti si jdu okamžitě pořídit jeho další knihy.

Bustedka
11.02.2023 3 z 5

O Fitzekovi jsem slyšela docela hezké věci. Balíček byl sice fajn, ale nijak mě nenadchnul.
Psychiatričku Emmu znásilní na hotelovém pokoji muž a oholí ji vlasy. Je Holičova třetí oběť, tedy možná, protože tam nehraje spousta věcí. Po 6ti měsících plných panických záchvatů, paranoi, stresu, depresí a agorafobie dostane balíček...

Nenadchne, neurazí. Překombinované závěry mám docela ráda, takže ani tady mi to nevadilo.
Ale i tak, nejlepší na knize je obálka.

bookwoman
17.01.2023 3 z 5

Moje první přečtená kniha od tohoto autora a určitě ne poslední. Dopadla velmi zajímavě a od určité části byl příběh tak nepředvídatelný a překvapivý, že se kniha četla fakt sama.

Majulle
14.01.2023 4 z 5

Skvělá kniha, zezačátku jsem se sice ztrácela a přišlo mi to zmatené ale na konci vše dávali smysl :)

Vixiene
30.12.2022 5 z 5

U Sebeastiana Fitzeka máte jistotu, že když sáhnete po jeho knize, dostanete jeho standard. Je potom otázkou, jestli čtenářovi sedne typický autorův styl příběhu, respektive jeho rozuzlení, či nikoli. Já jsem si v příbězích oblibu rozhodně našla. Promyšlené od začátku do konce, když si na konci příběhu promítnete scény ze začátku, vše se vám krásně spojí a vše vám docvakne.

Jako všechny Fitzekovy knihy je i Balíček napsán čtivě a úderně, s krátkými kapitolami a příjemným členěním. A typickou parádní obálku snad ani nemusím zmiňovat :)

Příběh vypráví o psychiatričce Emmě, která je po konferenci znásilněna na svém hotelovém pokoji takzvaným "Holičem", sériovým vrahem, který ohrožuje mladé ženy. Emma narozdíl od těch ostatních však zůstala naživu...

Pokud jste Fitzeka ještě nezkoušeli, doporučuji. Autor si to zcela jistě zaslouží.