Balada o nešťastných koncích
Bylo nebylo jedno zlomené srdce série
Poté, co ji Jacks neboli Srdcový princ zradí, se Evangelína Ryšavá zařekne, že mu už nikdy nebude důvěřovat. A protože nyní objevila vlastní kouzelné schopnosti, je přesvědčená, že se jí podaří znovu získat šanci na život šťastně až navěky, o který ji Jacks připravil. Když se však ukáže, že byla uvalena nová strašlivá kletba, nezbyde Evangelíně nic jiného než se pustit na tenký led a uzavřít se Srdcovým princem další dohodu. Tentokrát se však pravidla změní. Jacks není jedinou hrozbou, před kterou se musí mít Evangelína na pozoru. Dokonce by mohl být tím jediným, komu může doopravdy věřit, a to i navzdory tomu, že ho nemůže vystát. Kouzlo lásky, které Evangelíně převrátilo život vzhůru nohama, vystřídá kýmsi seslaná vražedná kletba. Aby se ji Evangelíně s Jacksem povedlo zlomit, budou muset vytáhnout do boje se starými přáteli i novými nepřáteli a magií, jež si pohrává s jejich myšlenkami i srdci. Evangelína odjakživa svému srdci věřila, nyní si však přestává být jistá, že se na něj může spolehnout.... celý text
Originální název: The Ballad of Never After, 2022
Komentáře knihy Balada o nešťastných koncích
Temná poetika se rozlévá jako inkoust po dešti a míchá krásu s neklidem tak přirozeně, až se tomu nechce bránit. Každý obrat chutná hořkosladce, jako když se smějete na pohřbu vlastních iluzí a víte, proč to děláte. Četla jsem s potěšením ženy, která miluje melancholii podanou s chytrým úšklebkem a bez laciných slz. Ironie tu sedí jako černé šaty šité na míru, elegantní a lehce provokativní. Atmosféra působí osudově, ale neokázale, spíš jako tichá dohoda mezi textem a čtenářkou. Každý konec má váhu padajícího listí, nenápadnou a přesto definitivní. Celek zůstává v hlavě dlouho a fanouškovská spokojenost přichází tiše, ale vytrvale.
Náročky som si nechávala túto sériu na vianočné obdobie a dobre som urobila. Autorka vždy knihu ukončila tak, že ste sa hneď museli vrhnúť na ďalší diel. Ak by som ich doma nemala všetky naraz, asi by som si vlasy trhala od zúfalstva.
Príbeh je krásny, originálny, taký rozprávkový a romantická linka príjemná, aj keď je skôr o laškovaní, no vzájomnú príťažlivosť medzi Evangelinou a Jacksom je tam bez debaty cítiť. A s pribúdajúcim počtom strán sa neustále stupňuje. Za mňa je to veľmi vydarená trilógia.
Za mna velmi podarene pokracovanie a velmi ma bavilo. Odporucam vsetkym ktory sa nevedeli odtrhnut od jednotky. A ten koniec?! To sa musim hned vrhnut na treti diel.
(SPOILER)
Druhá časť začína tam kde končí prvá, no Evangelina sa zaprisaha, že Jacksa uz nechce vidieť.
No zistí však, že jej princ a manžel nie je mŕtvi, našťastie alebo nešťastie? Musí ho zachrániť, to je jasné no už to nebude také ako predtým, pojí ich iná kliatba Ano, ano Evangelina a jej kliatby. Len otázne je či je táto kliatba zrkadlenia lepšia.
Jacks je ako princ na bielom koni, zakaždým keď Evangeline niečo hrozí zjaví sa tam ako duch a či chce či nie zachráni ju.
Musia však nájsť aj štyri kamene aby mohla otvoriť bránu, no chcem ju naozaj otvoriť? ďalšie tajomstvá, ktoré treba odhaliť.
Ale páčilo sa mi, že sa nám tu otvára aj samotný Princ sŕdc a my o ňom zistujeme, že nie je tým zlým chlapcom za akeho sa sám pokladá.
Môže naozaj vyhrať práva láska?
Koniec knihy to opäť zabil, nečakala som to a som zvedavá či ju tebtoraz zachráni a či je vôbec čo ešte zachraňovať:(
(SPOILER) Sledovat opravdové sbližování Jackse a Evangelíny bylo super, jsem zvědavá, jak jejich příběh bude pokračovat, oba se chtějí, ale Jacks mi připadne hooodně tvrdohlavý ....
Tuhle sérii miluju a budu to psát asi ke každému dílu, protože ani tady jsem nebyla zklamaná. Já na pohádky pro dospělé moc nejsem, pohádkovou fantasy s minimem romantiky taky ne, asi mi chybí nějaká buňka, která stojí za představivostí a pak se moc nadřu :-) Ale tohle je pro mě naprosto výjimečná záležitost, která mě chytla za srdce. Zas a znova.
Nemám ráda, když je hlavní hrdina blonďák, ano takhle povrchní jsem :-) nemám ráda trapné pojmenování hlavních postav, tady tomu tak je (Ryšavou stále rozdýchávám) a stejně jsem si knihu dokázala užít :-) Taky se neztotožňuji s názorem, že je tento díl lepší jak první, ale byl minimálně skvělý. Těším se, až se začtu do trojky, už ji mám doma, ale vyhrazuju si na to speciální čas.
Nic víc vám k tomu neřeknu, protože nechci nic prozradit z prvního dílo, jen asi že to zase byla jízda a že i když nejde o žánr, který běžně čtete, je velká pravděpodobnost, že se vám tato série bude líbit.
'Věnováno všem, kteří se někdy báli, že nepoznají pravou lásku.'
Čarovné pokračovanie, druhýkrát si to užívam oveľa viac :)
'Šťastné konce se dají chytit, ale není snadné je udržet. Jsou to sny, jež se snaží uniknout noci. Jsou to okřídlené poklady. Jsou divoké, nezkrotné a lehkomyslné a musíme se za nimi neustále hnát, nebo nám dozajista utečou.'
Tak trochu jiná pohádka, mám raději šťastné konce, takže si co nejdříve přečtu třetí díl. Už se těším.
Krásné!
Sice mi to trhá srdce, ale to je účel téhle série ne?
Ty dementní šutry, škoda že prostě není všechno jako kdyby by byly, ale zároveň aby nebyly. Chápete jak to myslím...?
Já už jsem byla tak šťastná že se Jacks s Eve KONEČNĚ někam posunout.
Hah.
Kéž by.
Miluju to. Potřebuju to někde co nejrychleji sehnat, abych se mohla každý den kochat těmi růžovoučkými ořízkami.
Jop, a ještě. Myslím že miluju jablka...
Hehe...
A někoho....
(Hodně teček :P
(srdickooo)
P.S.: Další díl. Hned. Sem. TEĎ!!
U prvni knihy jsem mela problem s hlavni hrdinkou. V druhem dile mi prijde, ze konecne velka cast jeji naivity je pryc. A asi i proto se mi cetla mnohem lip. A tentokrat jsem nejak nemusela Apolla. Ale co ten konec?! Jak a proc?! No nastesti mam posledni dil.
Skvělé! Rozhodně je druhý díl napínavější a o stupeň zajímavější než první. Série má stále pohádkovou atmosféru a postupně odhalující děj, kde není o magické kletby nouze. Závěr opravdu šokující. No neumím si představit, že bych neměla pokračování.
"Noc prořízl zmučený výkřik jako čepel nože.
Obloha krvácela a místo hvězd padala temnota, jež napříč Slovutným Severem rázem pohltila veškeré světlo."
A co bylo dál ...
Hezká pohádka, obzvláště pro všechny lištičky, kterým ubližují jejich lučištníci i když je milují.
Příběh o Evangelině a Jacsovi je přesně ta knížka, která se vám zažere do paměti. Evangelina je sice místy dost naivní, ale i tak jsem si ji oblíbila. No a Jacks? Jeho postavu jsem si zamilovala hned od prvního okamžiku, kdy se objevil v prvním díle.
Kniha je young adult, a já si u ní moc hezky odpočinula od žhavých fantasy, se kterými se poslední dobou roztrhl pytel.
Jako pokračování série je tato kniha naprosto úchvatná. Stephanie Garber skvěle navazuje na předchozí díl, prohlubuje postavy a rozvíjí jejich osudy, aniž by ztratila kouzlo prvního dílu. Svět je stále temný, magický a plný napětí, a každá stránka vás drží v napětí až do posledního momentu.
Perfektní spojení emocí, zvratů a magie, které potěší fanoušky série i nové čtenáře
Druhý díl byl ještě lepší jak ten první. Příběh plyne od začátku do konce, takže se ani na chvíli nenudíte, a zároveň Vás nutí číst pořád dál a dál. Nechybí zvraty ani dojemné chvilky, jen těch kleteb tam na mě bylo už chvílemi moc :D Jsem ráda, že jsem s knihou počkala až do vydání třetího dílu, protože bych nevydržela čekat moc dlouho.
Nečakala som, že dvojka bude lepšia ako jednotka, no stalo sa. Dvojka obsahuje viacej tajomstiev, vzrušenia a tie zvraty vám vyrazia dych. Milujem toto prostredie a keby som mala možnosť ísť do ich sveta, šla by som bez rozmýšľania..
Tak ako som spomínala v recenzií na jednotku, postavy Jacksa a Evangeline milujem. Po Jacksovej zrade v jednotke, som trochu o ňom pochybovala, no netrvalo to dlho. To ako si od začiatku pomáhali kvôli kliatbe, ktorá bola uvrhnutá na Evangeline a Apolla, sa mi páčilo a v príbehu je vidno ako to Jacksonom a Evangeline veľmi ladí.
Najviac sa mi však páčilo, ako kvôli jednej veci (nejdem spoilerovať) Jacks rýchlo odniesol Evangeline do jednej chaty a ako sa o ňu staral bolo awww. V tej chatke boli na seba zlatí . Toto je moja najobľúbenejšia časť v knihe.
Príbeh milujem a odporúčam vám si ho prečítať. Aj jednotku aj dvojku.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Stephanie Garber také napsal(a)
| 2017 | Caraval |
| 2018 | Legenda |
| 2024 | Bylo nebylo jedno zlomené srdce |
| 2025 | Balada o nešťastných koncích |
| 2025 | Kletba pravé lásky |

81 %
79 %

Je to tady, oficiálně můžu říct, že miluju tuhle sérii. Nebála bych se tvrdit, že to, co autorka předvedla na stránkách této knihy, je brilantní a neskutečný počin. Bavilo mě to až k zbláznění! Vzhledem k tomu, že se jedná o druhý díl, musím se vyhnout veškerým možným spoilerům, ale přesto můžu říct, že mě potěšilo, že Stephanie Garber na začátku stručně shrnula děj jedničky a já do něj tak mohla naskočit jako do rozjetého vlaku, bez jakéhokoliv zmatku. A jak já se do toho příběhu zamilovala! Můj výraz v průběhu čtení byl ztělesněním „co se to tu sakra děje“, protože autorka ho nabušila překvapivými zvraty, novými informacemi, lžemi vyplavanými na povrch – zkrátka pořád se něco dělo. Tady vážně zapomenete na význam slova nuda. Zbožňuju ten originální svět osudníků, kleteb, starých rodů a nevyslovitelných pravd, který vám prostřednictvím stránek otevře dveře a následně vás dočista pohltí. Vážně, jak tohle někdo vymyslí… Evangelínu jsem si ještě víc oblíbila, je to ten typ hrdinky, jejíž povahu bych ocenila v každé knize v rámci tohoto žánru. A Jacks? To je padouch, za nímž se skrývá mnohem víc, a přestože se bude chovat jako hňup, tak nějak cítíte jeho hluboký smutek, v důsledku čehož vám pro něj bude jihnout srdce (taky se zamilujete, ale pšt). Romantickou linku zde prožívám, opravdu jí fandím, ale dává mi teda celkem zabrat. V průběhu čtení jsem se často smála, protože sarkasmus a slovní přestřelky, jež zde probíhají, nemají chybu. Oproti tomu posledních 30 stran mě vnitřně roztrhalo na kusy a navodily ve mně pocit, že jsem na chvilku ztratila pojetí o tom, jak se dýchá. Stojí mě teď veškeré sebeovládání, abych nesáhla po závěrečném dílu. Finální slova o mém doporučení či nedoporučení už považuju za bezpředmětná.