Bál v Schofield Parku

Bál v Schofield Parku https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95453/bmid_bal-v-schofield-parku-Omp-95453.jpg 4 83 17

Bedwynovi série

< 8. díl

Celý Londýn je hore nohami v očakávaní príchodu Wulfrica Bedwyna, záhadného vojvodu z Bewcastlu, na jedno z najvýznamnejších spoločenských podujatí sezóny. Jedni pripisujú jeho nezáujem o druhé pohlavie tragickej láske, druhí vrodenému chladu. V tento oslňujúci podvečer však vojvodovo oko pritiahne jedna žena – jediná, ktorá navonok nestojí o jeho pozornosť. Aj keď Christine Derrickovú napriek vyhraneným názorom na chlapov, mravy a manželstvo driečny vojvoda zaujme, odráža jeho útoky pri každej príležitosti. Osamelý vlk bedwynovského klanu, nezvyknutý na ženský odpor, je však o to väčšmi odhodlaný zviesť ju za každú cenu. Až kým sa nestane čosi, s čím nikto nerátal, a najmä nie muž, ktorý nepredpokladal, že ho môže zradiť vlastné srdce...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Slightly Dangerous , 2004


více info...

Přidat komentář

Ála1968
30.04.2023 4 z 5

Na Wulfrika jsem se těšila nejvíc.Toho jsem milovala od prvního dílu.Je pravda, že to bylo hodně rozvláčné,ale potom v Londýně už to bylo super.Samozřejmě, že konec byl nejlepší.Škoda, že je konec a myslím, že tohle byla nejlepší série od Mary Balogh.

Červená33
15.01.2023

Wulfric i Christina měli předsudky. Nebo byli pyšní?
V knížce je v některých scénách hooooodně cítit inspirace Austenovou, ale je to pohodové čtení o jejich cestě k pochopení toho druhého.
Oceňuji, že vývoj vztahu trval nějakou dobu, neskutečně mne vytáčí ty velké a hluboké lásky během pár dní v některých knihách. A nevím, proč český název je "Trochu nebezpeční"


mariva
11.10.2021 5 z 5

Ze série jsem četla jen první a nyní poslední díl. Příjemná odpočinková četba, chvílemi docela humorná.

pip11
09.05.2021 5 z 5

Tento díl o posledním ze sourozenců Bedwynových, ,ledovém’ vévodovi Wulfrikovi, byl naprosto skvělý. Dost jsem se na jeho příběh těšila a vůbec mě nezklamal.

biki
27.12.2020 5 z 5

Série "Bedwynovi" se mi celkově líbí o něco víc oproti Huxtableovým, nejčastěji se pak vracím k této knize. Přestože Wulf ve všech předchozích dílech působil většinou jako chladný a nade vše povznesený patriarcha, občas přece jen pod touto maskou probleskla jeho starostlivost a láska ke členům své rodiny, i když ji dával najevo spíše jen svými skutky a veškeré emoce se snažil tvrdě potlačit. Jenže v tomto příběhu poté, co si jako hlava rodiny splnil závazky ke svým mladším sourozencům, zůstal osamocen a zbyly mu jen jeho povinnosti k rodinnému majetku. Takže jsem byla zvědavá, jak si s jeho životem M.B. poradí. A ona mu přisoudila Christinu, temperamentní ženu s radostným přístupem k životu, která se ne vlastní vinou ocitla tak trochu na okraji společnosti. Právě ona dokázala narušit Wulfovu masku chladu a rezervovanosti a ukázala mu, jak se radovat i z maličkostí. Několik zábavných příhod pak Wulfovým sourozencům s jejich rodinami také ukázalo, že i on je jen člověk a nikoli ta odtažitá mocná bytost v čele rodiny. Jak říkám, pro mne nejlepší příběh série.

petraj30
16.09.2020 5 z 5

Tento díl, ačkoliv byl poslední, se mi líbil nejvíc.
Konečně jsem pochopila to Wufrikovo chování i jeho nálady. Kdyby nebylo psáno, že je mu 35, tipla bych si, že to byl muž od 50-ti let výš. Christina byla světlo, které celé ty roky potřeboval. Sice se pořád choval jako bručoun, ale bylo to o poznání lepší. Christinu jsem si zamilovala, i když se nechovala přesně podle etiket, byla rozhodně lepší, než kterákoli jiná v určitém postavení, protože si svůj život dokázala užít.
Byl to moc krásný a čtivý příběh. Někdy jsem měla slzy v očích a ten konec byl prostě ve všech směrech dokonalý a vtipný. Opravdu to byla hodně povedená kniha a mě mrzí, že nemám k dispozici více dílů ze série. Nádherné čtení:-)

NathalieVerdun
13.01.2019 5 z 5

Občas sa stáva, že sa veľmi teším na príbeh najstaršieho brata v knižných sériach tohto typu a nakoniec ma kniha sklame tým, že nie je tak prepracovaná, ale tu to tak rozhodne nebolo - príbeh Wulfrica Bedwyna, vojvodu z Bewcastlu si ma získal, krásne sa dá vžiť a pochopiť jeho povahu a najradšej mám tie scénky, kde ukazuje, že nie je iba skostnateným prísnym vojvodom, ale vie sa aj baviť.

evik75
09.09.2018 3 z 5

Z počátku jsem se do příběhu nemohla začíst a říkala jsem si, že knihu po přečtění prodám, snad to bylo tím, že v ní není tolik slovních přestřelek mezi hlavními hrdiny, které mám tak ráda. Přesto jsem se do příběhu nakonec krásně začetla a hltala až do konce. Určitě ho doporučuji :-)

TaLu
18.04.2017 5 z 5

Na příběh Wulfrika Bedwyna jsem se moc těšila, četla jsem ho již před několika lety a díky němu se pokusila sehnat do knihovny i ostatní díly série. Když se mi to podařilo ( alespoň ty, které vyšly, je škoda, že nejsou dostupné všechny), začetla jsem se velmi ráda do této romantické a vtipné ságy. V každém příběhu sourozenců postava Wulfrika vystupuje a čtenář se postupně dozvídá, co všechno se ukrývá pod povrchem jeho osobnosti.
Když se pak pročteme až k jeho příběhu, přejeme mu jen to nejlepší. Myslím, že Christina mu dokázala vrátit právě ten kus z jeho života, který byl nucen opustit skrze postavení v rodině i společnosti již ve dvanácti letech, kdy z divokého, ale radostného kluka začala převýchova na vévodu. Jak snadno by se mohlo stát, že to světlo radosti a odvaha sáhnout i po vlastním štěstí by ho minuly. Ale to by asi nebyl ten pravý romantický příběh, jisté je, že jim přejeme, že se potkali a tím završili štěstí celé rodiny. Celou sérii doporučuji. Romantické, vtipné a jako bonus mnohé věty, nad kterými je možné se zamyslet.
Autorka zvládla vložit do romantického čtení i lidskost a moudrost.

RADIN
03.11.2016 3 z 5

Kniha je priemerná,príbeh nič moc,nezaujal ma.

alzbeta4340
15.10.2016 5 z 5

Christina a Wulfrik Bedwyn jsou pro mě bezesporu jedním z nejlepších a nejpovedenějších párů, na které jsem při čtení historických romancí narazila. Vřele doporučuji tuto knihu všem fanynkám tohoto žánru. Romantika ve spojení s humorem - co víc si můžeme přát.

LilianaFalcon
21.05.2016 4 z 5

Taková rádoby Pýcha a předsudek... V porovnání s ní by to mělo sice asi tak jednu hvězdičku, ale to by bylo nespravedlivé to srovnávat s takovou špičkou.
Navíc Christina měla do inteligentní Elizabeth hodně daleko ;-) spíš to vlastně byla taková Bridget Jonesová.

zp87
04.12.2015 5 z 5

Tak vévoda Bewcastle mě přinutil číst ještě ráno po náročné noční službě. Wulfrik vůbec nezklamal, naopak - nadchl a asi jsem se do něj zamilovala. Měla jsem slabost pro to jeho povýšené jednání ze kterého jsem ale i skrze knížku cítila bouřlivý a citlivý vnitřek. Autorce se skutečně povedla jeho postava (a myslím, že to nebyla náhoda, že na Wulfrika se skutečně zaměřila a je to její nejpropracovanější postava v této sérii). Už v předešlých dílech je totiž vidět, jak se tento zdánlivě bezcitný a zdánlivě sobecký a arogantní muž stará o své sourozence a nejen o ně...
Proto mě velmi iritovala Christina. To teda Wulfrikovi autorka připravila osudovou lásku, jen co je pravda... Nemyslím její původ - ale to chování... Vždyť ona se chovala jak trhlá puberťačka - ne třicetiletá žena... fakt pošuk.
Přišla mi až extrémně trhlá - lozit po stromech, válet sudy a vrhat se do řeky - naprosto vědomě a navíc před vybranou společností a vévodou? Kdyby jí bylo 17 - ok. Ale jí je skoro dvakrát tolik...
Nevěřím, že vévoda - navíc Wulfrikova ražení - by takovou sluníčkovou a věčně pubertální žíňku strávil...
Velmi mě mrzelo, že konec nebyl delší, myšleno "závěrečná" část, ta láskyplná, romantická. Ráda bych si početla o zamilovaném a hlavně šťastném Wulfrikovi déle. Skoro to na mě působilo tak, že autorka už byla tak vycucaná z Christiny, že na kvalitní závěr neměla sílu. Měla jsem spolužačku Christinina ražení - a ta holka byla fakt energetický upír. Christina na mě působila stejně.

Medlyn
25.08.2015

Neměl by admin sloučit 7.+8. díl, když je to stejná kniha jen vydaná v Cz a Sk?

Mh200877
22.09.2014 5 z 5

Proste úžasná. Vždy ma baví, keď žena svojou bezprostrednosťou dokáže zmeniť muža :) Wulfric, ktorý v ostatných dieloch vystupuje ako nekompromisná hlava rodiny, tu konečne ukazuje svoju ľudskú tvár. Celkovo Bedwynovci sú vykreslení ako príjemná, dynamická rodina, ktorej členovia sa snažia nájsť životné šťastie :)

gabca007
08.10.2013 5 z 5

Je to moje první kniha od této autorky a musím říct, že se mi moc líbila a hned se vrhnu na další její knihy.

ivule85
23.04.2012 5 z 5

Hezký příběh kdy nepřístupný a chladný Wulfrik bojuje o srdce nekonveční a nemotorné Christiny která odmítá roli milenky i manželky...jedine co mě mrzí je že tuto serii nevydávaji tak jak byli napsane ale hodně na přeskačku...

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Mary Balogh
britská, 1944
2010  79%Nečekaná svatba
2011  87%Utajený poměr
2005  88%Čary lásky
2010  83%Vášnivé námluvy
2010  85%Vše končí láskou

Kniha Bál v Schofield Parku je v

Přečtených128x
Doporučených7x
Knihotéce114x
Chystám se číst15x
Chci si koupit5x
dalších seznamech4x