Bajonet po Němcích

Bajonet po Němcích https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323856/mid_bajonet-po-nemcich-MfP-323856.jpg 5 7 4

Lehké víkendové čtení do vlaku nebo na chalupu představují tři příběhy s detektivní zápletkou, zasazené do prostředí chatařských osad a lesních tábořišť trampů. Oliva Foglová, bývalá sekretářka věhlasného pražského advokáta, pátrá po stopách kriminálních činů, aby je spolu s poukázáním na pravého pachatele taktně předkládala vyšetřovateli Krouckému. Pomocníky jsou sousedé ze Staré osady, kde stále vládne kolorit Divokého Západu – svérázný docent Jeřábek, malíř Kotík, prodávající kresby svých modelek po hospodách, dále kovboj Střecha a zasmušilý zálesák Cal vera s gibsonem a vlčákem po boku. Mezi chatami se plíží podivín Karbulka, jenž chatařům vyhlásil nesmiřitelnou válku. Čas nad městečkem Poříčí, nad řekou, chatařskou oblastí, zalesněnými kopci a skalnatými roklemi plyne tiše a pomalu rychlostí letního deště. Krajina voní trávou, rozpáleným pískem ze skal, a dřevěnými stěnami srubů. A zločinně prolitou krví, samozřejmě.... celý text

Přidat komentář

moničina
25.06.2023 4 z 5

Krásne vykreslené prostredie prírody a osád rozosiatych aj na ťažšie prístupných miestach, letná pohodička a život v nich. Oliva Foglová je sympatická osôbka a aj ostatní starousadlìci majú svojské povahy. Celé to sa mi páčilo, super knižka na leto niekde v prírode, štýl autorky mi sadol a netradičné prostredie tiež. Samotné krimi trošku pokulháva a je skôr len takým doplnkom. Škoda, že autorka nenísala ďalšie voľné pokračovania.

Doug
14.06.2022 4 z 5

Nesporným kladem je zajímavá hlavní hrdinka i zvolené prostředí, k záporům řadím zbytečně dlouhé věty a hlavně obrovské množství jazykových a typografických chyb.


kuruteku
09.04.2018 4 z 5

Trampská literatura je svébytný žánr a ne každému sedne. Já jsem spokojený, na vandr do lesa a den před/den po ideální kniha (jenom písmenka by mohla být větší;-)) Solidarita trampů, svébytná kultura i slovník, smysl pro čest, troška historie, troška napětí, pěkné čtení.

Marla
25.06.2017 5 z 5

Opravdu víkendové čtení, lehce třeštěné, nemusí se u něj přemýšlet....taková letní jednohubka.