Báječný čas života

Báječný čas života https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444510/mid_bajecny-cas-zivota-cHd-444510.png 4 80 19

Erin a Lydia se setkávají ve chvíli, kdy se každé z nich rozpadl život na kousky. Věkem je dělí dvě generace, ale přesto jedna ve druhé nalézají oporu, sympatie a inspiraci. Společně se pustí do nového rozjezdu Lydiina byznysu se starožitnostmi a restart jejich života právě začíná...

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Time of Our Lives , 2019


více info...

karin4338
karin4338
02.02.2024 5 z 5

Lydia a Erin ma bavili. Krasny pribeh o zrade, odpusteni, piatelstve a schopnosti posunut sa dalej. Vsetko zle moze mat pozitivny dopad na buducnost.

gretl74
gretl74
26.06.2023 3 z 5

To nebyl můj šálek čaje. Na můj vkus všeho moc - moc dlouhé, moc jednoduché, moc červené... A když už si autorka zvolila styl střídání dvou vypravěček, z nichž jedné je přes dvacet a druhé skoro osmdesát, ale obě se vyjadřují naprosto stejným stylem, postrádá to na důvěryhodnosti. Pro milovnice sladkých příběhů možná dobrá oddychovka, ale já bych se s tím nudila i na pláži.
Za mne 3* s odřenýma ušima.


Hanuja
Hanuja
05.11.2022 5 z 5

Taková báječná oddychovka. Čtenář si uvědomí, že začínat skoro cokoliv dělat a zkoušet, jde skoro v každém věku. Ovšem má už okolo sebe určité mantinely, ať´dělá co dělá. Ale měli bychom vnímat a všímat si každé minuty našeho života. Roky už se postarají sami.

Márinka
Márinka
19.04.2022 4 z 5

Kamarádka podvede svou kamarádku s jejím snoubencem. Velmi častá zápletka. Jenže tím podobnost s klasickou romancí ze současnosti končí. Druhou, poněkud netypickou, hlavní hrdinkou příběhu je 78letá čerstvá vdova, kterou manžel zanechal sice s dluhy, ale s plnou půdou starožitností. Velmi milý, optimistický a povzbuzující příběh o tom, jak si můžeme být prospěšní, i když nás dělí dvě generace.

medlovice
medlovice
29.01.2022 5 z 5

První knižka, kterou jsem začala číst a dočetla v roce 2022 a hned tak optimistická , plná naděje a životního optimismu. Přátelství, které nezná hranic. všechno jde hladce, vše se daří . Nevzdávat se jít dál. Příjemné čtení.

hlentilka
hlentilka
01.01.2022 3 z 5

Oddechovka, sladká, nekonfliktní rozhovory, příliš vleklý děj.

Nelička
Nelička
09.11.2021 5 z 5

Krásný milý příběh, velice čtivě a poutavě psáno. Překvapilo mě jak velkoryse se obě hrdinky postavily k poměrně nepříjemným situacím a dokázaly odpustit.... Sama bych reagovala mnohem agresivněji :-D. Mají můj velký obdiv.. i když jsou fiktivní :-) Jako velice pozitivní hodnotím i poměrně nečekané události, které z příběhem až tak přímo nesouvisí...
Skvělé a pohodové čtení anyway.... žádná sladká slátanina

Aneleh
Aneleh
14.10.2021 5 z 5

Všechny postavy mi přirostly k srdci a jen nerada jsem se s nimi loučila. Velmi emotivní a hlavně laskavá kniha, která ukazuje smysl a krásu života. Nezáleží na věku, ale na tom, jak žijeme a co ze svého života dokážeme udělat, abychom se cítili bohatí a šťastní. Nádherná kniha plná optimismu, v dnešní době je takových stále málo.

Niki7597
Niki7597
28.05.2021

Perfektní oddychovka pro letní dovolenou, pravda jednoduchý příběh, který na druhou stranu ukazuje odlišnost generací a upozorňuje na chorobu ,která je součástí dnešního života a určitě ještě nějakou dobu bude... Je dobré umět se s ní poprat... Za mě čtení ,které mi do života přineslo optimismus

Kudík
Kudík
15.03.2021 4 z 5

Trošku mě mrzí, že je toho tolik "prozrazeno" v anotaci a bála jsem se, že to bude tradiční klišé, ale musím uznat, že tam bylo pár zvratů a něco nečekaného, čím kniha vybočuje. Erin (27) a Lydia (78) se shodou okolností a společného známého stanou spolubydlící, a také přítelkyněmi i napříč generacemi. U Lydie mi některé změny přišly trošku moc, ale v rámci všeho je to i pochopitelné, pro některé chování/rozhodnutí Harryho a Jacka už tolik ne, opravdu to mohlo být na ní. A Erin? Já tohle prostě nesnáším, partneři kamarádek a sourozenců jsou přece naprosté tabu, a pokud ne, tak se zavčas rozejít. Jj... karma. Ta zápletka ohledně rodičů mi přišla trošku moc. Moc se mi líbí koncept bydlení seniorů a mladými lidmi.

bookcase
bookcase
23.08.2020 5 z 5

Nádherný příběh, i když obsahoval typická klišé, nebyl kýčovitý. Líbilo se mi propojení dvou generací, které si navzájem měly co předat.

RADOST
RADOST
06.08.2020 3 z 5

Čtivý příběh dvou žen řešících svou budoucnost po bolestném prožitku. Typická četba pro ženy.
Pozitiva: Ukazuje problémy mládí i stáří a možnost, jak je společně řešit. Nabádá k empatii, většímu sebevědomí, víře v sebe sama, ale i zodpovědnosti a soudnosti.
Negativa: Kniha je jak jednoduché puzzle, kde dílky ihned do sebe zapadají a i ty poškrábané a poškozené rychle najdou své místo a nakonec v té skládance zazáří. Vše je tak předvídatelné, tak jednoduché, tak přímočaré. Přesto knihu nezatracuji a cením si zvláště vykreslení postavy starší dámy Lydie.

Josh
Josh
03.08.2020 5 z 5

Pohodový a zajímavý příběh, který má výjimečné téma ve smyslu mezigeneračních vztahů a pohladí na duši. Životní průšvihy a zklamání neberou ohled na věk, takže pokud si někdo myslí, že v důchodu bude život klidnější, tak ne :o))

Autorka má příjemnou míru popisnosti a zároveň nadhledu až humoru. Závěr, resp. označená druhá část knihy byla jakoby zrychlená, najednou byl konec. Nechybělo však ani překvapení a napětí, ani smutek a radost. Takové 4 v 1, možná i více:o)

Jediné, co mi lehce vadilo byla skrytá reklama na LV v Paříži, ale v každém případě má kniha britský styl, v aktuální době, více než ten francouzský :o))))

intelektuálka
intelektuálka
10.07.2020 4 z 5

A báječná a optimistická řada edice7lásky .... pěkné a laskavé čtení na léto ....

Nazývané feel - good knihy - o setkání dvou žen na křižovatce života, věkově rozdílných, ale přece si tolik blízkých ....

Motivem je přenést se přes životní trable a užít si svůj čas života - a to je zde naplněno.

Doporučím - moje třetí kniha této série a všechny se mi líbily.

Ivuska.09
Ivuska.09
08.05.2020 4 z 5

Další z povedených příběhů této série. Bavily mě hlavní postavy - obě mají hodně společného, přitom jsou i velmi odlišné. Bylo hezké sledovat, jaké pouto mezi nimi vzniká. A jak moc si dokáží vzájemně pomoci. Pokud máte rádi zajímavé, ale poklidnější příběhy, bude se vám tento líbit.

Bobina74
Bobina74
14.04.2020 5 z 5

Vyprávění, které se vám odvíjí před očima má všechny aspekty silného, dějového příběhu. Autorka píše velmi příjemným stylem, který bez jediného zádrhelu plynně putuje rozzářenou krajinou do svého působivého konce. Jestli se některý román může honosit dovětkem „dojemný“, tak je to právě příběh Lydie a Erin. Více v recenzi od Kniha za knihou.

Danka22
Danka22
31.03.2020 3 z 5

Nemůžu říct, že by se mi kniha nelíbila, ale nezaujala mě. Hlavní postavy si procházejí různými životními krizemi, které na konci vygraduji. Co vyzdvihuji je, že už jsem dlouho nečetla knížku, která se zabývá i problematikou alzhaimera. Dál kvituju i pozornost ohledně pocitů jak se stáří lidé cítí, co potřebují. A za třetí se mi líbila obálka knížky, ta je moc krásná.

Knižní střípky
Knižní střípky
23.03.2020 4 z 5

Momentálně nejnovější kniha z úžasné edice 7lásky, kterou loni začalo vydávat nakladatelství Metafora, byla dalším skvělým kouskem. Je zde krásně zachyceno přátelství mezi dvěma ženami, kdy jedna z nich má celý život před sebou a ta druhá se pomalu blíží k jeho sklonku, ale i přesto si spolu báječně rozumí. To, jak se Erin snažila Lydii pomoci s nalezením její první lásky bylo dojemné. Obě dvě ženy si navzájem poskytly to, co každá z nich v danou chvíli nejvíce potřebovala - pochopení, oporu, přátelství a naději, že může být zase lépe. I tuto 7lásku mohu s klidným svědomím doporučit k přečtení všem těm, kteří mají rádi lidské příběhy, které pohladí na duši.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Imor
Imor
01.03.2020 4 z 5

Kniha kde se pořád něco děje, která nenudí , čte se velmi lehce - nic složitého, prostě kniha na pohodu.

Štítky knihy

nevěra přátelství láska naděje pro ženy zrada

Autorovy další knížky

Abby Williams (p)
anglická, 1976
2020  81%Báječný čas života
2009  100%Kuchařka pro těhotné

Kniha Báječný čas života je v

Přečtených96x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených8x
Knihotéce121x
Chystám se číst66x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x