Babka z domku na kuří nožce

Babka z domku na kuří nožce https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482387/bmid_babka-z-domku-na-kuri-nozce-Xo0-482387.jpg 5 5 3

"Dobrodružné vyprávění o tom, jak je důležité překročit práh dveří" Každý domek chce být zabydlený upomínkami z cest, aby měl kus světa pod střechou. Jenže Babka Bejvávalka se kdysi rozhodla, že už nikdy nevystrčí nos ven. Naštěstí její domeček stojí na kuří nožce a na vandr se vydá po svých i proti její vůli. Dobrodružné vyprávění o tom, jak je důležité překročit práh dveří, vás zabydlí vzpomínkami od hlavy až k patě!... celý text

Přidat komentář

horakova.s
18.02.2024 5 z 5

Příběh je pohádkově laděný a vypráví o jedné staré babičce, která se zařekla, že už nikdy nevystrčí nos z domu. Jenže to by nesměla bydlet ve svéhlavém domečku na kuří nožce, který se rozhodne vyrazit na výpravu. :-)
Autor zajímavě uchopil myšlenku, že život v důchodu nekončí. Tohle téma se v dětských knihách neobjevuje často, proto má ode mě plus za originalitu.
Ilustrace hezky pasují k příběhu, jsou hezky propracované a pro menší děti nezahlcující, což je oproti aktuálnímu trendu příjemná změna.
Určitě doporučuji dát této milé knížce šanci.

Aknel26
16.06.2022 5 z 5

Krásná knížka! Moc chválím nápad, že vypravěčem je přímo domeček. A také to, že ačkoli jsou hlavními postavami dvě staré paní, zůstává příběh pohádkový, napínavý a pro děti velmi poutavý.
Babka Bejvávalka je stará paní, tak trochu zapšklá a uzavřená. Do svého domečku nikoho nepouští a čas tráví vzpomínáním na minulost a na svého muže, s nímž měla spoustu plánů, ale on odešel dříve, než ty plány uskutečnili. Až se domeček rozhodne to změnit a vydá se s babkou do světa...


Lóra1961
10.11.2021 5 z 5

Nová kniha již osvědčeného tandemu Košťák - Poharyskyi nezklamala.
Milý příběh, krásné ilustrace a ta čeština!!! Autor velmi dobře vládne českým jazykem, používá neotřelá spojení, vymýšlí krásná jména postav a čtení neobvyklého příběhu je pak prostě radost i pro dospělého čtenáře. Obdivuji fantazii jak autora textu, tak ilustrátora.

Štítky knihy

pro děti od 6 let

Autorovy další knížky

David Košťák
česká, 1991
2020  78%Mariana a rozteklý kopeček
2021  96%Babka z domku na kuří nožce
2018  73%Když se klíčovou dírkou rozlije tma

Kniha Babka z domku na kuří nožce je v

Přečtených6x
Knihotéce1x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x