Babičky

Babičky https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183824/babicky-183824.jpg 5 6 3

Sedm příběhů, sedm hlavních hrdinek, sedm různých osudů majících jedno společné přebohatý život starých žen, naplněný nejrůznějšími dramaty. Dramaty, jež vycházejí z bohatství i chudoby, životních snů, nesplněných přání. Ale v každém osudu, i v tom nejtěžším, jsou také světlejší stránky. O tom nás přesvědčí i babičky na stránkách této knihy...... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Akcent
více info...

Přidat komentář

harena
06.06.2023 5 z 5

Po přečtení knihy O smutku a štěstí od V. Pittnerové jsem si hned objednala v knihovně její Babičky. Sedm krásných a dojemných příběhů o babičkách, které spisovatelka vyslechla a zpracovala už téměř před sto lety. Stále mě překvapovalo, jak se dokázaly vyrovnávat s problémy a tragédiemi, které jim osud nachystal, jak dokázaly přežít a navíc nezatrpkly a ještě zvládly pomoci ostatním. Citlivý pohled do minulých časů, určitě budu na knihu vzpomínat.

alnahu
15.10.2018 5 z 5

Sedm příběhů o babičkách a prababičkách ze začátku minulého století o jejich tehdejším životě, jak se dokázaly vyrovnat s chudobou a různými životními dramaty a i přesto pomáhaly svou radou a útěchou. A proto máme své babičky tak rádi i ty dnešní. Krásná kniha.


kika 13
06.03.2013 4 z 5

Povídkové příběhy o hledání štestí.