Babička na inzerát

Babička na inzerát https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355404/mid_babicka-na-inzerat-18D-355404.jpg 3 10 7

Babička na inzerát je zpovědí poválečné generace. Senioři chtějí žít trochu jiný život. Skupinku sedmi lidí, kteří spolu prožili část dětství, spojuje pocit, že už je nikdo nepotřebuje, že jsou na obtíž. Začínali za zpěvu pionýrských písní, končí se smutným pohledem do peněženky. Naskytne se jim však nová příležitost – nastěhovat se do objektu bývalé školky, kde se poznali jako děti. Touha po kvalitnějším životě a pospolitosti, ale i nedostatek peněz, je vedou k poněkud zvláštním aktivitám. Navíc mají stále větší problémy s „náctiletými“ ze sousední školy, kterou také dobře znají z let dětství. Nyní se však strachují o své políčko zakázaných rostlin. A dělat babičku na inzerát je pro některé lákavá nabídka. Ale na opožděný milostný vztah mezi Vladem a Bedřiškou není nikdy pozdě. Tragikomický, úsměvný pohled nejen na poválečnou generaci.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
23.09.2023 2 z 5

Čekala jsem od knihy něco jiného a to jaké je žití staré paní u rodiny která si ji "adoptovala". Místo toho paskvil o sedmi důchodcích co si koupily školku a předělali ji na byty + jejich vzpomínky na doby dřívější.

Jirinamac
11.11.2019 3 z 5

Nemůžu říct, že by mě knížka nějak uchvátila. Čekala jsem spíš humornou knížku o 7 důchodcích, ale jsou to takové nijaké vzpomínky na minulost v domě, který byl původně školkou, kde se kdysi poznali, společně prošli základní školou v komunistickém režimu a dneska si tam vytvořili společné bydlení.


bagel
20.11.2018 3 z 5

Nic moc, příliš byly zdůrazněny generační rozpory a vložené články byly zbytečné - asi měly potvrdit, že toto vydání je aktualizace předchozího.

alnahu
16.08.2018 4 z 5

Úsměvný pohled na poválečnou generaci. Kniha začíná vesele ,kdy Bedřiška jede na sraz staré devítiletky po čtyřiceti letech a tím začne její vzpomínání na minulou dobu a její lásky z mládí . Četla se mi dobře.

Miláček484
14.07.2018 5 z 5

Jsem sice o málo mladší než postavy v knize, ale vžila jsem se do jejich životů a moc se mi kniha líbila, velmi milá, humorná dávám 5.

Allla9
10.02.2018 5 z 5

Knížka mě zaujala milým humorem, ale možná i proto, že mi připomíná dobu minulou. Navíc se hodí do čtenářské výzvy. Bedřiška pracovala v muzeu a v knihovně.

orinka3
29.01.2018 1 z 5

Něco mi to připomínalo - ano, už to vyšlo pod jiným názvem. Názor na knihu jsem ale nezměnila. Nic moc.

Kniha Babička na inzerát je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x