Babiččina sladká terapie aneb jeden bláznivý rok

Babiččina sladká terapie aneb jeden bláznivý rok https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454652/mid_babiccina-sladka-terapie-aneb-jeden-D0T-454652.jpg 4 23 12

Tlustá tak akorát série

< 2. díl

Pohádka pro přepracované ženy. Volné pokračování úspěšné knihy Tlustá tak akorát. Květa má za sebou úspěšný rok. Vypořádala se se svým pošramoceným sebevědomím, přijala svá přebytečná kila a začala si plnit své sny. Její „Babiččino okénko“ šlape, ona sama peče jako divá a k tomu ještě stihla natočit 365 dílů vlastní Bakershow, která se právě začíná vysílat v televizi. Po letech marného hledání lásky se kolem ní točí hned tři nápadníci. Jenže kterého si vybrat? O tom mají jasno věrné kamarádky její zesnulé babičky, které se rozhodly vzít Květino štěstí do vlastních rukou. A jdou na to vlastní hlavou, vlastním rozumem a hlavně velmi originálním humorem.... celý text

Přidat komentář

Amneris
12.12.2023 4 z 5

Druhý díl pokračování knihy Tlustá tak akorát. Musím říct, že se mi první díl líbil o něco víc než druhý, ale i tak šlo o velmi mile čtení, doplněné řadou skvělých receptů. Mám v plánu některé z nich vyzkoušet :-)

kata3529
10.11.2023 5 z 5

skvělá knížka, která má v sobě skryté kouzlo, neboť příběh, který vypráví, by se klidně mohl stát komukoli z nás, a díky tomu je prožití tohoto knižního dobrodružství úplná lahůdka (což souvisí i s tím, že jsou zde ukryté i zajímavé recepty na sladké dobrůtky, které jednou ráda vyzkouším)

jedná se o příběh lidí, kteří mají různorodé osudy, a tím, co je spojuje, je jedna malebná vesnička, což je v dnešní době naprosto kouzelné

přečti si, pokud si chceš odpočinout, prožít silné emoce nebo si třeba zavzpomínat na babičku..


JancaMia
16.05.2023 5 z 5

Květa a její babinec aneb člověk míní a život mění. Příjemná oddechovka s bonusem ve formě receptů navíc. Snad bude i třetí díl =) ..

PFP
29.10.2021 5 z 5

Pokračování pečící pohádky. První díl jsem četla už před nějakou dobou, a když jsem v knihovně narazila na tohle, tak jsem si řekla proč ne. A zase jsem byla spokojená. Babky jsou úžasné, příběh sladký jak dobře našlehaný krém se skvělou třešničkou na konci. Recepty jsou boží. Je to růžovka jak s patří, takže když je člověk down, a chce něco s čím si může zalézt do peřin s kotlem čaje a vypnout, tak je to za mně dobrá volba.

Noisette73
08.08.2021 2 z 5

Ne, toto ne, taková opravdu naivní pohádka , která ale už i pro přepracovaného člověka je moc sladká a plná klišé.
Recepty hodnotím jako velké plus.

bookcase
25.03.2021 4 z 5

Příjemné pokračování knihy Tlustá tak akorát. Na pohodu, plné dobrých sladkých zákusků.

knih.sasa
24.02.2021 5 z 5

Velice čtivá tuzemská oddechovka s nádechem romantiky. Ačkoliv mě hlavní nápadník strašně štval svou nerozhodností, podnikavé babky, které hlavní hrdinku vždy do něčeho namočí byly vtipně napsané a hlavně uvěřitelně. Tak trochu jako v kameňáku, ale ne tak trapné. :-) Nevýhoda je, že u téhle knihy by člověk pořád něco mlsal. Už jsem ji dala i jako dárek a setkala se s pozitivním ohlasem. Přiznám se, že první díl Tlustá tak akorát, mě ale úplně minul. Škoda, budu dočítat zpětně. Při čtení toto nevadilo.

alnahu
25.01.2021 3 z 5

Příběh Květy třicátnice, která by se chtěla vdávat-její problém je ale váha a mizerné sebevědomí. Její babička se rozhodla ,že jí pomůže a nechala ji odkaz v podobě oblíbených sladkých receptů. A tak se rozhodne svůj život změnit -vydá babiččinu knihu receptů vystupuje v televizi ve vlastní Bakershow a nakonec si otevře i svoji kavárnu a najde i svého vyvoleného .V tom všem ji pomáhají místní babky-kamarádky její babičky .Příjemná oddechovka .V knize je také několik receptů podle babičky, které určitě vyzkouším.
"Někoho milovat ,znamená především přijmout ho takového, jaký je!"

cori
04.01.2021 3 z 5

Oddechová pohádka pro přepracované ženy. Květa si konečně vybere jednoho ze tří nápadníků, vydá kuchařku a otevře kavárnu. Nechybí happyend a 12 receptů na pečení.

jana8139
19.12.2020 5 z 5

Mně se Babiččina sladká terapie moc líbila. Pohodové, odpočinkové a laskavé čtení, živě jsem viděla dialogy, které v knize plynou a dokonce si umím představit podle knihy natočený prázdninový letní příběh právě ve stylu pana Trošky. Recepty, které se v knize objevují, jsou příjemným zpestřením a lákadlem něco si prostě zkusit po vzoru a doporučení hlavní hrdinky. Dávám pět hvězdiček, skvělé!! Moc jsem se u knihy bavila a odpočinula si, vtáhla si mě.

Florindela
11.12.2020 3 z 5

Proti první knížce o hodně slabší. Při čtení té první jsem se dokázala vcítit do atmosféry pečení ve vesnické kuchyni, cítit teplo z kamen i představit si ty vůně. U této knihy už to nešlo. Děj pořád spěchal, asi aby se celý ten rok do knihy vešel, moc to už nebylo o pečení ale o podnikání. Tuto knihu asi podruhé číst nebudu. Možná v důchodu... až zapomenu, že mě zklamala.

maryzka
27.10.2020 3 z 5

Rozhodla jsem se dát hvězdiček stejně jako u první knihy. I když tato kniha je o trochu slabší sice má také recepty, ale po přečtení těch receptu bych si asi nepochutnala(jsou tam ingredience, které moc nemusí,). I když humorné situace zachraňují tři ,,babky", které jsou občas podobné v Troškových filmech, které natočil z vesnického prostředí

Štítky knihy

humor

Autorovy další knížky

2019  69%Tlustá tak akorát
2013  73%Už je to za mnou. Osobní zpověď (bývalé?) anorektičky
2018  74%Dvojité salto na talíři
2020  73%Babiččina sladká terapie aneb jeden bláznivý rok
2020  70%Jídlo není nepřítel

Kniha Babiččina sladká terapie aneb jeden bláznivý rok je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce7x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x