Až tohle skončí

Až tohle skončí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421913/bmid_az-tohle-skonci-XX6-421913.jpg 4 74 22

Max a Pip jsou nejsilnější dvojice, jakou si umíte představit. Nyní mají učinit nejtěžší rozhodnutí v životě - a neshodnou se. Důsledky drásavého rozhodnutí je od sebe vzdalují a hrozí všechno zničit. Nic už nebude jako dřív... Ovšem může se stát cokoli, AŽ TOHLE SKONČÍ

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Víkend
Originální název:

After the End , 2019


více info...

Přidat komentář

Calibra
11.02.2022 4 z 5

2/22 Dlouho jsem přemýšlela, jak knihu ohodnotit. Autorku mám moc ráda, ale tohle bylo z úplně jiného soudku, než jsem zvyklá. Ani u této knihy si autorka neodpustila moment překvapení a každý čtenář se muže vydat svou cestou. Téma velmi těžké, musím uznat, že i slza mi ukápla. Fandila jsem rozhonuti, se kterým bych se ve vlastním životě nikdy neztotožnila.

L.Helena
30.09.2021 5 z 5

Moc smutné čtení a velice zajímavé pojetí druhé části knihy. Občas to vyžadovalo velkou pozornost, aby se čtenář neztratil ve verzích a v čase, ale to vystižení pochybností nad svým rozhodnutím je jedinečné. V knize to sice autorka neuvádí, ale zřejmě vychází z vlastní zkušenosti. Ostatně mi zde chyběl nějaký autorčin doslov, poděkování… prostě cokoliv, z čeho by se čtenář dozvěděl pozadí vzniku této knihy. Anglická Wikipedie však mnohé napovídá.


RADOST
16.08.2021 4 z 5

Nikdo z nás netuší, co přinese budoucnost. Můžeme se rozhodovat jen podle toho, co cítíme právě tady a teď.
Emočně velmi náročné čtení o situaci, kterou by neměl zažít nikdo z nás.
Opět hluboký ponor do psychiky hlavních postav, jak už je pro autorku typické.
Je dobré takové knihy občas číst. Ale raději dávkovat, hrozí deprese.

Pája699
02.08.2021 5 z 5

Smutný, dojemný, srdcervoucí příběh Pip a Maxe, který vás chytí za srdce. Dvě rozhodnutí, dvě křižovatky, dvě cesty...kterou se dát? Nevím co víc napsat...mě to dostalo na kolena.

slaska77
19.07.2021 4 z 5

Zajímavě napsaná kniha, která má spád od začátku až do samého konce. Smutné téma zajímavě zpracované. Pip a Max jsou rodiči úžasného kluka Dylana, kterého postihne rakovina ve finálním stádiu, jak moc má smysl prodlužovat jeho i jejich utrpení? Najde autorka odpověď?

ladyka
04.07.2021 4 z 5

(SPOILER) Velmi smutné čtení, smutnější o to víc, že autorka sama zažila to, co její hrdinové-byla s manželem postavena před stejné dilema,ve kterém neexistuje správné řešení. Autorce onemocněl jeden ze synů,předčasně narozených dvojčat, rodiče se rozhodli pro neléčbu a syn zemřel. K tomu lze stěží něco dalšího dodat....

pch1976
24.05.2021 5 z 5

Obtížné téma, celkem poutavě zpracované, dvě možnosti, dvě cesty, kniha sleduje důsledky každého rozhodnutí. Které je to správné? Stojí za přečtení.

MarciBe
13.04.2021 5 z 5

Emočně hodně náročná kniha. Žádné rozhodnutí v případě vážně nemocného dítěte není dobré, každopádně je fatální. Navíc zde partneři nemají stejný názor. Pořád musím myslet na to, zda právě ta (ne)jednota měla vliv na budoucí vývoj jejich vztahu, ať už se vydali jakoukoliv z cest.

Kočičáci
10.01.2021 5 z 5

"...člověk nikdy nevidí všechny křižovatky, které ho čekají na cestě k cíli, vidí jen začátky cest, které tam vedou. Musíte si prostě vybrat jednu, vydat se po ní a doufat, že se k vám někdo přidá."

Velmi smutný a dojemný příběh, který vás chytí za srdce. Asi každý, kdo má zdravé děti, po přečtení poděkuje Bohu, že nic podobného nemusel prožít. Před těmi, kdo něco podobného prožili nebo prožívají, mám obrovský respekt, úctu a zároveň držím palce, aby vše zvládli co nejlépe.
Pip a Max chtěli pro svého malého Dylana jen to nejlepší, ale každý po svém. Nakonec jim Osud ukázal, že přát si můžou cokoli, ale kormidlo drží on...

Palec nahoru za zajímavou formu vyprávění druhé části.

simona5r
12.12.2020 5 z 5

"Jenže člověk nikdy nevidí všechny křižovatky, které ho čekají na cestě k cíli, vidí jen začátky cest, které tam vedou. Musíte si prostě vybrat jednu, vydat se po ní a doufat, že se k vám někdo přidá."
Velmi silná a dojemná kniha.

Šánka
07.10.2020 5 z 5

Jedna z nejlépe napsaných knih na toto téma, uvěřitelná, lidská, ale emočně naprosto vyčerpávající. Je to kniha, která by se dala přečíst rychle, já to nedokázala a četla s přestávkami a dlouho.
Nedostává se mi hvězdiček. Stejně jako Pip a Max nevím, která cesta je ta správná a už vůbec nevím, jakou bych zvolila, protože každá vám srdce rozcupuje....až tohle skončí....
Nebudu psát víc, přečtěte si.

intelektuálka
01.10.2020 5 z 5

Až tohle skončí - každý z nás bude jiný .... toto je útok na emoce ....

Život dokáže potrápit a postavit před nás rozhodnutí - a to se stane i Pipě s Maxem ....

Nevěřte tomu, když vám okolí říká - vím, jak se cítíš ....

NIKDO to neví - zůstanete na to sami a sami nesete následky ....

Autorka toto téma zvládla precizně - a k zoufalství přidala i světlo naděje ....

" Dvě cesty se dělily v žlutém háji,
a byl bych tak rád nelenil,
šel oběma a zvěděl, co tají ...."

Někdy je prý lépe i hledat cestu třetí ....

Kekik
30.08.2020 5 z 5

Příběh mi roztříštil srdce na milion kousků.
Slovy nedokáži vyjádřit, jak moc mě příběh zasáhl.
DOPORUČUJI !!!

Knihomol.ka
17.07.2020 5 z 5

Pro mě, jako pro mámu dvou malých dětí to byl přímo horor. Hodně kapesníku jsem smačela slzami, přesto knížka v sobě nese velké poselství naděje.

Aneleh
14.06.2020 5 z 5

Na začátku jsem si říkala: tak tohle nezvládnu číst. Mám tři malá vnoučata a bála jsem se, že se při tomhle tématu snad zhroutím. Jenže kniha je psána takovým nádherným způsobem, že jsem se od ní nedokázala odtrhnout. I když její téma je tak závažné, musím ji zařadit k tomu nejkrásnějšímu a nejlidštějšímu, co jsem kdy četla. S rozhodnutím, které musel mladý pár učinit, se navíc spisovatelka vypořádala zajímavým způsobem, který čtenář rozhodně nečeká. Člověk si vždycky musí vybrat jednu cestu, když se octne na křižovatce a může si jen domýšlet, jaká by byla ta, kterou se nevydal. Zde vidíme, co může každá z nich přinést. Je vidět, že autorka má vše perfektně vymyšleno a každému to musí přinést neobyčejný čtenářský zážitek, i jej nadlouho ovlivnit.

PetraBery
21.04.2020 5 z 5

Nejhorší noční můra všech rodičů, nejtěžší životní rozhodnutí. Manželství Pip a Maxe stojí před zásadní volbou, která změní úplně všechno. Rozhodně odlišné dílo oproti jiným knihám autorky, smutné, bolavé, ale i plné naděje a lásky ve všech podobách.

kneslova
16.02.2020 5 z 5

Opravdu silné téma a moc dobře zpracované, tohle by nikdo zažít nechtěl a přesto se to děje,,, mistrně napsané, druhá půlka knihy výborný nápad a jako celek nádherná kniha.

allyce
11.02.2020 4 z 5

Smutné čtení o tragické skutečnosti, která je to nejhorší, co může rodiče potkat.

jasmína
06.02.2020 5 z 5

Moc smutná kniha, navíc jsem nedávno četla knihu s obdobným tématem, ale i tak se autorce kniha moc povedla, a hodně mě překvapilo, že to nebyla detektivka, jak jsem u autorky a bývalé policistky zvyklá, vůbec jsem se nedivala o čem kniha má být,jen jsem si ji v Knihovně vybrala kvůli mé oblíbené spisovatele,a jsem tedy překvapená, že píše i úplně odlišné žánry a že má opravdu obrovitanský talent.

bookcase
02.02.2020 5 z 5

Dojemné, lidské a k zamyšlení - nikdo neví, jak by taková situace zamávala s ním. Autorka nabízí nestranný pohled a dvě varianty řešení.

Štítky knihy

rodinné vztahy

Autorovy další knížky

Clare Mackintosh
anglická, 1976
2015  90%Má je vina
2017  82%Někdo tě vidí
2018  81%Nech mě lhát
2019  88%Až tohle skončí

Kniha Až tohle skončí je v

Právě čtených2x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených7x
Knihotéce81x
Chystám se číst81x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x