Až to budeš číst

Až to budeš číst https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425682/bmid_az-to-budes-cist-CPm-425682.png 3 23 10

Román v „dopisech jednadvacátého století“ – emailech, textovkách a postech Iris Masseyové je třicet tři let. Má velké plány do budoucna, novou lásku… a rakovinu. Zbývá jí pár měsíců života. S blížícím se koncem se pokouší mimo jiné vyrovnat psaním blogu. Její přítel a šéf Smith Simonyi o tom neměl ani tušení; protože však jedním z posledních přání Iris bylo, aby její texty zveřejnil, nezbude mu, než se o to s pomocí Irisiny starší sestry Jade a nového kolegy Carla Van Snydera pokusit. Společné sdílení vzpomínek jim překvapivě přinese víc, než by čekali.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

When You Read This , 2019


více info...

Přidat komentář

MiskaMa
14.02.2022 4 z 5

Knížka byla místy smutná a plná bolesti, místy zase vtipná a sarkastická, prostě ze života. Líbilo se mi autorčino podání příběhu, který byl psaný formou blogu, e-mailů a smsek. Když se v tom člověk zorientuje, čte se to samo.

lucka1998
19.11.2020 2 z 5

Knihu jsem si koupila a moc jsem se těšila až si ji přečtu, příběh psaný emailem a SMS je něco jiného než standard. Kniha se mi nelíbila, něco knize chybělo, trvalo mi se zorientovat kdo komu píše, prostě jsem čekala více. Ke knize se už nevrátím


knihovnička007
15.05.2020 4 z 5

Zpočátku jsem si říkala, co že to vlastně čtu a proč?
Ale postupně se to všechno vyjasňovalo a někdy za půlkou jsem se přistihla, že je to moc prima čtení. A docela rychlé - e-maily a smsky se četly hodně rychle.
Nic není tak jednoduché a černobílé a vztahy asi nejvíc. Mezi přáteli, kamarády, spolupracovníky nebo mezi rodiči...
Místy veselé a občas velmi smutné čtení s jasným koncem... určitě doporučuji k přečtení.

bookcase
11.05.2020 5 z 5

Nádherné, škoda, že knížku většina čtenářů zatím nedocenila. Příběhy v mailech, dopisech, sms a podobných formách komunikace miluju. Román je krásný, smutný, vtipný, ironický i sarkastický, stejně jako život sám.

Zujaja
01.04.2020 4 z 5

Tak nějak nevím,co napsat. Ze začátku jsem se musela do čtení nutit,ale ke konci se mi kniha četla dobře. Možná jsem si musela zvyknout na styl psaní ???? Možná jsem byla zvědavá,jak příběh dopadne. Za mě zajímavé zpracování, možná nám má kniha sdělit něco víc, proto různé reakce. Zamyslet se, zpomalit, pomoci, nevím, každopádně díky knižní výzvě jsem se potkala zase s něčím novým ????

Nikky000
01.03.2020 2 z 5

Pokud mám knihu zhodnotit alespoň nějakým pozitivem, nejspíš vyzdvihnu to jak se kniha rychle čte. Jelikož je psaná formou mailů a sms zprávami, máte ji opravdu přečtenou během chvilky. Tím asi veškeré klady této knihy končí.Příběh není až tak zajímavý,o hlavních postavách se až tak moc nedovíte, emoce na bodě nula, a nikdo s kým by jste mohli sympatizovat po celou dobu knihy.Zkrátka pokud si knihu nepřečtete o nic nepřijdete.

veronika0382
06.02.2020 4 z 5

Kniha je zvláštní tím, že je celá psaná v emailech, blogových zápiscích a smskách. Až to budeš číst je na velmi smutné téma: rakovina. Román je moudrý, bolestný, plný každodenních starostí. Ukáže nám, jak se blízcí těžce vyrovnávají se smrtí sestry, dcery, přítelkyně, kamarádky. Čím si prochází po její smrti a jak to všechno zvládají. Společné sdílení vzpomínek jim pomáhá a nakonec přinese i něco mnohem víc…
Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Metcheque
03.02.2020 odpad!

I když je kniha špatná, obvykle hodnotím zdrženlivě a šoupnu tam alespoň hvězdičku za snahu. Ovšem toto je opravdu úlet. Nic tak strašného jsem už dlouho nečetl. Autorka zveřejní rádoby autentický deník ženy, které zbývá posledních pár měsíců života a píše blog. To by samo o sobě nebylo tak příšerné, ale kniha zřejmě byla příliš tenká, tak se řídká kaše nastavila ještě řidší kašičkou v podobě mailové korespondence pro čtenáře zcela nedůležitých postav, do knihy byly přidány hlášky z internetových diskusních fór, spamy, recepty či obrázky.

Výsledkem je totálně nudná splácanina vzájemně nesouvisejících textů, které totálně pohřbívají jinak docela zajímavé téma.

Pitbullka
23.12.2019 4 z 5

Čtivé a smutné, spousta zajímavých myšlenek. Určitě doporučuji.

Amia
21.12.2019 4 z 5

Až to budeš číst je poutavá kniha, od které se občas nedá odtrhnout. Čte se rychle a je příjemné, jak se v ní střídají úhly pohledu jednotlivých postav. Z některých z nich jsem v určitých pasážích byla zklamaná, ale jiné jsem si zase oblíbila. Řekla bych, že ženské hrdinky se tady nevyrovnaly mužským hlavním postavám. I když Iris byla víceméně v pohodě. Potom mě bavily konverzace mezi stážistou Carlem a jeho šéfem Smithem.

Autorovy knížky

Mary Adkins
americká
2019  65%Až to budeš číst

Kniha Až to budeš číst je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst22x
Chci si koupit11x