Až se tě život zeptá

Až se tě život zeptá https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135194/bmid_az-se-te-zivot-zepta-135194.jpg 4 233 55

Lucy Silchesterová přijde jednoho dne domů z práce a na koberci najde zlatou obálku s pozvánkou na schůzku se Životem. S vlastním životem. Termín si má stanovit sama. Připadá jí to neuvěřitelné, ale potom si vybaví, že o něčem podobném už četla v jakémsi časopisu. Stále se však nemůže odhodlat k rozhodujícímu kroku a určit čas a místo setkání. Nevede totiž nijak příkladný život – práce ji neláká a vyhýbá se rodině i přátelům. Po setkání s mužem, který se jí představí jako její Život, se ale všechno mění. Lucy poznává, že život je dar, jemuž by člověk měl věnovat pozornost, jakou si zaslouží.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Time of my Life , 2011


více info...

kris.docekalova
kris.docekalova
27.03.2023 4 z 5

Příběh byl čtivý a otevíral docela zajímavý koncept. Když je člověk ztracený, ozve se mu jeho vlastní život, který se mu snaží pomoct se dostat z toho nespokojení a neštěstí. Líbilo se mi, jak autorka popisovala vztah těchto dvou, až na konci mě zarazila poslední scéna. Nepřišlo mi to jako vhodný vzhledem k okolnostem, myslím si, že to měla víc promyslet. Jinak se mi ale příběh líbil a určitě bych doporučila.

Evaho73
Evaho73
02.12.2021 4 z 5

Tento príbeh je ako sám život, chvíľu otravný, chvíľu trápny, chvíľu nudný, potom zas zábavný, romantický a nakoniec i uzmierený,  šťastný a vyrovnaný.
Ako celok mi to ladí s námetom a nápaditou postavou, do ktorej autorka zosobnila život hlavnej hrdinky.


intelektuálka
intelektuálka
25.10.2021 4 z 5

Musím přiznat, že autorka mne zvoleným tematem pobavila ....

Není to zajímavé - dát si rande se svým životem ?
Protože váš život má zrovna pocit, že potřebujete radu ....

Ale Lucy není z těch, co to vzdávají .... ovšem časem se život stává jejím přítelem ....

A život se ptá : už se znáš ?

A Lucy odpoví : samozřejmě.... a našla jsem v sobě takové zalíbení, že mám v plánu strávit se sebou i zbytek života ....

Ano Lucy, je to tak - my nemáme jinou možnost .... jen žít dál ....

Kniha je zábavná a inspirativní ..... ale co mi trochu vadilo, je vysoký počet stran hustě psaných malými písmenky ....

milena9798
milena9798
05.07.2021

fakt jsem se snažila to dočíst, ale ve tři čtvrtě knihy jsem to vzdala

Alisce
Alisce
20.07.2020 5 z 5

Po dlouhé době jsem se pustila do románu, protože jsem chtěla číst něco oddechového. Vsadila jsem na jistotu a půjčila si knihu od mé oblíbené autorky a nelituji. Zasmála jsem se, v některých částech jsem byla dojatá a celkově to byla taková milá kniha. Navíc téma je dost originální a donutí člověka zamyslet se nad vlastním životem.

Magrata15
Magrata15
22.05.2020 5 z 5

Bylo by docela fajn, kdyby to v životě fungovalo, jako v knize.
Kdyby každý, kdo by to potřeboval, dostal svého osobního konzultanta, svůj Život, který by ho dokonale znal a který by mu pomohl uvědomit si, co od života očekává, po čem touží a pak by mu pomohl to uskutečnit.
Zajímavá kniha, celkem i napínavá, dobře se četla.
Mám ráda knihy od C. Ahernové.

Hřibče
Hřibče
04.01.2020 4 z 5

Ze začátku příběhu jsem měla docela problém se "skamarádit" s hlavní hrdinkou. Nebyla mi totiž příliš sympatická, ale jak jsem četla dál, tak mi došlo, že je to nejspíš autorčin záměr, abychom si lépe uvědomili její postupnou proměnu. A musím upřímně říct, že postupem času jsme k sobě našli cestu. :)
Celkový dojem z knihy po jejím dočtení je velmi příjemný, i když jsem od autorky četla i kapánek lepší příběhy. Cecelia ovšem psát umí a její knihy mají velmi neotřelé náměty. Sympatické také je, že se to v nich hemží nejrůznějšími postavičkami, které si vás postupem času získají. Upřímně se těším, až si od ní zase něco dalšího přečtu a jsem zvědavá, čím mě autorka překvapí tentokrát. :)

Scathia
Scathia
28.10.2019 4 z 5

Příjemná oddychovka s neotřelým tématem. Jsem ráda, že se autor nehrabal v popisování systému "života", ale soustředil se jen na proměnu hlavní hrdinky. Dodalo to tomu skvělou atmosféru.

pip11
pip11
31.01.2019 4 z 5

Zvláštní příběh, ale pěkný a milý. Kniha se mi líbila, jednoduché odpočinkové čtení s kapkou životní filozofie.

Jitulevrtule
Jitulevrtule
11.07.2018 4 z 5

Postava mě velmi blízká, téma a podání originální. Bavila jsem se. Odpočinková kniha. která se čte sama.

sanni_cch
sanni_cch
05.07.2018

Začátek byl trosku nudný. Jakmile se to rozjelo... WOW! Skvělá knížka. I na zamyšlení

knihovnička007
knihovnička007
23.06.2018 5 z 5

wow, tak tohle jsem fakt nečekala.
Měla jsem knihu půjčenou z knihovny a moc jsem od ní nečekala, ale byla... úžasná. Nemohla jsem přestat číst, příběh mne úplně pohltil. Během čtení jsem několikrát přemýšlela, jak by ten můj Život vypadal...
Příběh jednoduchý, ale s ŽIvotem to byl úžasný, neotřelý příběh, který budu mít hodně dlouho v hlavě...
Zpočátku mi Lucy docela lezla na nervy-hlavně tou žárovkou v koupelně. Ale moc se mi líbil ten námět. Určitě si ráda knihu někdy přečtu znovu a mezitím mrknu na další knihy autorky.
Určitě doporučuji ke čtení.

tereza1198
tereza1198
12.12.2017 4 z 5

Odpočinková kniha, která má absolutně předvídatelný konec. Setkání s Životem je ale výborný nápad. Hodně jsem přemýšlela, jak by vypadal ten můj a jestli bych ho chtěla poznat. Představuji si ho jako uváleného chlápka s brýlemi, který by mě měl občas zfackovat.
Lucy mi byla chvílemi nesympatická, protože nedokázala vyměnit ani žárovku v koupelně, ale nakonec si to u mě srovnala. Ona není žádná hrdinka. Je jen holka, co ztratila samu sebe a touhu někam se v životě pohnout.
Jdu mrknout, jak jsou na tom koberce.

mirvas
mirvas
11.12.2017 3 z 5

Odpočinkové čtení. Nápad setkání se svým vlastním životem mi přišel zajímavý, ale myslím, že by se s tím dalo víc pohrát....čtení bylo pohodové, ale stále jsem čekala na větší spád..

Analady
Analady
25.09.2017 3 z 5

Kniha se celkem dobře četla. Setkání se se Životem je zajímavý nápad, ze kterého se dalo vytěžit víc. Nejsilnější myšlenkou z celé knihy pro mě bylo to, jak se během života zaplétáme do svých malých lží, které mají zakrýt naši pohodlnost a nedostatky, místo toho abychom žili život tak, abychom se neměli za co stydět.

emma_belle
emma_belle
13.09.2017 4 z 5

Příjemně se čte, i když z počátku jsem si nebyla jistá typem příběhu.
Něco mezi románem a malinko hlubší úvahou - o dívce ze ,,zámožné" rodiny, která rebeluje a párkrát se nechá vyhodit z práce. O dívce, jíž otec nesnáší a ona se díky výchově naučila lhát a docela se jí to daří až do doby než se setká se Životem.

niknikita
niknikita
05.09.2017 2 z 5

Tohle asi sotva někdy dočtu...tak divně a nudně rozpitvaná jediná věta, která je současně názvem knihy, to se hned tak nevidí.

martina.tim
martina.tim
07.05.2017 5 z 5

Naprosto skvělá knížka. Velice čtivá a zábavná. Zaujal mě námět příběhu a zamyšlení nad svým vlastním životem a postojem k němu. Velice mi zpříjemnil chvíle a klidně bych zvládla ještě o dost více stran :)

PinkAlicorn
PinkAlicorn
19.03.2017 5 z 5

Úžasná knížka! Vtipná, čtivá a s geniální myšlenkou.
Důvod, proč jsem si tuhle knihu tak zamilovala spočívá zřejmě v tom, jak moc jsem se v hlavní hrdince našla. Ona byla prostě skvělá. Ten kolotoč lží, který se jí povedlo roztočit byl ohromný. Zamilovala jsem si hlavně jejího kocoura Pana, ale i její kolegy z práce a všechno ostatní. Celkově knihu doporučuji všem, co se rádi zasmějí, ale i zamyslí, protože tahle kniha jistě spoustě lidí otevře oči a zlepší Život ;)

lenka70
lenka70
08.11.2016 5 z 5

Tato kniha mě zcela pohltila a držela až do konce.Velmi se mi líbil styl psaní a životní moudra,která se dala z knihy vyčíst.Autorka tím,že zhmotnila život hlavní představitelky,resp.dala mu lidskou tvář,tak velmi názorně pak na něm předváděla,jak náš život...trpí,když se k němu/myšleno k sobě samým/nechováme tak,jak bychom měli a zase naopak,jak je mu fajn,když my sebe samé vnímáme pozitivně.Autorka zde výborně zpracovala pointu své knihy.Tato kniha by měla být povinnou četbou.....

Autorovy další knížky

Cecelia Ahern
irská, 1981
2016  86%Vadná
2006  82%Kde končí duha
2009  76%Díky za vzpomínky
2009  78%Dárek
2020  82%Dokonalá

Kniha Až se tě život zeptá je v

Právě čtených5x
Přečtených349x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených25x
Knihotéce257x
Chystám se číst202x
Chci si koupit28x
dalších seznamech2x