Až na vrchol světa: Alpinistické výzvy v Himálájích a Karákorámu

Až na vrchol světa: Alpinistické výzvy v Himálájích a Karákorámu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391434/bmid_az-na-vrchol-sveta-alpinisticke-vyz-mes-391434.png 4 17 5

Jít až na vrchol světa - to pro Reinholda Messnera znamená poznat hranice svých sil, strachu a schopnosti snášet utrpení: extrémní podniky jako účel sám pro sebe, jako přístup k sobě samému. tato kniha je Messnerovým osobním ohlédnutím za jeho vrcholovými úspěchy - od bouře na Manaslu, klasické himálajské expedice, přes sólový výstup na Nanga parbat v roce 1978 až po dvojitý přechod Gasherbrumů v roce 1984.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Cestopisy a místopisy

Vydáno: , Trango
Originální název:

Bis ans Ende der Welt , 1994


více info...

Přidat komentář

Carpinus-CZ
06.08.2023 2 z 5

Průměrná kniha, zklamala mě. Z mého pohledu není moc čtivá a k osobnosti autora mám také určité výhrady. Občas jsem se v textu i trochu ztrácel. Na druhou stranu bylo zajímavé si o jednotlivých horolezeckých úspěších přečíst - nejvíc mě zaujal ten poslední - přechod obou Gasherbrumů.

Renca.ch
15.12.2022 5 z 5

Poutavé čtení i pro horolezeckého laika, Messner je kontroverzní osoba, nicméně jeho knihy na to že je píše zcela sám nutí k zamyšlení.


flyingandie
05.10.2020 4 z 5

Mám z Messnera rozpačité pocity. Pasujíc se do role hrdiny a průkopníka lezení alpským stylem, není o nic větší hrdina než šerpové, které pro své cesty používal. Jako samozvaný průkopník, je to ale především on, kdo může za popularizaci vysokohorského lezení komerčním způsobem, které tak barvitě kritizuje. Proč to celé? Jak sám připouští, aby posouval své vlastní hranice. Aby poznal, jak daleko může zajít. Riskuje svůj život a životy ostatních, které velmi často končí tragicky, pro to, aby si honil ego.
Pokud se vám podaří mentálně překonat rozpory kontroverzní osoby Messnera, je kniha plná neskutečných příběhů, u kterých se tají dech a u kterých je těžké knihu zavřít. Škoda jen, že většina z nich končí tragicky..

konicekbily
20.04.2016 4 z 5

Poutavé čtení jednoho z největších horolezců všech dob.

HŠ
21.07.2015 4 z 5

Napsáno čtivě i pro laika.

Kniha Až na vrchol světa: Alpinistické výzvy v Himálájích a Karákorámu je v

Právě čtených2x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x