Až léto skončí

Až léto skončí https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446308/bmid_az-leto-skonci-np8-446308.jpg 4 686 142

Co uděláte, když si letní dům vaší rodiny pronajme sexy starší muž? No, očividně se ztrapníte – a opakovaně. S Noahem Cavallarim jsme nevykročili správnou nohou. Naše první setkání skončilo jako jeden velký trapas. Když moje máma onemocněla, bylo na mně, aby bylo o naše hosty dobře postaráno. Měla bych být na vysoké. Místo toho prožívám to nejlepší období svého života… jako pokojská. Pohledný a tajuplný Noah je pro mě zapovězený. Vím, že tu nezůstane natrvalo. Vím, že je pro mě nejspíš moc starý. A přesto mě přitahuje. Navíc se mě pokusil zachránit, když se mylně domníval, že se topím. Dala jsem mu najevo, že ho chci. A on mě před sebou varoval. Začali jsme si po nocích povídat na břehu jezera. Naše přátelství se však brzy změnilo v něco, z čeho se možná nikdy nevzpamatuju. Protože až léto skončí, odjede. A já netuším, co na konci srpna budu dělat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

When August Ends , 2019


více info...

Přidat komentář

Knihotyna
12.04.2024 4 z 5

---CO SE MI LÍBILO---

- na DK je mnoho čtenářů silně vyhraněno proti Heather - mě naopak její chování docela sedělo :D - byla poblázněná, zamilovaná, upřímná a dosti vlezlá :D
- Noah - trvalo mi trošku déle si tohoto hlavního hrdinu oblíbit a myslím, že tomu dosti napomohli morčata! :D
- nečíst v práci! Já jsem při jedné konkrétní scéně rozháněla slzy a vypadala to možná dosti komicky!
- téma depresí, psychických poruch
- líbí se mi, že Penelope Ward do svých knih dává velkou část reálného života, ale zaobalí to do pohádky, ve které vše dopadne dobře :)

"V životě žádné chyby neexistují. Všechno, co děláš, je otázkou volby. Některé volby jsou dobré, jiné nám pomůžou růst a něco nás naučí. Volby nás vedou k věcem, které máme zažít."

LenkaStr
22.03.2024 3 z 5

Pětatřicet je starší muž? Kdo ty anotace píše, prokrista?! Chápu, jak je to myšleno, ale ta formulace je celkem zavádějící. Asi jako trailery k filmům, ty toho taky většinou nakecají... No nic, ke knize!
Ona je často střevo na pěst, on se k ní místy chová, jako by ji vychovával, což vlastně dává smysl, vzhledem k jejímu věku, akorát že to pak působí skoro až incestně. Škoda. A to jak Noah trval na tom odloučení, aby se děvče vybouřilo a ujasnilo si, co doopravdy chce, tak to je vyloženě uvěřitelné, no. Ale podané je to čtivě, to zase musím autorce přiznat.
Jo a taky musím vyzdvihnout obálku. Konečně týpek v triku.


imelia
28.02.2024 3 z 5

Toto bolo ťažké, vyzeralo to, že to ani nedočítam. Ale premohla som sa a druhá polovica už bola zaujímavejšia.
Heather mi pripadala na začiatku ako 15ročná fuchsľa. Hanbila som sa za ňu. Neskôr bola odrazu vyzretou, rozumnou babou. To už bolo zaujímavejšie. Život brala krásne pozitívne napriek tomu, čo mala za sebou.
Noah bol dokonalý. Možno toto bol problém. Ako je možné, že všetci v tej knihe sú rozumní, chápaví...
Ako dalo sa to, druhá polovica to zachraňovala, ale nie je to až taká super kniha.
Obálka je asi na nej najlepšia. Prvýkrát som si hlavnú mužskú postavu predstavovala podľa obálky. Joseph Cannata je jednoducho top.

aydam
06.08.2023

120 stran a končím.
Dvacetiletá Heather byla až moc potrhlá, nepříjemně upřímná a podbízivá. Kapitoly s Noahem byly lepší, přesto příběh nezachránily. Škoda.

Ewe291
02.07.2023 3 z 5

Knihu som citala uz davno. Autorku mam rada tak isto aj Keeland a ich knihy si rada citam aj viackrat ale tato bola slabsia. Nechytili ma hrdinovia a prislo mi to sem tam nudne. Ale nehovorim ze sa ku knihe nevratim lebo to sa prosto nestane

katerina4564
22.06.2023 2 z 5

Hned úvodem zmíním, že to byla jedna ze slabších knih autorky. Prvotní námět a začátek knihy se mi zdál být zajímavý, taková letní oddychovka, ale...
Heather je chvílemi naivní blbka, pak zase těžce dospělá žena s všemožnými ranami osudu, těch věcí a událostí na dvacetiletou holku bylo až moc a působilo to nereálně. Noah naopak působil jako rozumný muž, který by zřejmě jinak blbku Heather opravdu nechtěl do postele, ale je to jenom kniha... Postupně jsem se začala ztrácet i v tom, kdo všechno v knize trpěl psychickou poruchou, do toho komplikovaný otec Heather, pak se do toho přimotal hlavní důvod proč Noah vyhledal loděnici, která patřila Heather a její matce. To už jsem se začala mít nutkání přeskakovat řádky, ale vydržela jsem. Následně mě odradilo, že si hlavní hrdinové chtěli dát rok, aby se ujistili ve svých citech, tohle opravdu čtenáře nenadchne a třešničkou na dortu byla situace, za jaké se Heather k Noahovi vrátí, to už byla opravdu poslední kapka, po které došlo na ono přeskakování stran do konce. Závěr byl samozřejmě předem jasný, ale celkově se mi to pojetí příběhu a zápletek nelíbilo.

werunka488
29.05.2023 4 z 5

S knihou jsme čekala dlouho, bála jsem se že to bude stejný. Ale musím říct že mě děj chytil nemohla jsem se od ní odtrhnout.

DominaCZ
28.05.2023 odpad!

Co na to říct no... stokrát opakované téma a tím pádem nuda
Že je ona pipka...jestli ono to nebude spíš knihou ale tím, že mnohé dámy udivuje, že chování dvacetiletý je naivní a dětský...
Každopádně jsem čekala že starším chlapem bude 50, ne 35letej ...čili trapný, tohle jsou mladý lidi, dnes téměř děcka propána...

petraj30
02.05.2023 3 z 5

Myslela jsem, že to bude jen bezduchá slaďárna, stejná, jako mnoho jiných, ale celkem to ušlo. Začátek byl velmi zdlouhavý, docházelo k vyloženě trapným situacím a Heather byla na můj vkus až moc podbízivá.
Lehké drama nastalo až v poslední třetině knihy. Ta se četla vyloženě sama, i když bylo předem jasné, jak to celé dopadne.
Už jen kvůli tomu krásnému konci dávám tři hvězdičky, ale i přesto není tato kniha ničím výjimečná.

JanickaP
20.03.2023 4 z 5

A ja se bala,co to bude za cteni (dle recenzi). Nedavam plné *,protoze to neni kniha od ktere se nemůžete odlepit, ale je dobra,bavila me. I pres vekovy rozdil postav mi mezi nimi pripadala chemie,ne ze ne. Zkrátka spatne to nebylo.

Sarkak94
20.09.2022 2 z 5

Mrzí mě to, ale touto knihou jsem sáhla hodně vedle. Bohužel mi to vůbec nesedlo a často jsem přemýšlela, že jí ani nedočtu. Chybělo tomu snad všechno co u těchto knížek mám ráda. Téměř žádná romantika, žádné pořádné jiskření mezi hlavníma hrdiny a když už tam něco bylo tak jsem jim to vůbec nevěřila.
Hlavní hrdinka Heather mi vůbec nesedla. Mám ráda, když je žena odvážná a jde si za tím co chce. Ale tady mi to přišlo spíš dost vlezlé, místy to na mě působilo celkem lacině. Ale zase mi na ní líbila ta její upřímnost.
Noah, ale jo ten mi byl celkem sympatický. Líbilo se mi to jak se Heather snaží pomoct. Byla jsem ráda že se na Heather hned nevrhl a snažil se jí odolat.
Jejich věkový rozdíl, mi kupodivu vůbec nevadil, ten mi i vyhovoval. To je na tom jedno z mála pozitivního.
Celkově nápad na knihu byl zajímavý, ale přišlo mi to takové nijaké. Trošku to zachránil i konec.

Michelleee
03.09.2022 3 z 5

Zase další hezká letní romanťárna. Neurazí, nenadchne.

MAU256
15.08.2022 5 z 5

Hezký příběh o Heather, která to v životě neměla jednoduché, žila jen s matkou, její sestra se zabila v den jejích narozenin. Avšak jednoho léta si jejich loděnici pronajal Noah a začíná "jejich" příběh. Bylo to čtivé, romantické.

Radka1727
20.07.2022 3 z 5

Pomalý rozjezd, celé to bylo takové těžkopádné, bez jiskření a chemie, Heather děsně podbízivá, příběh přeslazený bez nápadu a překvapení ... ( to s morčaty vyloženě trapné). No, ve dvojici s Vi Keeland je to jiný level.....

Silvisek
27.06.2022 5 z 5

Kniha se mi moc libila.

Michaela1234
11.06.2022 2 z 5

Ale jo, nebylo to špatně, jen na mě moc romantické a předvídatelné. Nejsem moc až na tak moc velkou romantiku, ale nebylo to tak hrozné. Přeci jen to je oddechové čtení ve kterém Vás nic nepřekvapí.

Vknihách
25.05.2022 4 z 5

Od Penelope som už mala možnosť čo-to čítať, takže fajná oddychovka z jej pera bola dobrou voľbou. Samotný príbeh neohúri,no nie je ani vyložene okukaný. Hlavná hrdinka Heather je vcelku priemerné dievča. Mala by drať vysokoškolské lavice,no namiesto toho si sem-tam odskočí do práce obslúžiť pár zákazníkov v bistre a stará sa o mamu, ktorá je na tom psychicky dosť zle. Taktiež sa stará o domček pri jazere, ktorý s mamou prenajímajú. Na leto si ho prenajme starší chlapík,Noah. Dlho je záhadou, prečo si chatku prenajal na celé leto, prečo nemusí pracovať,pred čím utiekol z veľkomesta….Noah sa zdá byť riadny mrzút,ale Heather si ho svojou povahou aj tak získa. Celé leto jej pomáha a snaží sa "dať ruky preč". Ako inak,nevyjde mu to. Pretože čo bude, AŽ LETO SKONČÍ…?! Autorka píše veľmi dobre,jej knihy sa čítajú rýchlo. Vytvorí vždy zaujímavé postavy,rovnako tomu bolo aj tentoraz,dokonca aj tie vedľajšie, ktoré riadne zamiešajú "karty". Nechýbajú ani predsudky, domýšľanie si o tom druhom, vtipné momenty a dráma. Asi som nečítala romancu, ktorá by neskončila HAPPY END-om,tak ako táto. Nakoľko ma naozaj v príbehu žiadny moment neprekvapil, všetko sa dalo predvídať pár strán dopredu, plný počet knihe, žiaľ, nedám. Ale určite ju odporúčam

JessieEx
04.05.2022 3 z 5

2,5*
Výběrem této knihy jsem bohužel sáhla trochu vedle. Knihy od Penelope Ward pořád všude vídám a tak jsem si říkala, že bych mohla konečně zkusit něco, co napsala sama... Loni jsem četla Nesnáším tě, kterou napsala spolu s Vi Keeland a bylo to super. Bohužel ale Penelope Ward asi nebude mou oblíbenou autorkou romanticko-erotických knih.

Na můj vkus to bylo příliš slabé, možná až slaboduché. Dialogy mi přišly hloupé, chování postav, hlavně Heather "napřesdržku" :D To jak se Noahovi stále podbízela hraničilo se zoufalstvím. Chyběla tomu jiskra, chemie, romantika, cokoliv. Vztah Heather a Noaha na mě místy působil až úchylně, asi kvůli některým fakt nevhodným výrazům :)

Já si myslím, že potenciál to mělo, ale způsob, jak to bylo napsáno, to ubil. Dokážu si představit stejný příběh v rukou Nicholase Sparkse. Pojal by to a zpracoval úplně jinak, ale myslím, že by to bylo super.

Ke konci se ale stalo něco, díky čemu jsem nakonec zvýšila hodnocení na 2,5*, kniha nebyla celá úplně špatná, ale jak už jsem řekla/napsala na začátku, další knihy od Penelope Ward raději vynechám :)

Ála1968
21.02.2022 4 z 5

No tak jsem si zase hezky pobrečela.Bylo to skvělé,tak jako většina knih od P.Ward.

Artep071
14.02.2022 3 z 5

Nebylo to zlé ....ale ani to nebylo skvělé .... nevím proč, ale úplně mi tento příběh nesedl a místy to bylo až trapné ... vlastně ani nevím co k tomu víc dodat ... takže jo slupla jsem to , ale jednou stačilo :)