Až budu bez tebe

Až budu bez tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337641/bmid_az-budu-bez-tebe-l3H-337641.jpg 4 189 60

Příběh o lásce, která láme srdce, a pak je zahojí. – Před rokem jsem potkal ženu svého života. Ani jeden z nás nevěřil na lásku na první pohled, a přesto se nám to přihodilo. Jmenovala se Lila a byla krásná, rázná, tvrdohlavá a úžasná způsobem, jaký slova nedovedou vyjádřit. Naučila mě, jak znovu žít. Moje Lila mi dala tolik, a přesto přede mnou měla tajemství, které mě nakonec zlomilo. Jmenuju se Callum Roberts a tohle je náš příběh.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Me Without You , 2014


více info...

Přidat komentář

Prateri
24.05.2023 4 z 5

Kniha z knihovny přidaná jen do počtu a ten začátek vypadal na sladkou romantiku. Sladkost se začala nějak vytrácet a do všeho zasáhl všemocný osud, který na snahu a přání člověka moc velké ohledy nebere. Je to kniha o lásce i veliké bolesti.

micha-ella
09.01.2023 3 z 5

Příliš dlouhý, předlouhý úvod ke smutnému konci.
Sama nevím, proč mě knížky o veliké romantické lásce nebaví.


SumýšIrena
14.11.2022 2 z 5

Asi jsem měla díky dobrým hodnocením vysoké nároky. Kniha mě vůbec nebavila. Námět ke zajímavý, ale oba hlavní hrdinové byli na facku - ona ví všechno nejlíp a on je takový ťunťa...

Veve11111
11.09.2022 5 z 5

Musím sa priznať, že som, ani neviem prečo, od knihy veľa neočakávala. Zmenilo sa to však už po prvých stránkach. Kniha ma zaujala hneď od začiatku a tiahlo sa to až do konca. Zhltla som ju za 2 dni a za ten čas som mala ozaj problém pustiť ju z ruky. Bolo to spôsobené asi štýlom písania autorky, pretože príbeh a dej je v podstate taká klasická romantika, no aj napriek tomu, to pre mňa nebola len jedna z mnohých podobných romantických kníh. Táto mi určite zostane ešte dlho nie len v pamäti, ale aj v srdci. Okrem iného sa mi páčilo aj to, že záver nebol rýchlo uťatý, ako to pri takto ladených koncoch býva, ale po vrcholiacej udalosti, ktorou sa dej v podstate skončil, sme si ešte mohli užiť pár strán tejto knihy a jej čítanie ukončiť pomaly a nie unáhlene. (Avšak s pripravenými servítkami, ktoré nepoužije asi málokto). Chválim, odporúčam a už teraz sa teším na čítanie ďalších knižných skvostov tejto autorky :)

Alienn
15.04.2022 4 z 5

Ze začátku mě moc nebavila a obecně je pro mě vždy těžko uvěřitelné, pokud je hlavní hrdina muž, který je až příliš romantický a tolik pitvá svoje pocity a emoce. Nicméně je to silný příběh, který stojí za přečtení.

Jirinamac
03.11.2021 4 z 5

Začátek mě moc nebavil a přišlo mi to dost zdlouhavé, ale asi mi chybí romantické emoce. Konec života je vždycky bolestivý, tady to bylo chytře vymyšlené a dobře napsané. Za mne tak 3,5*, ale je to má 1. knížka od autorky a její další knížky určitě ještě vyzkouším, tak za 4*

Ronnie68
23.07.2021 4 z 5

Krásný příběh zprvu zamilovaný a ke konci dost smutný ...

ladyka
14.07.2021 5 z 5

Čtivá love story, další variace na téma osudové lásky, které nám již vylíčili i jiné knihy/filmy. Přesto mi "neoriginalita" nevadila a odpouštím i drobné nesoulady či občasné účelově působící momenty a urychlený závěr. Za mě tedy slabších 5 hvězd a od autorky si někdy ráda přečtu další (pro mě třetí) knihu.

Vendulik
09.06.2021 2 z 5

Kniha mě moc neoslovila. Hodně jsem se u ji nudila a v polovině jsem ji odložila.

leny.wood
31.05.2021 5 z 5

Mohlo by se zdát, že je příběh zbytečně rozvleklý, ale opak je pravdou. Postupné sbližování dvou lidí středního věku není kýčovité, čte se lehce a svižně. Navíc se čtenář seznámí s nemocí, o níž se mnoho neví. Kelly Rimmerová prostě umí.

Ann98
27.04.2021 5 z 5

Smutná, velmi smutná, ale hezky napsaná. Ono to možná vzhledem k tématu vyzní blbě, ale samotný děj je velmi poutavý, milý, nenáročný a oddychový (přesně takový, jaký jsem teď potřebovala). Začátek příběhu byl hodně pomalý, trošku mě unavovaly dlouhé kapitoly z pohledu Calluma naopak se mi líbily krátké kapitoly Lily psané deníkovou formou. Obě hlavní postavy byly tak neuvěřitelně rozdílné, až mě překvapovalo, jak jim to sakra mohlo spolu fungovat. Časem mi došlo, že právě kvůli své rozdílnosti se krásně doplňují a zapadají do sebe jako skládačka. Největší problém jsem měla přelouskat tu část knihy, než vyplavalo na povrch Lily tajemství. Pak už jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Jak jsem předpokládala, konec byl velmi smutný a já spotřebovala pěkných pár kapesníčků. Určitě se časem vrhnu na nějaká další autorčina díla.

Knihomolka134
04.04.2021 3 z 5

Sladká romantika s jasným koncem hned od pravních stránek. Až nápadně mi ten příběh připomínal film Listopadová romance (podobný děj, vývoj, až na odlišný závěr a téma nemoci - mimochodem opět jsem se dozvěděla něco, co mi rozšířilo obzory ohledně Huntingtonovy choroby). Závěr této knihy byl však lepší a obecně se mi líbil vývoj, kterým postavy procházely, zejména vývoj a náhled na život Calluma (před setkáním s Lily, v průběhu jejich vztahu a potom). Možná by se mohla kniha jmenovat jinak než "Až budu bez tebe", možná by nezněla tak pateticky a nebyla by zavádějící v tom, že vlastně není o budoucnosti bez milované osoby. Každopádně romantika až za hrob a silný emoční příběh, byť jasný od začátku, se autorce nedá upřít. Některé nedobře vykreslené situace, dialogy a myšlenky mi trochu vadily. V situaci jako je umírání mi zmínka o varlatech přišla dost nepatřičná, bezděky jsem se nad ní ale musela zasmát: "Ale ty nádherné modré oči přetékaly prosbou. Kdyby po mně chtěla, abych si ukousal varlata, asi bych to nějak udělal, takže jsem ji opravdu vynesl ven."
Silná kniha s poučením, že život má být žit a užíván, nejsme tu navěky a měli bychom naplno prožít každý moment, který nám život přichystá.

melien
07.02.2021 5 z 5

Krásný a přesto tak smutný příběh, který mě pohltil od první strany... Je třeba využít každého dne naplno.

Janík511
27.11.2020 5 z 5

Krásný a zároveň smutný příběh. Ke konci už jsem u ní bulela jako želva. Naposledy mě takhle emočně dostala kniha Než jsem tě poznala. Zaslouží si proto plný počet!!

Zelvicka03
31.10.2020 5 z 5

Kniha mě bavila od začátku do konce, úžasná kniha. Možná mi trochu připomíná Než jsem tě poznala.

B99
27.09.2020 5 z 5

Krásný a dojemný příběh! Začetla jsem se hned od začátku a postavy této knihy nejde nemilovat.

Ivik3
10.09.2020 5 z 5

Chci něco napsat a vlastně vůbec nevím co.
Ne z důvodu, že není o čem psát, ale proto, jak mě tento příběh rozložil.
V první třetině knihy jsem se musela do čtení lehce nutit za což jsem se na sebe zlobila ,že jsem si těch náznaků nevšimla už mnohem dříve.Az se nakonec u mě objevil zlom a vše mi začínalo do sebe stále víc zapadat. Od první stránky jsem tušila, že v knize není žádný břitký příběh,jen jsem se soustředila na nesmyslné hledání jakékoliv nápovědy místo pouhého vnímání a nesouzení hrdinů. Naštěstí jsem se včas do příběhu opravdu ponořila.Slz bylo mnoho.Spíše bych měla napsat, že konec knihy jsem četla velice rozostřeně s občasným hlasitým zvlyknutím.
Nádherný a bolestivý

NikolaVyb
03.09.2020 1 z 5

To byla taková nuda. Dočetla jsem to do stránky 214. A nic závratného se tam do té doby nestalo. Jen vleklý a nudný příběh o jedné protivné ženské (ta mi teda pila krev, všechno ví a dělá nejlíp a ostatní neví a dělají nejhůř). On takový ňouma, který má svoje názory, ale kvůli jedné ženské si za nimi ani pořádně nestojí. Tahle dvojice si vůbec neuměla získat moje sympatie, víceméně už mi byl jejich další osud ukradený a proto jsem si přečetla už jen poslední kapitolu a epilog, protože ta nuda mezitím už mě nezajímala.
Do čtení jsem se nutila a málokdy nechám knihu nedočtenou. Ale tohle se fakt nedalo.
Nechápu že tohle napsala stejná autorka jako Když jsem tě ztratila.

pocketka
29.07.2020 4 z 5

Nezbývá než souhlasit s komentáři níže. První polovinu se do čtení nutíte, ale vydržte. Jakmile se přes ní přehoupnete, začne nápor na emoce, kniha má spád, je zajímavá, možná se dozvíte i něco nového. Škoda jen, že tak skvělá nebyla hned od začátku. A pláč? Ten bude. A ne jen sem tam ukápnutí a dojetí, ale pořádné krokodýlí slzy. Za mne doporučuji.

LucyBooks
24.07.2020 5 z 5

Panebože, nemám slov!
Na knížku jsem narazila náhodou ve výprodeji a řekla jsem si proč ne a nelituji.
Ze začátku jsem se nemohla pořádně začíst, na mě moc dlouhé popisy až nezáživné, takže jsem ji na pár týdnů i odložila. Dnes na ni přišla opět chuť a jsem moc ráda, četla jsem do půlnoci.
Opět jsem se dozvěděla o určité nové chorobě.
Konec mě velmi dojal, už dlouho jsem u knížky takto nebrečela.
Je to přesně ten typ knihy, kdy si uvědomíte, jak jste rádi, že jste zdraví a můžete žít svůj život naplno. A bonus je krásné prostředí Austrálie.
Nedá se než doporučit všem deseti!