Poslední návštěva

Poslední návštěva https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396863/bmid_posledni-tvurce-3Gv-396863.jpg 4 57 15

Avengers série

1. díl >

Velký návrat velkého týmu! V podání jednoho z nejpopulárnějších scenáristů současnosti, Jasona Aarona! A bude to velké! Přichází tým složený z Thora, Iron Mana, Black Panthera, Doctora Strange, Ghost Ridera, She-Hulk, Captaina Ameriky a Captain Marvel… a proti nim stojí jejich nejsilnější protivníci vůbec – šest set metrů vysocí vesmírní bohové zvaní Nebešťané. A jaké má plány Loki? První kniha z nové řady!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

The Final Host , 2018


více info...

Přidat komentář

Monisek.B
25.02.2024 3 z 5

Zvláštní kresby a ještě zvláštnější příběh, který je nám podáván dost nesouvisle a zmatečně... Ješté pár komiksů zkusím, ale zatím zůstanu spíš věrná filmům :-)

ArkAngel
24.07.2022 1 z 5

Avengers musí čelit hrozbě v podobě Nebešťanů, kdy navíc až teď po x letech fungování zjišťují, že byl Odin členem podobné party, která tu byla před milionem let a měla složení z pradávných variant dnešních hrdinů. Já nevím, ale mě to přijde natolik absurdní, že nechápu, jak to mohlo projít. Samotná linka v přítomnosti je nuda a navíc kresba mému oku příliš nelahodí.


fvalek
23.09.2020 4 z 5

Nejdříve musím zmínit tři klasické lamentace, které mám vždy - 1. kontextově vytržený příběh, který v českém vydávání ignoruje reading order; 2. bez okrajů, text leze do vazby, dvoustránkové obrázky nesmyslně deformovány; 3. některá kresba je tak šílená, že nevím, co na obrázku je.

Nicméně hned zkraje ke kresbě - je úžasná, jen taky úžasně nepřehledná. No a teď k samotnému ději, ten byl super, nabitý akcí, ale zároveň přinesl velké poselství a hrozně moc informací. Aaron se chopil otázky "Proč je zrovna Země tak speciální?" po svém a odpověděl velmi originálně. Celá komiksová kniha je jeden velký otazník, ještě v půlce jsem měl chuť ji odložit a nikdy nedočíst, protože čtenář prostě neví, co se děje a všechno je to tak zmatené. Teprve na konci se vše vyjasnilo a bylo to tedy překvapivé. Rozhodně se mi tenhle nápad s nákazou a vakcínou líbí víc než prosté vysvětlení, že je Země ve středu vesmíru apod. Navíc ani nejde říct, že by příběh byl jen tupou akcí, protože v tom nejlepším přestal - v odhalení a vysvětlení, finální držková vidět nebyla.

Mám trošku zmatek v postavách, hlavně proto, že, jak jsem již uváděl, není dodržován reading order (Tony Stark vyšel až teď, zničení Asgardu v ČR nemáme, Doctor Strange je ve vycházení pozadu apod.). Navíc některé postavy byly jiné než v jiných komiksech, třeba právě Doctor Strange, který je ve své sólovce fakt šílený a vtipný, tady byl dost na úrovni, moudrý a takový o ničem. Nemusí být šašek, ale prostě to nebyl ten, kterého znám. Thorovy aférky, Tonyho sarkasmus... nějak extrémně mě to neoslovilo, takže akce tu byla na místě, protože co mají dělat celý díl, povídat si? Potěšila mě ale Ódinova historie, tyhle historické exkurzy mám rád.

Velkově tak pro mě parádní start Avengers série, i když docela velké sousto na první díl. Možná by to chtělo trošku srozumitelnější dějovou návaznost a neposkakovat tak v příběhu, navíc ho ani pořádně nezakončit... No Marvel je v tomhle dost unikátní a zvyknu si, ale mám pak velké mezery, i když čtu díl za dílem.

GoodGames
22.09.2020 3 z 5

Avengers 1: Poslední návštěva určite dokáže potešiť fanúšikov, ktorí hľadajú jednoduchú a nahláškovanú akciu, ale od slávneho scenáristického mena som čakal lepší príbeh a aj zaujímavejšie akčné scény.

Kate18
17.08.2020 5 z 5

Velká trojka se dá znovu dohromady právě ve chvíli, kdy začnou na Zemi přistávat obrovští Nebešťané. Potřebují pomoc ostatních Avengerů, ale vypadá to, že i ostatní mají práce až nad hlavu. Black Panther a Doctor Strange bojují daleko v podzemí, Ghost Rider se střetne s She-Hulk a Captain Marvel se už nějakou chvíli snaží zabránit Nebešťanům v přistání a svádí svůj boj na obloze. Jako obvykle se na scéně záhadně objeví Loki, od kterého nikdo neví, co má čekat. Thor se vydá spolu s She-Hulk na Asgard za svým otcem, protože si myslí, že by Všeotec mohl znát pravdu o Nebešťanech.

3DD!3
25.05.2020 3 z 5

Správně rozmáchlá akce a drsné hlášky jsou super. Kazí to hlavně kresba, která Aaronovi spíš dělá ostudu. Těch zapamatovatelných momentů je ale dost. Lidstvo jako boží zvratky, prehistoričtí Avengers, padající Celestiálové. Někdo si tady připravuje půdu pro další fázi Marvel filmů...

jarynek
27.11.2019 2 z 5

Několik postav mne bavilo (především SheHulk, Ghost Rider, Thor), pár hlášek také pobavilo, ale jinak mne takovéto mlátičky, kdy pár postav je schopno zlikvidovat cokoliv, nebaví. Tentokrát tomu nepomohla ani kresba, která je občas nepřehledná a celkově pro mne nijak zvlášť atraktivní.

Terva
20.09.2019 2 z 5

My, kdo jsme se tu sešli, jsme ztělesněním nemožného.
Bohové a mutanti a monstra. Jeskynní muž s mocí z hvězd.
Jsme bezpochyby tou nejmocnější silou,
jaká se kdy na této planetě objevila.
Ale ne. Nebude to stačit. Ani náhodou. Nevyhrajeme.

Musím se zmínit o nevhodném výběru písma. Ódinův a Lokiho styl mluvy je nepřehledně napsaný. Mnohdy jsem musel některá slova doslova luštit. Musíte si na to ale časem zvyknout a možná že za milion let už vám to nebude vadit. Další podivností je fakt, jak kreslíři dokáží do příběhu přidat postavy o kterých by jste to vůbec nečekali. Tak že stejně jako podivný Harry Potter v příběhu Doctor Strange, je zde vloženo dalších několik ještě podivnějších osob. Tou nejkontroverznější je jistě Ghost Rider.

Citát: Říkají si Avengers. MSTITELÉ. Ale nejsem si jistý, jestli vůbec chápou smysl toho slova.

A víte co, když už jsem u toho Ghost Ridera.. Podstatná část příběhů v těchto sešitech se odehrává „před milionem let na úsvitu lidstva“. Tak jak mohl vůbec Ghost Rider existovat, když je to on, kdo bere lidi do Pekla samotného. Ale tady se tvrdí, že lidé ještě neexistovali!
Celkově na mě příběhy působí roztroušeně, chaoticky a nevyváženě.

Malá ochutnávka:
Doctor Strange: Obávám se, že na to nejsem ten správný typ doktora, Tchallo.
Black Panther: Nejsou to prastaré ostatky, co si vyžadovalo v téhle jeskyni asistenci Black Panthera a Doctora Strange. To ty nové.
Doctor Strange: Aha, už to vidím.
Black Panther: Tohle byly vedoucí archeologické výpravy. Experti na období raného paleolitu.
Doctor Strange: Je to překvapivé odvětví tahle archeologie. Nikdy netušíte na jakou prokletou hrobku nebo ztroskotanou raketu Skrullů narazíte.

Všem Bohům žel, nemám rád příběhy, kde je přehršel hrdinů a každý si „mele“ to své. Nemám pak postavu, které bych vyloženě fandil. A s mnoha hrdiny je ten problém, že se vždy najde někdo, kdo nekope s týmem, i když do něj patří. A zde jsou i postavy, které se do týmu ani nehodí, nebo do něj dokonce ani nemají patřit. Děj je tak roztroušený a ani samotní tvůrci si pak nejsou jistí, kterého hrdinu pozvednout a kterého zatratit. Avengers, jako spolek mi toho moc nedal. U příběhu jsem se nezasmál, neměl jsem pocit, že mám někomu fandit a ani napětí nebylo tak husté, jako je v samostatných příbězích.

Citát: Můžeme s klidným svědomím prohlásit, že LOKI je ten největší Avengers, který kdy žil.

Vybral jsem pouhých šest citátů a vložil je J. Aaronovi na jeho místní profil. Tento svazek obsahuje příběhy: Free Comic book day 2018 (Avengers/Captain Amerika) a Avengers #1 - #8. Při čtení tohoto příběhu jsem poslouchal polskou black metalovou skupinu Mgła a jejich studiové album „Age of Excuse“ (2019)

Voliarty
05.09.2019 4 z 5

Avengers proti vesmírnym bohom. Do konca sveta ostávajú hodiny, info-rámečky nám hovoria, ako ich trávia nevidené postavy a organizácie Marvel univerza...no proste, čo iného čakať od komiksu s najväčšími hrdinami sveta? Bavilo ma to!

Takže si to rozoberieme postupne. Najprv odbijem kresbu. Je v pohode, slušná, nevadila mi.

Hlavný tím. Tvorba hlavného superhrdinského tímu je ako varenie. Musíte vybrať tie správne ingredencie (hrdinov). A ak ste taký gigant ako Marvel, tak máte naozaj z čoho vyberať. S Aaronovým výberom (či kto ich vybral) Avengerov som spokojný. Najviac sa mi z tímu páčil Ghost Rider, na ktorom som sa riadne nasmial, ale ani ostatný členovia nezaostávali.

Čo sa týka hlavného deja, tak to som písal vyššie. Vesmírni bohovia ohrozujú svet, dôjde k veľkolepej akcií, odhaleniu pár tajomstiev a samozrejme, je to prvý príbeh Avenegrov z novej série, takže, rovnako ako pri prvom filme a úplne prvom komikse, tu máme aj Lokiho, ktorý je zábavným padouchom, i keď tým svojím večným kecaním o ,,odhalení pravdy" (čo je pri bohovi klamstiev celkom ironické) liezol pomaly na nervy.

Komiks Avengers: Poslední návštěva hodnotím dobre, je to zábavná béčková superhrdinská tímovka.

Och, a nezabúdajme na Odina a jeho prehistorických Avengerov! To je niečo, čo nutne potrebujem vidieť aj v ďalších komiksoch!

Gustik5
31.07.2019 2 z 5

Baví – li vás přímočará, až tupě béčkově velkolepá akce, několik zvratů a orientace v tom, kdo je kdo zpočátku a ke konci a máte – li rádi filmovou nahláškovanost, ale i vzhledy postav na filmy přímo odkazující, jděte do toho. Nevadí mi poklonkování filmům – v případě Lemirova Thanose mi to třeba přišlo fajn. Ale co je moc, to je moc.

Osobně jsem od tak dobrého scénáristy, jakým Jason Aaron je, čekal trochu něco jiného a v konečném důsledku jsou tak Avengers: Poslední návštěva docela zklamáním, korunovaným nehezkou moderní kresbou. Komiksu nelze upřít slušný potenciál a dobré nápady, které však ale zdaleka nejsou plně využity a něco tomu nakonec chybí. Velkolepá mlátička s obřími vesmírnými panáky, která sice odsýpá a svižně se čte, ale po jejím přečtení už se k ní nikdy nevrátíte. Navíc si nejsem moc jistý, jak se na tenhle restart bude navazovat. Ale už jen z toho důvodu po pokračování asi sáhnu. Jde o průměrnou superhrdinskou jednohubku. Nic víc…

2 a půl *.

Wojta777
25.07.2019 5 z 5

Nejmocnější hrdinové Marvelu - Avengers, tak si říkají tito superhrdinové. Je to už pár desítek let co vyšel první sešit Avengers, kde se poprvé spojili tito supráci: Iron Man, Thor, Hulk, Ant-Man a Wasp. Tentokrát je tým poskládán zcela z jiných členů. Ten se skládá z velké trojky (Tony, Steve a Thor), Captain Marvel (Carol Danverse), Doctora Strange (Stephen Strange), Black Panthera (T'Challa), She-Hulk (Jennifer Walters) a z pekelného Ghost Rider (Robbie Reyes). Tito hrdinové se spojí, aby zachránili Zemi před hrozbou božských rozměrů - Poslední návštěvou.
Příběh fungoval na jedničku s hvězdičkou. Zapojení Celestiálů do historie Země se mi neskutečně líbila. A k tomu pravěcí Avengers. Jako vážně? Nádhera.
Celý komiks se nese v takových depresivních tónech, díky beznaději superhrdinů. Když si ani Všeotec Ódin, tak je jasné, že Avengers mají krušné časy. Každopádně, když už se najde naděje, tak přijde na monumentální bitvy, na které je slast se koukat.
Tomu taky pomáhá přenádherná kresba, která výborně vykresluje postavy a jejich akce. Barvy jsou dalším výborným aspektem tohoto komisku. Ty jsou využívány grandiózně.
Bohužel je tu menší záhrdel pro začínající čtenáře, jelikož ty se v nějakých částech nemusí orientovat. Ale zase takový prohřešek to není. Pro příště by to možná vylepšilo, kdyby bylo méně akce a více prostoru pro postavy, které nedostali tolik prostoru.
Každopádně komiks patří pro mě mezi ty nejlepší marvelovky poslední doby a celá série má obrovský potenciál.
Hodnotím velice kladně. Dávám 5 celestiálských hvězdiček.

Adasin
26.06.2019 5 z 5

Jedni z nejlepších Avengers, co jsem kdy četla a jeden z nejlepších komiksů, co jsem kdy četla. Jediná věc může trochu kazit zážitek: nejsou nijak blíže vysvětleny události před touhle knihou (jako tomu bylo u UKK), tedy před Poslední návštěvou (např. Civil War II), takže pokud se aspoň okrajově neorientujete v dění v současných marvelovských komiksech, budete u některých panelů tápat. Jinak ovšem nelze nic vytknout a já se těším na další Avengers od Jasona Aarona.

Lenka.Vílka
28.05.2019 5 z 5

Zase chce něco zničit svět! Zase? Jo! Aha. A něco novýho tam nemáte? Ne, proč? Tohle funguje vždycky! Ok, tak jo...

(Protože všichni milujou začátky: "Dirt and Roses - Rise Against")

Takhle asi nějak vznikal scénář komiksu. Avengers mají pauzu, ale najednou nezbezpečí a jsou zpátky. Avengers, do boje! Nebezpečí je proklatě velké a celá akce kolem je obrovská.

Já nevím, kolik na to měli kluci času, ale četla jsem za sebou dvě dítka Eda McGuinnesse a přišlo mi to jako od dvou jiných kreslířu. Teda takhle. V případě komiksu Poslední návštěva za ním někdo asi stál a pohlavkoval ho se slovy: "Kresli, opičko, kresli. Žádný zdržování. Nebude banán!" Kresba je totiž krásná. Taková mainstreamová. Místy ale až moc. Plochá, nic neříkají. Jako kdyby nebyl čas na detaily. Jenom na velký věc, bum bum. A že když je konečně pořádná kresba, tak uprostřed, aby z toho kvůli vazbě nic nebylo, je evergreen, a je to bohužel i tady. A občas byl přechod oken (hlavně těch neuzavřených) dost na pobrání, co teď číst.

Proč ale tenhle komiks nemůžu potopit? Kvůli ději. Ten je prostě typicky hrdinskej a mě bavilo číst. Doufám, že pokračování bude ve stejném duchu. A ještě lepší.

Ale...je tam jeden detail, kde jsem se znechuceně rozhlédla, jestli mi někdo nekouká přes rameno. Když si Steve roztrhl tričko úplně ve stylu Petera Parkera. To jsem byla lehce zmatená. Fakt uncool.

Ale za Ghost Rider/She-Hulk vážně všechno zlý zapomínám. Na konci byl Robbie vážně k nakousnutí. A že by si Thor našel babu? Takovou náladovou, na mě až moc. Chi chi chi.

("Hulk. No teda. To není nikdy dobrá věc. Rychle řekni něco prďáckýho, ať není poznat, jak vyděšený seš."..."Ty..ne Hulk! Tak ty nepřítel!")

Konec super. Teď už jenom doufám, že se příště zastaví i všichni ti ostatní zmiňovaný. Čím víc, tím líp ;)

dexterman
15.05.2019 5 z 5

Nevím kolikátý restart avengers tohle je . Nicméně Tohle považuji za hodně povedený start . Prostě dobrá týmová řežba která nenudí . Těším se na pokračování . Snad bude brzo . Jediné co musím vytknout je jedna věc . To je že se mi špatně četlo když mluvil thor , odin , nebo loki. Nicméně doporučuji všem . Po Endgame je to velice příjemné čtení .

KubaHanzelin
06.05.2019 4 z 5

Řádná týmovka s parádní kresbou a s dosti pokřivenou historii Marvel vesmíru, ale co už, řežba od začátku do konce!