Khonshuova éra

Khonshuova éra https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495848/bmid_khonshuova-era-gCk-495848.jpg 4 8 1

Avengers série

< 7. díl >

OD ÚSVITU DĚJIN... PO KONEC SVĚTA? Tony Stark, uvězněný v ledové jeskyni v hluboké minulosti, přišel o většinu své zbroje a taky o část rozumu. Až slunce dnes večer zapadne a opět přijde ďábel, ztratí Iron Man zbytek svojí duše? V přítomnosti se mezitím nejmocnější zloduchové země sjednocují proti společné hrozbě: Avengers! Zatímco však tým čelí povstání padouchů, jaké svět ještě nezažil, zaútočí na něj jeden z jejich spojenců! Mumie vstávají z hrobů. Tajné armády pochodují v měsíčním světle od K’un-lunu přes Wakandu až po Greenwich Village. Temný bůh zaútočí na Asgard. A Moon Knight se zcela vymyká kontrole! A tak započíná Khonshuova éra. A pád Avengers. Obsahuje sešity AVENGERS (2018) č. 31–38 autorů Jasona Aarona, Eda McGuinnesse, Francesca Manny, Javiera Garróna, Gerarda Zaffina, Geralda Borgese, Szymona Kudranskiho, Jana Bazalduy, Roberta Gilla, Mattii de Iulise, Marka Moralese, Jasona Keitha a Rachelle Rosenbergové.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
více info...

Přidat komentář

fvalek
01.08.2022 3 z 5

Jako na zavolanou po premiéře seriálu povolala česká komiksová scéna Khonshua a Moon Knighta. Škoda, že nám ho servírují už ve značně pokročilém stádiu, kdy ho všichni znají, všichni s ním mají nějakou zkušenost a ta hlavní dějová linka, kdy slouží a následně se vymaňuje z vlivu Khonshua, je někde daleko v minulých číslech, která zde nevyšla. Klasika.

Nicméně člověk, co Moon Knighta zná třeba z kompletů (což já ne), nebo seriálu (což já ano), se velmi rychle zorientuje a pak už to je jízda. Propojuje se nám poslední linka předchozího čísla, kde se Tony dostal do minulosti, a vyplouvá pěkná špína na jednu rodinu, která tedy v poslední době dostává dost zabrat. Do děje se dostává i finální rozuzlení Doctora Strange ohledně Mefista,což je trošku matoucí, ale nějak z toho chápu, že Mefisto prostě chce peklo na zemi a je jedno jaká jeho varianta, když jsme v multiversu. No a poslední dějová linka jsou samotní Avengers v aktuálním stavu.

Hned na začátku Moon Knight Avengers docela nakope zadek. Říkám si proč ne, ale možná by to chtělo lépe vysvětlit jak se to děje, proč se to děje, kde vzal tolik síly. Vysvětlení s největším úplňkem moc neberu, když se pak ukazuje, že Khonshu může měsícem, a dokonce všemi měsíci ve vesmíru, libovolně manipulovat. Stejně tak celá motivace proč to dělá se pomalu odhaluje, ale ani po odhalení není úplně jasná a zřejmá. Nicméně Avengeři to nečekají a prostě dostanou, ne všichni, ale tak nějak ano. To je zábava, i když je to hodně rychlé a u některých dost kuriózní. No a pak následuje vzestup Khonshuovy éry, což je takový mic touhy pomáhat světu proti Mefistovi, ale zároveň touhy po moci, takže to je opravdu pěkný motiv.

Samotný závěr, který se vůbec netýká Mefista a hlavní dějové linky, ale jen toho udělat ve všem pořádek, je zase takové slavné avengerské perpetuum mobile, kdy někdo vymyslí plán a on vyjde čistě jen proto, že už bude konec, ne proto, že by byl tak skvělý. Ale bylo tu pár hezkých momentů, třeba létající Starbrandí mimino, Black Pantherův souboj apod. Když se vrátím na začátek, líbí se mi odkazy na další týmy a předzvěst, co se bude dít v dalších dílech. Takže má očekávání jsou následovná - chci vědět, co chce Mefisto, proč a jak; chci vidět další souboje supertýmů, a to ideálně všech; chci vidět více Moon Knighta; chci vidět propojení prvotních sil Avengers před miliónem let a Avengers dnes. Snad se dočkáme, Marvel dost přeskakuje dějové linky. :)