Pověst potížistky

Pověst potížistky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506776/bmid_povest-potizistky-qmf-506776.jpg 4 132 24

Avalon Bay série

< 2. díl

Když se bývalá potížistka Genevieve Westová vrátí domů na pohřeb své matky, je odhodlaná držet se od svého bývalého přítele Evana Hartleyho co nejdál. Jejich vztah byl divoký. A vášnivý. Pořádně vášnivý… Na což se Genevieve zoufale snaží zapomenout. V malém přímořském městečku se však před Evanem utéct nedá. A sotva svého pohledného bývalého znovu spatří, Gen si uvědomí, že Evan je pořád stejně nezkrotný, sexy a neodolatelný jako kdysi. Tentokrát je však rozhodnutá chovat se slušně. Žádné večírky. Žádné hloupé chyby. Chce zůstat ve městě jen tak dlouho, aby pomohla otci v jeho firmě, jakmile si však najde na práci někoho jiného, Gen má v úmyslu co nejdřív zase odjet. Evan to vidí jinak. Ví, že k sobě patří, jen o tom musí přesvědčit i Genevieve, i kdyby to znamenalo, že musí změnit sám sebe. Dá se ale špatné pověsti zbavit docela? A fungují druhé šance? To se Genevieve a Evan brzy dozvědí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Bad Girl Reputation , 2022


více info...

Přidat komentář

tatjana1737
16.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Promiň Elle, ale vážně jsem se musela nutit to dočíst. U tohohle žánru se mi líbí, když k sobě dva hledají cestu a cesta sama je cíl, když napětí graduje a slovní přestřelky ho správně okoření. Zde jsem bohužel z Genevieve a Evana nic podobného necítila a i když po sobě prahli a jistě bylo moc fajn, když mu to udělala rukou na pláži nebo jí on líčil prasárničky, co s ní chce dělat, nějak to nemělo náboj. Autorka v poděkování píše o tom, že příběh je o vykoupení, odpuštění, druhých šancích a o tom, že je občas těžké setřást okovy minulosti a udělat ze sebe lepšího, zdravějšího člověka. Asi jsem nevyrůstala na americkém maloměstě nebo jsem nebyla dost potížistka, ale celé téma mi přišlo povrchně uchopené. Ti dva se v něčem pořád plácali, ale jako potížista na mě nepůsobil ani jeden. I konflikt na konci ve smyslu "co jsem to zavinil, musím se s ní rozejít, abych ji uchránil sám před sebou" byl násilný, o čemž svědčilo i to, jak rychle si to hrdinové vyříkali. Suma sumárum, od Elle Kennedy jsem čekala víc a její knihy o hokejistech (čti: mladých, krásných, bohatých a v posteli nepřekonatelných) mě bavily víc.

yonda
12.04.2024 3 z 5

Na mě tam bylo až moc vulgarismů a erotiky, ale jinak se knížka četla vcelku dobře.


adela2230
31.01.2024 4 z 5

První díl se mi tedy líbil více. Ze začátku jsem se nemohla začíst, pak už to bylo lepší. Oddechovka je to fajn i přes mírné zklamání.

Lucie.285
08.11.2023 4 z 5

Další čtivý příběh od Elle. Tentokrát je o bratrovi Evanovi a Gen. Potom co Gen zemře matka, vrací se do městečka odkud před rokem utekla a samozřejmě narazí na Evana, se kterým byli od dětství nerozluční, ale jejich vztah nebyl nikdy dokonalý. Kniha je vyprávěna z obou pohledů a musím říct, že Evan byl skvělý, některé jeho hlášky a scény byly perfektní a neskutečně jsem se nasmála. Máme tady téma: dětská láska a druhá šance. Příjemná oddechovka.

WaN635
17.09.2023 4 z 5

Jedničku jsem nečetla, tak nemůžu být zklamaná z dvojky....
Děj, i přes svou předvídatelnost, hezky ubíhal a kniha se četla dobře.
Evan byl sympaťák, Gen mi přišla jako lehká hysterka, ale vyloženě mi nevadila.
Jako jednohubka na nedělní odpoledne mi to sedlo.

Gabetka
15.09.2023 2 z 5

Oproti prvnímu dílu byl pro mě tento zklamáním. Nesedly mi ani hlavní postavy, ani jejich příběh a vývoj. Jakoby se celou dobu nic nedělo a konec nepřekvapil. Nejspíš za to mohl i překlad, kdy nesouvislé věty s nepochopitelným slovosledem naprosto rušily cokoliv, o co se autorka snažila. Nejlepší byla část s "velkým bratrem". Další pokračování si určitě nekoupím a možná ani nepřečtu.

MarNe
24.08.2023 3 z 5

Letní oddechovka. Neurazí, nenadchne. První díl se mi líbil více. Pokračování jako kdyby bylo vynucené.

tittanie
23.08.2023

Jsem naštvaná. Poslední tři knížky od Elle stojí za houby (Pověst potížistky, Jediná maličkost, Zmetek) a vlastně i série After hours.
Kde jsou ty časy, kdy jsem se nadšeně vrhala na sérii o hokejistech? Tahle kniha jim nesahá ani po kotníky, vůbec jsem se nemohla začíst a jsem tak naštvaná, že s autorkou končím!

Littlemonday
16.08.2023 3 z 5

Druhý díl série Avalon Bay jsem otevírala s nadšením, protože jsem chtěla pokračování a vysvětlení vztahu Gen a Evana.

No Jako ano, je to oddechovka, taková jednohubka. Ale na první díl bohužel pořádně ztrácí. Syndrom hodné holky byl vtipný, stále se tam něco dělo a užívala jsem si příběh dvojčat.

Tady jsem ale byla trochu zklamaná. Šílené tajemství, proč Gen zmizela mě nijak nenadchlo, z Coopera se stal děsně dospělý suchar a vlastně i Evan vyměkl.
Úsměvných momentů bylo také méně. Líbila se mi dějová linka s místním policistou, který potřeboval pořádnou dávku karmy.

Průměr na lehátko dobrý, ale asi neodpadnete nadšením.

3/5

Budu moc ráda, když mě budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Příběh se mi moc líbil. Zdá se mi, že tato série od Elle je úplně jiná než ostatní. Sex ustoupil do ústraní a je zde větší prostor pro zamyšlení, co kdo od života očekává a jak s tím naloží. Je to změna a kupodivu příjemná. Jak v prvním díle, tak i v tomto se hlavní představitelé více zamýšlejí nad svými životy a jak by je chtěli změnit. Mě se to líbí. Proto dávám palec nahoru.

MAU256
04.06.2023 3 z 5

"Budeš mít po krk toho, jak moc tě miluju," varuju ji a odhrnu jí vlasy z ramen. "Úplně tě to znechutí." "To se vsadím." Usměje se na mě a znovu se mě pokusí políbit.

Musím říci, že první díl se mi líbil o kousek líp. Souhlasím však s tím, že dostat druhou šanci a nepromarnit ji, je hodně náročné, ale pokud člověk opravdu chce, může to dokázat. Proto jsem ráda, že všichni ve druhé šanci dospěli ke správnému rozhodnutí. Knížka byla čtivá stejně jako první díl, i když musím přiznat, že autorka to umí líp.

Dellphi
16.05.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, jen jsem od Elle Kenedy zvyklá na daleko záživnější četbu. Většinou se nechci dobrat konce knihy, až tak mě to baví. Tady jsem byla ráda, že už jsem na konci a můžu se vrhnout na jinou knihu. První díl byl v podstatě stejný. Ne vyloženě špatný, jen mě to zkrátka tak nevtáhlo do děje Ale autorku mám moc ráda a rozhodně jí dám znovu šanci.

Elize
28.04.2023 3 z 5

Tohle bylo podle mě slabé. Evan byl super a měl v knížce pár dobrých hlášek, kdy jsem se upřímně od srdce zasmála, hlavní hrdinka už tolik sympatická nebyla a především tomu něco chybělo... bylo to sice čtivé, ale chyběla tomu nějaká jiskra... náboj, celé to bylo jakoby umělé a v závěru tomu chyběla zápletka. Rozchod hlavních hrdinů pomalu na dvě stránky byl úplně o ničem, ani neměl důvod, za mě byl povedenější první díl.

nina3905
23.04.2023 4 z 5

Romanitkuš príbeh, ktorý sa rýchlo a ľahko číta. Prvá časť série sa mi však páčila viac.

petusska01
21.04.2023 4 z 5

Pokračovanie novej série. Prvá časť ma zaujala, Evan tam bol ako vedľajšia postava a tak bolo prirodzené, že som chcela vedieť, ako jeho osud bude pokračovať. Okej, mám zodpovedané. Thank you, next. Ako nebolo to zlé, Evan je sexi bad boy, ktorému zrazu pár ľudí niečo povie a on uvidí, že už musí dospieť a zmeniť sa, nerobiť problémy. Čo stihne za pár mesiacov. A potom je tu Gen, problémové dievča...ktorá si vlastne len naplno užívala života, ale taktiež musí premýšľať nad budúcnosťou a neskončiť v lochu. Ono, vlastne obaja chcú to isté a zápletka bola viac menej vcelku umelá a zbytočná nie?? Ale okej, čítalo sa to veľmi ľahko, niektoré časti boli vtipné, niektoré menej, o nejaké veľké emócie tam asi ani nešlo, občas kde tu sexi slovíčka. Hlavné postavy neboli nejako extra prepracované... keď to tak rozoberám, tak možno tých hviezdiciek som dala celkom priveľa, ale je pravda, že som celkom dostala z toho príbehu, čo som chcela. Zábavu, romantiku, zápletku a happyend, zábavnú partu a zloducha. Jasné, rýchle, milé, príjemné, dostačujúce. Aj tak si prečítam pokračovanie, lebo kde je takáto partia, tam chcete vedieť stále čo sa deje.

Ketfl
21.04.2023 4 z 5

Hlavní hrdinka Genevieve Westová má za sebou bouřlivé dospívání a vztah s Evanem Hartleym v nich obou probouzel to nejhorší, ale i to nejlepší. Po jedné události se Gen rozhodne svůj život razantně změnit a z Avalon Bay odjede. Po roce se vrací zpět domů na pohřeb své matky a je odhodlaná držet se od svého bývalého co nejdál. Jenže v malém přímořském městečku je těžké se vzájemně vyhýbat, a tak na sebe dvojice samozřejmě brzy narazí. A stará jiskra mezi nimi opět zažehne plamen. Gen je však rozhodnutá, že vztah s Evanem napravit nechce. Během roku odloučení se snažila dospět a něco se svým životem udělat. To naopak Evan si svůj život do kupy zatím vůbec nedal a odjezd Gen mu zlomil srdce, takže místo toho životem tak nějak proplouvá, popíjí, tráví čas s kámoši a občas neovládne svou výbušnou stránku, i když je to v jádru celkem dobrák s velkým (a občas naivním) srdcem. Líbilo se mi, jak se autorka snažila vykreslit snahu obou hlavních hrdinů změnit svoje životy a dospět, ale chování Genevieve mě tedy někdy rozčilovalo. Hlavně co se týče její nerozhodnosti ve vztazích. Naopak Evan zvolil ke svému vývoji trochu jinou cestu a musím říct, že jeho interakce s Rileym se mi moc líbily a bavily mě. Co se mi ale moc nelíbilo, tak celkový vývoj vztahu Genevieve a Evana. Já jsem tam necítila žádnou velkou chemii a hlavní zápletka v jejich vztahu mi přišla úplně zbytečná.
Celkově tedy mohu říct, že ze série Avalon Bay zatím nejsem úplně extra nadšená. Elle Kennedy je úžasná autorka, takže i v tomto případě můžete očekávat skvěle napsaný text, který se moc dobře čte, ale stejně jako u předchozího dílu, ani u tohoto se bohužel nedostavil žádný wow efekt. Kniha sama o sobě není špatná a námět mi přišel celkem zajímavý, ale to zpracování místy trochu pokulhávalo. Nemohu ani říct, že by mi hlavní postavy byly zvlášť sympatické. Úrovně předchozích sérií Avalon Bay zatím nedosahuje. Další díl série si však nenechám ujít.

3,5/5

havrmoni
15.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Souhlasím s těmi co mají pocit, že to nebylo ono. Že to, jak píše Nermal, drhlo. On totiž skoro každý tak nějak dospěje a stane se zodpovědným, ale tady to bylo moc na sílu. Jako dospět znamená úplně se změnit? Nebo začít dělat dělat nějakou záslužnou činnost? Viz. domov důchodců či velký bratr. Abych byla upřímná většinou jsou mi tyhle partičky lidí sympatické a těším se na příběh každého z nich, ale tady to s Evanem a Gen bylo jak na houpačce. Vlastně doteď nevím jestli se mi líbili víc jako pár nebo kamarádi. No jak jsem psala na začátku, nebylo to ono. A možná se budu opakovat, ale ve spojení se Sarinou Bowen jsou jejich knihy nejlepší. Ne, že by každá neměla pěkné knihy, ale to co napsaly spolu je za mě nej.

Mišutamyš
14.04.2023 3 z 5

Mě ten příběh bad girl a bad boye moc neseděl. Gen i Evan mi připadali umělí, napsaní na sílu. Nepřišli mi něčím extra špatní, jak se nám autorka snaží vnutit. Který teenager občas v něčem neujde, že... V minulosti se chovali úměrně svému věku, nenašla jsem v příběhu skoro nic, proč by měli být nějací extra potížisté. A že se léta scházeli a rozcházeli? Taky nic zvláštního, ani rebelského, některé páry to tak zkrátka mají.
Prostě jsem těm postavám nevěřila a měla tím pádem problém s celým příběhem.

kristy.books
09.04.2023 4 z 5

Bad Girl Reputation je druhým dielom série Avalon Bay. Áno, Elle má aj lepšie príbehy a Off-Campus asi len tak niečo neprekoná, no mne sa páči aj táto séria.

Evan a Genevieve sa už od školských čias stále rozchádzali a dávali dokopy. Neraz sa spoločne dostali do problémov a navzájom si ublížili. Pred rokom Genevieve bez rozlúčky odišla a od vtedy neboli v žiadnom kontakte... lenže kvôli pohrebu matky je Genevieve späť v meste. Majú títo dvaja ešte šancu obnoviť svoj vzťah alebo sa ich cesty navždy rozídu?

Genevieve bývala rebelka, dosť pila, sem-tam si dala nejakú drogu, vyhľadávala všetky možné dobrodružstvá, rada riskovala, dostávala sa do problémov. Určitá udalosť jej však otvorila oči, a tak sa rozhodla, že takto už žiť nemôže a ani nechce. Snažila sa nejak vybalansovať, aby svoj život zlepšila, no zároveň naďalej ostala sama sebou, čo nebolo vôbec jednoduché, keďže ju na každom kroku prenasledovala minulosť. To, čomu ju vystavil jeden miestny vplyvný muž, bolo hrozné, vždy, keď sa objavil v príbehu, sa mi vo vrecku otváral nožík. Dúfala som, že raz sa mu to všetko pekne vráti.

Evan bol na tom podobne, s Genevieve toho mali veľa spoločného, možno aj vďaka tomu ich to k sebe neustále priťahovalo. Neraz sa kvôli svojej výbušnej povahe dostal do problémov. Vo svojom vnútri však bol dosť citlivý, napríklad keď sa jednalo o jeho matku. Niekedy sa správal ako také veľké decko, no vo svojej podstate to bol dobrák. Veľmi sa mi páčilo, aký vzťah si vybudoval s Rileym, že sa mu snažil pomôcť a niečo ho naučiť.

Ich vzťah bol ako na horskej dráhe, chvíľu im to fungovalo a všetko bolo v poriadku, potom zasa nedokázali nájsť spoločnú reč. Nevedeli byť spolu ani od seba. Život si pre nich pripravil naozaj veľa prekážok. Postupne však dokázali nájsť spôsob, ako by im to mohlo fungovať, obaja na sebe zapracovali a zistili, že zabávať sa môžu aj bez alkoholu.

Tesset
09.04.2023 5 z 5

Super. Elle mám jako autorku moc ráda, její knížky mají hlavu a patu, jsou vtipné a nechybí ani sympatické postavy. Evan mi byl milejší než jeho dvojče a tím pádem se mi i příběh líbil o maličko více. Další povedená série, kterou zase někdy otevřu a přečtu znovu.

Autorovy další knížky

Elle Kennedy
kanadská, 1982
2018  85%Hodnej kluk
2016  86%Omyl
2019  85%Lov
2019  89%On
2017  90%Skóre

Kniha Pověst potížistky je v

Právě čtených1x
Přečtených167x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce167x
Chystám se číst214x
Chci si koupit66x
dalších seznamech7x