Aurora povstává

Aurora povstává https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447725/bmid_aurora-povstava-0Le-447725.jpg 4 327 81

Aurora série

1. díl >

Píše se rok 2380 a kadeti, kteří ukončili studia na Akademii Aurora, míří na první mise. Snaha Tylera Jonese hrát si na hrdinu způsobí, že na něj zbyde jen jednotka odpadlíků a problémových typů. A do toho je tu Aurora Jie-Lin O´Malleyová, dívka, která může spustit válku gigantických rozměrů. Tyova banda podivínů teď představuje jedinou naději celé galaxie. Nejsou to hrdinové, které si zasloužíme, ale ti jediní, co byli po ruce. Hlavně žádnou paniku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Aurora Rising , 2019


více info...

Přidat komentář

Nelly
29.02.2024 4 z 5

Čtivé, svižné, vtipné, i když spíše pro mladší čtenáře - a proč ne. Konec mne dostal, a proto doufám, u Tvůrce, že se to ještě v budoucnu nějak spraví.

Dinosaur
08.02.2024 5 z 5

(9/10) Tak tuhle sérii mi doslova vnutila kamarádka a dobře udělala! Ač jsou postavy trochu pubertální a technika cestování vesmírem v tomto příběhu se mi moc nezamlouvá (protože bych ji už kvůli věku nemohl využívat a díky autorům jsem se v relativně mladém věku začal cítit jako důchodce), rozjíždí se nám tu velice zajímavý děj, kde nechybí záhady ani napětí. Největší sympatie u mě mají Finnian a Zila (která by nejspíš vyhrála soutěž o nejkratší kapitolu ever).


ElessaRiverbow
22.01.2024 5 z 5

Na tuhle sérii jsem se těšila dlouho a jsem moc ráda, že se mi to líbilo tak, jak jsem očekávala. Knížka se rychle a moc dobře čte. Autoři to mají celé úžasně vymyšlené a jsem zvědavá, jaké bude pokračování. Všechny postavy jsem si ihned zamilovala. Jediné, co mi někdy vadilo, že u delších kapitol jsem občas zapomněla, z čího pohledu je to vyprávěno. Určitě se po přečtení celé série vrhnu i na Akta Illuminae.

~ 4,5/5 ~

Hatshepsut
08.12.2023 5 z 5

Nejsem velkým fanouškem sci-fi, ale v rámci čtenářské výzvy a vzhledem k tomu, že jsem od tohoto dua autorů četla již skvělou sérii Akta Illuminae, zkusila jsem i toto vesmírné dobrodružství mladých kadetů z Akademie Aurora. A výsledek? Čtivé, napínavé, mnoho vtipných replik a zajímavé postavy, které i když na první pohled k sobě neladí, tvoří neporazitelný tým.

„Jednotka 312 navždycky.“
Kal se mi zadívá do tváře. A pomalu přikývne.
„To my jsme Legie,“ řekne.
„To my jsme jas,“ odpoví Scarlett.
„Navěky planoucí v noční čas,“ dopovíme společně.

laura
04.12.2023 5 z 5

Meziplanetární dobrodružství při kterém budete tajit dech. Cizí planety, cizí organismy, neznámé technologie, tajemství ukrytá napříč časem a zapadaná vrstvou prachu i stovkami let. Bájné civilizace i invazní rasy, které nemají s nikým slitování. A tým snů. Snad ;)

ALFA
DIPLOMATKA
VĚDKYNĚ
MECHANIK
VÁLEČNÍK
PILOTKA
TAJEMNÁ DÍVKA

Originální, vtipné, čtivé. Úžasný, dechberoucí příběh, nabitý emocemi i nečekanými zvraty, odlehčený humorem, který je mi blízký, a tak dobře vystavěný, že se nemáte kdy nudit. Pořád se něco děje, příběh má tempo a spád, nemáte čas se bát (ale stejně se bojíte), ani dýchat (ale jasně, že dýcháte).

Tahle porážka je vítězství...

Zábavné, napínavé, propletené nepřiznanými city i nově objevenou touhou po přátelství a místu, kam chcete patřit. Místy krásné, místy bolavé. Budete se smát a budete brečet (asi).
Jednotka 312 si vás podmaní. Budete jim fandit a budete si přát, aby to dobře dopadlo. Jenže někdy nám osud uštědří rány, které nečekáme - a o to víc bolí.

A nějak je to vlastně v pořádku.

Protože
vím,
že

miluje
.

Jo, tohle bylo (jak už tu někdo napsal) božííí! Dobré tak, že hltáte stránku za stránkou a chcete vědět, jak tohle všechno dopadne. A zároveň nechcete, aby ta úžasná adrenalinová jízda skončila...

To my jsme Legie
My jsme jas
Navěky planoucí v noční čas...

SKVĚLÉ!!!

lucakuca
17.10.2023 5 z 5

Jejich Sci-fi mám moc ráda. Je pochopitelné a pro mě uchopitelné, nemusím mít diplom z kvantové fyziky, abych chápala. :-)

Jak se stane, že je ze Snaživky najednou ten, jehož pronasleduje celá galaxie?
Má tým snů a jednu fakt dost tajemnou dívku na krku a jeden úkol, který se zdá být pod jejich úrovní....
Čtivé, vtipné, napínavé.

Turlogh
14.09.2023 5 z 5

Jedním slovem znamenité! Howgh.

Knihomollla
04.09.2023 4 z 5

Do této knihy jsem se pustila s nulovým očekáváním. Už dříve jsem byla zklamaná z Illuminae, které mě nechytlo. Tohle bylo nakonec velmi milé překvapení.
Hned ze začátku byla kniha čtivá a čím víc stránek jsem měla za sebou, tím lepší to bylo. Nechybělo tomu nic. Napětí, vztahy, vzdálená budoucnost, podivné rasy, dokonce i špetka magie tam byla. A dohromady to vytvořilo skvělou knížku.

Marsí5
04.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Musím říct, že tohle bylo více než dobré! :-)
Moc se mi líbilo vyprávění pokaždé z pohledu jiné postavy (i když jsem se občas zapomněla podívat a pak jsem byla chvilku zmatená, ale to byla moje chyba :-D ). Také vysvětlení některých pojmů od unikomu velice cením :-)
Díky odlehčenému stylu psaní se spoustou hlášek a vlastních myšlenek jednotlivých postav (včetně skvělých, téměř pubertálních poznámek) stránky rychle ubíhají. Pořád se toho dost děje, účastníci odhalují svůj charakter, abyste si mohli vytvořit oblíbence - všechny :-D - a dozvíte se toho akorát tolik, abyste byli zvědaví, jak to bylo dál :-)
Osobně mi členové týmu nepřišli jako takoví outsideři, všichni byli skvělí ve svém oboru a sedli by mi povahově i ve skutečném životě :-D
Malé mínus mají autoři za Kala... Postava je opět sympatická, fascinující atd., ale bohužel i dost povědomá... Až příliš věrně mi připomíná Jeřába (Rowana) ze série Skleněný trůn - jak vzhledem, tak schopnostmi a poutem ke své vyvolené.
Nicméně se rozhodně v brzké době chystám na pokračování, protože se mi to opravdu líbilo ;-)

Lucyeinstory
14.08.2023 4 z 5

Auroru jsem na TBR listu měla už dost dlouho, protože na SCI-FI moc nejsem, ale i tak se mi knížka líbila.

Ten nápad byl za mě originální a mám celkem ráda příběhy, kde se něco stane, a děj pokračuje za X let, jako tomu bylo tady.

Líbilo se mi, že tu nemáme TY VYVOLENÉ, ale prakticky outsidery, kteří zbyli. A že i ti dokážou neobyčejné věci

Ačkoli se jedná o první díl série, byl akční a něco se v něm dělo. Na další díly se chystám, ale ještě nevím, kdy se k nim dostanu.

Schary
29.05.2023 5 z 5

Kniha se moc líbila mě i mé dceři (12 let). Příběh odsýpá a nezastavuje, zápletka i hlavní hrdinové jsou samé překvapení. Už máme koupené i další dva díly.

jitka_dankova
06.05.2023 5 z 5

Působivá sci-fi trilogie, která mne vzala za srdce a dojala. Příběh děvčete, které se po 200 letech probudí z kryospánku někde ve vesmíru a najde nečekané spojence v týmu odpadlíků, parádně odsýpal. Střídali se vypravěči v podobě jednotlivých členů týmu, každého z nich jsem mohla poznat a zamilovat si je. Trefné vtípky a poznámky mi často vykouzlily úsměv na tváři a i když postupně atmosféra trilogie potemněla odchodem některých postav (jo, poplakala jsem si, dojalo mne to snad nejvíc za poslední půlrok, chystejte si kapesníčky) a rozvláčněla složitostí určitých rozhodnutí, bylo nádherné si knížku číst a prožívat všechna ta přátelství. Jo, zajímavé romantické linky tam jsou taky a užila jsem si je, ale to přátelství, rodina a pospolitost se mi dostaly pod kůži nejvíc. Ocenila jsem taky skvělé vysvětlení a připodobnění pro některé technické a složitější věci, které holt sci-fi knížky doprovází. Tohle se četlo tak lehce! Kryospánek, časové smyčky a paradoxy, telekineze, zajímavé vysvětlení podobnosti mimozemských ras, popisy vesmírných lodí, cestování i invazivního organismu - nic nebylo problém chápat a text si tak užít. I když nejsem dávno cílovou skupinou, odnesla jsem si toho spoustu.
Opravdu trilogii doporučuji a to nejen pro letošní tematickou čtenářkou výzvu, stojí fakt za to.

Kate3003
13.04.2023 3 z 5

Tahle kniha mě zaujala svou obálkou a přesto, že vesmírnou sci-fi moc často nečtu rozhodla jsem se, že tuto zkusím.
Ze začátku jsem tedy měla trochu problém se začíst, protože nejsem zrovna fanoušek střídaní různých pohledů a navíc jsem si přišla jako když nasednu do rozjetého vlaku a do příběhu jsem tak trochu hozená. Během prvních pár kapitol se ale vše ustálilo a já si začala příběh užívat.
Jedná se o první díl trilogie takže musí dojít na nějaké seznámení s prostředím, které autoři pojali velmi zajímavě. Postupně nám dávkují jednotlivé informace ve formě zobrazení na obrazovce "tabletu" člena posádky.
Přesto, že je zde celkem dost postav jsou všechny postavy snadno rozpoznatelné díky svému charakteristickému stylu a různorodým povahám. Bavila mě chemie a interakce mezi jednotlivými postavami, která fungovala na jedničku.
Celý příběh je zajímavě postavený a není nouze o nečekané zvraty. Na styl psaní autorů jsem si musela trošku zvyknout, ale pak už se to četlo samo. Do dalších dílů se nejspíše pustím, protože jsem zvědavá jak se bude vše vyvíjet.

Awča
30.03.2023 4 z 5

Ke knize mě přitáhla krásná obálka, a navíc se hodí hned do dvou témat letošní výzvy :-)
Ač jsem spíše adult než young, četlo se mi celkem dobře, mělo to spád, zvraty, netušila jsem, kam se příběh bude vyvíjet.
Zajímavé bylo střídání vypravěčů. Můj nejoblíbenější byl Finn.

wotana
27.03.2023 5 z 5

Jako vždy..tihle dva autoři, když se dají do kupy, je to prostě jízda u které nestačíte popadnout dech ;-)

nela3812
26.02.2023 5 z 5

Rozhodně nejsem horlivý čtenář sci-fi knih, ale tahle mě opravdu pohltila a bavila mě od začátku do konce. Příběh je i přes velký počet postav a různých pohledů, velmi čtivý, zajímavý a překvapivě logický.

Jedná se o první díl trilogie, takže se zde objevuje spoustu nových informací, ale autoři je opravdu zajímavě zapracovali pomocí zobrazení na "tabletu". Pokud se tedy náhodou v něčem ztratíte, lze se k těmto částem pohodlně vrátit a oživit si základní informace.

Skvěle propracovaná stavba příběhu, kde o zvraty není nouze. Charismatické a různorodé hlavní postavy, se sarkastickým humorem. Zajímavé a originální prostředí vesmíru, ve kterém se lze poměrně dobře orientovat. Problém mi dělá pouze "přehyb", který nechápu doteď, ale i přes tento detail je vše krásné vysvětleno. A to vše završí nečekaná romantická linka, která se nevyvíjí obvyklým stereotypním směrem.

Očekávala jsem mnohem více otevřený konec, ale jsem ráda, že autoři některá témata uzavřeli a nemáme už tolik otevřených otázek. Jsem z příběhu neskutecne nadšená! Těším se na pokračování, protože tohle je opravdu neskutečná jízda!

DeathHarmony
22.02.2023 5 z 5

Ač jsem větším přívržencem fantasy než sci-fi, tahle mě překvapivě bavila. Asi bych do toho nešla, kdybych již od J. Kristoffa neměla doma pár knih, to je pravda... Kniha se ovšem ukázala poměrně hodná mého času.
Postavy, alespoň většinu z nich, jsem si rychle oblíbila. Byl zde vidět jejich vývoj a vzájemné fungování z pohledu každého z nich. Dobrý worldbuilding, akční děj a situace, zajímavý celkový nápad a zápletka.

annes
03.02.2023 5 z 5

Huhu, tak tohle jsem nečekala. Jako sci-fi nemusím, po knize jsem sáhla až teď do ČV (i když jsem ji měla v hledáčku dřív, kvůli zajímavé holce na obálce) a fakt jsem nečekala, že z toho bude 5 hvězd:⁠-⁠O natož, že po přečtení prvního dílu chci HNED další:⁠-⁠D
Takže hlášení pro všechny, kdo váhají - jděte do toho!

david9690
01.02.2023 4 z 5

Tak jako jo ... sice u mě občas docela převažoval pocit, že už jsem asi hodně starý triloBeat a myšlenkové pochody teenagerů vnímám již jako "trošku z jiné hvězdokupy", ale fantazie autorek mě bavila, hrdinové a světy byly vytvořeny velice přitažlivě, děj měl potřebnou dynamiku a zvraty - zkrátka četlo se mi to fakt příjemně. Mám rád, když autoři uvolní brzdy reality a nechají se unášet svými nápady a myšlenkami, dovolí řece své fantazie, aby se vylila z břehů a koryt stereotypů a odpoutají se od někdy "svazující" reality našich každodenních životů a zákonitostí - v tomto směru jim kulisy vesmíru a mimozemského života umožnily "vystoupit mimo gravitační pole" opravdu moc hezky. Asi bych si úplně sám knihu nevybral, ale díky tomu, že tady máme čtenářskou výzvu (15. Kniha napsaná dvěma autory) a žebříčky hodnocení, tak jsem si při jejich procházení přečetl anotaci a dostal jsem chuť se trošku zatoulat za hranice známého světa a exkurze do vesmíru a k jiným formám života mi připadala velmi lákavá a občerstvující. Konec knihy by si myslím zasloužil ještě trošku propracovat, ale tak co už ... čtení knihy mě bavilo, není to úplně můj mainstream, ale bylo to příjemné a už jsem začal číst druhý díl, abych se dozvěděl jak se budou postavy dále vyvíjet, kam všude se dostanou a jaké zajímavé vesmíry a světy autoři vymyslí.

Foxik77
27.01.2023 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Jsem ale náročný čtenář a konec mě trošku naštval. Nechci spoilerovat, tak to dál rozvádět nebudu. Některé události v konci si autoři ale mohli dle mého názoru odpustit.
Líbí se mi, že každá kapitola je psána z pohledu jiné postavy a měla jsem tak možnost trošku nakouknout i do vnitřního světa každé z nich a do jejich vnímání věcí.
Sérii rozhodně hodlám dočíst, protože mě zajímá, jak to dopadne a co všechno se našim hrdinům ještě postaví do cesty a taky jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet linka našich Be'shmai a ostatních.