Jónská mise

Jónská mise https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232550/bmid_ionska-mise-znQ-232550.jpg 5 34 9

Kapitán lodí britského královského námořnictva Jack Aubrey a jeho přítel, Stephen Maturin, lékař, přírodovědec a agent anglické výzvědné služby, mají za úkol připojit se k blokádě Toulonu. Admirál velící blokádě posílá Stephena na španělské pobřeží, aby zde domluvil tajnou schůzku s francouzskými roajalisty, zatímco Jack je poslán do Barky, aby tam dopravil dary pro pašu a vyzvedl konzula. Na francouzském pobřeží se v utajení střetnou různé frakce, aniž by o sobě navzájem věděly, a Stephenův plán setkat se s francouzskými spojenci je zmařen. Bouře umožní francouzské flotě, aby vyplula z Toulonu, a britská flota ji začne vzápětí pronásledovat. Kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám však francouzská flota uniká. Jack dostává rozkaz plout se Surprise do Jónského moře...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Talpress
Originální název:

The Ionian Mission , 1981


více info...

Přidat komentář

Francois17
27.03.2021 5 z 5

Tak tohle byla nezáviděníhodná mise. Nekonečná jednání se všemi těmi mameluky, jedno rozhodnutí horší než druhé, prostě řehole. Navíc Stephen byl tentokrát trochu v pozadí, tak i legrace bylo méně. O pár úsměvných momentů se občas postaral jenom ten drzoun Killick. Skoro už jsem se nemohl dočkat až to nějak dopadne a bude nás čekat zase jiná plavba. Opět nádherná obálka - to je skvost.

jakub87
22.05.2020 5 z 5

Námořní dobrodružství Jacka a Stephena prostě nemá chybu ani v tomto dílu. Nečetl jsem na toto téma nic lepšího. Každý díl je naprosto vyvážený a originální a vtahuje přímo do děje. Čte se se skoro sám. Bude mě hodně mrzet, až vyjde v češtině úplně poslední díl... Pak mi asi nezbyde než číst znovu, anebo to zkusit v originále. :-D


mejpl
23.08.2019 5 z 5

Finále knihy mě rozhodně nezklamalo a již se teším na čtení dalšího dílu!

kyssling
17.06.2019 4 z 5

Moc pěkný příběh, autor skutečně umí psát tu velmi lehce s úsměvnými příměsi, tu úderně a úsporně ... a vzniká z toho vynikající "námořnický guláš" .... :-)

flanker.27
02.11.2016 4 z 5

Jediné, co mi na knize vadilo, bylo autorovo rozhodnutí vytvořit jakési bezčasí, které konzervuje celé dění okolo a vlastně tak nikdy nemůže dojít k zásadní změně situace. V reálu by za poslední dva díly muselo uběhnout tolik času, že už by Napoleon byl dávno na Elbě. Leč vše ostatní zůstává, dobové reálie, popis fungování námořnictva, epizoda s barevným střelným prachem a zajímavé poučení ohledně diplomatických snah o spojení s Tureckem - aktuální téma i dnes.

PavelT
03.09.2015 5 z 5

Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

pavelhek
18.07.2015 5 z 5

Super sága, jen škoda že ji autor nedatoval o pár let dříve.

elcapitano
23.06.2015 5 z 5

Takze to je uz osmá. Úplně mne mrzelo, jak mi stránky mizely pod rukama a blížil se konec. Jako obvykle perfektní, zábavné, trefné historické (např detailní popis lodní blokády včetně její organizace...)
Už ted se nemůžu dočkat dalšího dílu. Zkoušel jsem to v angličtině, ale bohužel mi to nepřineslo ten správný požitek. Tímto tedy vzdávám hold překladu Jany Šimonové a oddaně čekám na další díl.

warspite
30.01.2015 5 z 5

Ako je u tejto série zvykom, aj tento diel je perfektný a pre fanúšika žánru je táto kniha povinnosť. Netreba žiadne hodnotenia alebo popisy, jednoducho plný počet bodov. Čo je však zarážajúce je slabá reklama a propagácia týchto kníh. Jednotlivé diely vychádzajú ako malonáklad a na každý diel sa čaká veľmi dlho, veľa ľudí ani nevie že niečo také vôbec vychádza . Takáto kvalitná literatúra by si zaslúžila viacej podpory hlavne v dnešnej dobe, kde 90% kníh od nových autorov sú komerčné braky.