Secretum

Secretum https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23989/bmid_secretum-wbN-23989.jpg 4 21 4

Atto Melani série

< 2. díl >

Strhující drama evropských dějin 17. století. Volně navazuje na první knihu řady Imprimatur. V napínavém příběhu z doby barokní odhalují autoři jedno z největších tajemství, které ukrývaly historické archivy. Závěť krále Karla II., podle níž španělská koruna náleží Bourbonům, nikoliv Habsburkům, a díky níž se stal panovníkem Filip V. Bourbonský, je falzifikátem! Historický thriller volně navazuje na předchozí díl Imprimatur, který se záhy po vydání stal evropským bestsellerem. I zde vycházejí autoři z podrobného studia historických materiálů a odhalují zásadní momenty, které utvářely osudy Říma a Vatikánu kolem roku 1700. Ale nejen to - jejich znalost prostředí a historie jim umožnila prošpikovat děj románu mnoha zajímavými i vtipnými detaily.... celý text

Literatura světová Thrillery Historické romány
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Secretum , 2004


více info...

Přidat komentář

Alizon
08.01.2024 3 z 5

Tento díl se mi líbil o fous víc než ten první (jehož děj se z velké části odehrává v karanténě a v podzemí). Ale opět mám poněkud rozpačité pocity. Na jedné straně autoři vykreslili atmosféru barokního Říma, přidali velké tajemství a milostný příběh = takže by to mohlo skvěle fungovat. Na straně druhé jsem se v tom přiznám trochu utopila. Obdobně jako u prvního dílu jsem měla pocit, že autoři k hlavní zápletce (která by mohla být napínavá, kdyby se čtenář neztratil v nekonečných popisech a odbočkách) přidali kde co. A tak jsem i ke konci knihy stále tápala, kam to všechno směřuje. Nechci sem dávat spoilery, ale některá z témat, kterým se kniha dost rozsáhle věnuje, pro vlastní vyústění nejsou vůbec podstatná. Podle mě toho bylo až moc a s materiálem by si autoři vystačili na tři samostatné romány. Bohužel i jako milovnici historických románů mě kniha přiliš nevtáhla a četla jsem ji hrozně dlouho.

rezzba
30.03.2017 4 z 5

2 díl jsem už překousával těžceji. Opět příběh výborný,fakta dokonalé,ale už narušováno neustálým popisováním věcí,situací atd. Vytrhovalo mě to z děje.


Ignis
08.01.2016 5 z 5

Jedna z nejúžasnějších knížek, co jsem četla. Úžasná atmosféra tehdejšího Říma, úplně jako bych tam byla. Na to jak je to tlustá knížka kupodivu udrží pozornost celou dobu. Zabila jsem tím víkend, ale rozhodně jsem ji nechtěla jen tak odložit.

Salai
26.03.2013 5 z 5

Četla jsem všechny tři díly - které doposud vyšli a nemůžu se dočkat až vyjde další, pro mě je to to nejlepší co jsem četla.

Autoři knihy

Francesco Sorti
italská, 1964
Rita Monaldi
italská, 1966

Kniha Secretum je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce29x
Chystám se číst4x