Atlas vesmíru pro děti

Atlas vesmíru pro děti https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419118/bmid_atlas-vesmiru-pro-deti-RPW-419118.jpg 4 16 4

Přidat komentář

simca9342
24.04.2023 5 z 5

Skvělý atlas plný informací o světě ve vesmíru je vhodný nejen pro děti, ale i dospělí ocení jeho ilustrace a oboustranné mapy s textem. Když otáčíte jednotlivé strany nabité třeba informacemi o pravidlech pro astronauty v kosmu rozkládací části průvodce s malými sešitky vám odhalí další základní informace.

Zlatinka.Emilly
07.02.2021 4 z 5

Pěkně zpracované a poučné vyprávění o vesmíru. Jen je tam pár nesmyslů, jako např. že se měsíc "zrodil" z odpadu při srážce planety země s jinou planetou. "Učinil tedy Bůh ... menší světlo, aby vládlo noci. To světlo byl měsíc" (1. Moj. 1,16).


kruppe
24.12.2019 4 z 5

Hodně mě překvapila tahlensta kniha

Damato
26.05.2016 5 z 5

A je to tady....první otázka vnučky...."Babi a kde jsou ty hvězdy? A proč svítěj jen v noci? A proč jsou tak pigimidi maličké? Vešli by se mi do ručičky.
A teď : Babo raď.
Přeci JSEM NEMOHLA začít s tímhle...co mě samotnou dokáže navodit bezesnou noc - co je tam za tím? Kde končí? : Tak PŮVODNĚ jsem nastudovala svoji řeč takto:

" víš MArkétko, vesmír je nekonečný a neustále se rozpíná. Pokud astronomové „měřili“ správně, pak pozorovaný vesmír má průměr x miliardy světelných roků. A jeho skutečný rozměr je ještě větší.I při použití těch největších dalekohledů nemůžeme pozorovat celý vesmír, ale pouze jeho určitou část. Můžeme spatřit jenom objekty, jejichž záření k nám stačilo za dobu existence vesmíru dolétnout při šíření rychlostí světla a podat o svém původu svědectví.První světlo vyzářené při vzniku vesmíru se vydalo na cestu prostorem před 13,8 miliardami roků. Astronomové dospěli k závěru, že první částice světla musely od okamžiku velkého třesku překonat vzdálenost asi 47 miliard světelných let. Tuto hodnotu nazýváme horizontem událostí, protože vyznačuje rozhraní, za které již nedohlédneme. "

Šííííííílenost, CO?
A kterak tak vysvětlit tohle všechno malé vnučce, aby t toho neměla hlavičku na šišato? Ale dětské atlasy jsou fajn, i když přesto je mi záhadou, jak to holka pochopila a přitom v klidu spí :-)

Štítky knihy

vesmír pro děti

Autoři knihy

Jiří Dušek
česká, 1971
Jan Píšala
česká, 1982

Kniha Atlas vesmíru pro děti je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce26x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x