Atlas Obscura

Atlas Obscura https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393487/bmid_atlas-obscura-qqB-393487.jpg 5 9 3

Je čas vylézt z ulity a vyrazit po nevyšlapaných cestičkách. Vydejte se za zázraky přírody, bizarními lidskými a přírodními výtvory i na tajemná místa po celém světě! Vaší příští destinací může být třeba kulovitý mikrostát – republika Kugelmugel, chrám Churenji se sebemumifikovanými mnichy, nebo jeskyně Waitomo s tisíci fluoreskujícími světluškami. Atlas Obscura představuje více než 600 nejkurióznějších míst světa, která prostě musíte vidět!... celý text

Literatura světová Cestopisy a místopisy
Vydáno: , CPress
Originální název:

Atlas Obscura: An Explorer's Guide to the World's Hidden Wonders , 2016


více info...

Přidat komentář

Bustedka
25.11.2021 5 z 5

Miluju encyklopedie, atlasy a fun facts. Takže jsem Atlas měla poměrně dlouho na seznamu. Kuriózní místa po světě - muzeum zvrhlosti, mosty ze stromů, ženské království, pomníky atd atd. Jediné co mě zklamalo bylo, že ČR reprezentuje pouze Strahovský klášter. troufám si tvrdit, že je u nás mnohem zajímavějších míst..

Atlantis
02.08.2020 3 z 5

Po přečtení této knihy odcházím s trpkostí na patře. Nejsem člověk, který by byl nějak ze zásady proti USA, ale proboha, proč je dobrá třetina knihy věnována právě tomuto státu? Tuplem, když většina ze "zajímavostí" jsou buď muzea, nebo výtvory rádoby alternativních umělců. Kvůli tomu přece nečtu knihu o světových zajímavostech a když má americky Středozápad stejný prostor jako celá Afrika, tak je něco prostě špatně.
Mimochodem, překlad s korekcí ať vrátí výplatu. V knize je několik nesmyslů, zejména v překladech názvů a jmen (Béla Lugosi byl proboha muž!).


bejan
03.11.2018 5 z 5

Zajímavá a zábavná kniha, která láká k dalšímu a dalšímu pročítání. Pro každého, kdo rád cestuje po světě, nebo i jen prstem po mapě. I když redakce textu mohla být mnohem pečlivější, kniha rozhodně stojí za to.

Štítky knihy

turistické zajímavosti

Autoři knihy

Joshua Foer
americká, 1982
Dylan Thuras
americká, 1982
Ella Morton
novozélandská

Kniha Atlas Obscura je v

Právě čtených2x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce17x
Chystám se číst42x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x