Atlas oblaků

Atlas oblaků https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110154/bmid_atlas-oblaku-Muz-110154.jpg 4 10 3

Nově aktualizovaný, vylepšený atlas oblaků je určen všem meteorologům, přírodovědcům, pilotům, učitelům a studentům, zájemcům o počasí, odborníkům v dopravě a všem, kteří se zajímají o oblaka a dění na obloze.

Přidat komentář

IvcaIva
22.03.2024 4 z 5

Pro získání základních vědomostí o oblacích, o projevech počasí, toho, jak oblaka vznikají, přehled názvosloví atd. je atlas úplně dostačující.
Pro kouknutí z okna, porovnání mraků na obloze s atlasem a pokusu určit, jaké asi počasí na základě výskytu oblaků bude, určitě doporučuji mít tento atlas v knihovničce.

Rebellion
19.06.2022 4 z 5

Pěkná kniha o oblacích a počasí s velkými a kvalitními fotkami. Jako laikovi mi přišla srozumitelná a myslím, že se hodí i pro čtenáře k prvnímu seznámení s touto problematikou. Četla jsem nejnovější vydání z roku 2021 a trochu mi vadilo rozdělení textu obrázky, kdy odstavec pokračoval třeba až po obrácení dalších dvou stran vyplněných fotkami. Tímto se trochu snižovala plynulost textu. Proto mi přišla přehlednější kniha Atlas oblaků od Hanse Häckela, kde byly jednotlivé druhy, tvary, odrůdy a zvláštnosti oblaků popsány srozumitelněji a každý měl také svou zvláštní stranu a fotografii.


Vulpin
27.10.2017

Kniha se relativně dost liší napříč různými vydáními, sám autor to v předmluvě naznačuje a dává do souvislostí s nějakým vývojem (svým, svých poznatků a zájmů, ohlasu čtenářů a podobně). Může se stát, že jedno vydání se vám prostě bude líbit trochu víc než jiné, ale celkově je to určitě velmi pěkná práce. - Podobně je to s Termikou.