Vodopád

Vodopád https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201207/mid_atlantida-vodopad-FAi-201207.jpg 3 223 47

Atlantida (Lauren Kate) série

< 2. díl

Strhující milostná sága plná ničivých tajemství a temné magie o dívce, jejíž slzy mají sílu vynést na povrch ztracený kontinent Atlantidu, pokračuje. Eurečiny slzy zaplavily zemi a nyní Atlantida roste a s ní i moc zlého vládce Atlase. Eureka je jediná, kdo ho může zastavit, ale nejprve se musí naučit, jak bojovat. Ku pomoci jsou jí naštěstí přátelé. Vydává se na cestu přes oceán s kamarádkou Cat, její rodinou, Anderem a rovněž oslňujícím, ale i tajemným Sadařem, který Eurece přislíbil, že jí pomůže najít Solona. Ten totiž jako jediný ví, jak porazit velkého Atlase. Eureka má šanci zachránit svět, ale co všechno bude muset obětovat? Nebude právě její láska k Anderovi zároveň největší překážkou? Druhý díl úspěšné série Slza od bestsellerové autorky série Andělé. (www.bux.cz)... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Waterfall , 2013


více info...

Přidat komentář

Levantine
03.04.2023 2 z 5

Velmi ma nudila a docitala som ju nasilu.

mina_harker
03.10.2022 1 z 5

Druhý díl série mě hrozně zklamal. Bylo to depresivní a zmatené. Nudila jsem se.


Kaila146
10.02.2022 4 z 5

Myslela jsem, že to bude stejně bez urážky nudné jako první díl, ale naštěstí to tak nebylo. Autorka knihu nacpala akcí a já ji skoro nemohla odložit. Sice byl konec dost rychlý, ale to možná bylo tím, že jsem to četla těsně před tělocvikem po šesti hodinách ve škole, když už člověk nad věcmi moc nepřemýšlí. Jinak Andera stále nemám ráda, narozdíl od Brookse.

Ulrika
19.08.2021 4 z 5

Druhý díl byl mnohem lepší a napinavejsi. Děj měl neuvěřitelný spád. Závěr byl teda..No pořádně jsem si pobrečela. Prostě citlivka no:(

Dyna08
19.08.2021 3 z 5

Příběh se mi moc líbil, i když mě Eureka v několika svých rozhodnutí štvala a ten konec jsem čekala jiný, ale i tak dávám 4⭐, jelikož příběh byl napínavý, ale na první nemá

Knihomolka97
11.01.2021 3 z 5

(SPOILER) Tak to byl mazec. Prvních cca 120 stran jsem teda měla pocit, že se nic neděje, ale od určitého zlomu jsem nemohla přestat číst a hltala stránku za stránkou.

Eureka mě v tohle díle docela štvala. Nechápala jsem její výčitky ohledně něčeho, co udělala. Nechtěla jsem spoilerovat, ale nedokážu si pomoct. Takže POZOR SPOILER: Kdyby mi někdo před očima zabil otce takovým způsobem a úplně zbytečně, udělala bych úplně to samé jako Eureka a absolutně bych toho nelitovala. KONEC SPOILERU.

Kniha je zajímavá v tom, že je taková spíše odpočinková, nic, nic a najednou BUM masakr. Šokovat nečekanou smrtí autorka umí dokonale - série Andělé je toho důkazem.

Velmi chválím originální námět, krásně vymyšlený svět, legendy a v neposlední řadě romantickou linku.

První díl se mi líbil o něco víc, takže dávám 3,5⭐/5⭐.

ydnac
02.09.2020 4 z 5

Hezké, příjemné,romantické , napínavé a oddychové čtení :-)

brzda.
20.08.2020 4 z 5

Druhý díl byl ještě lepší něž ten první.

allita99
08.07.2020 5 z 5

Nádherná kniha????????????????

Damonka18
07.02.2020 2 z 5

Jediné slovo co mě napadá na tuto knihu je.... Meh! Hodně musíte zapojit fantazii. Kdyby mě bylo méně roku, možná bych ji ocenila víc. Určitě není tak dobrá jako první díl.

gabice4
09.09.2019 1 z 5

Na tuto sérii mi fantazie nestačí.... Vůbec se mi to nečetlo lehce, hodně mě to zklamalo

Lily-fairy
01.09.2018 2 z 5

Takový závěr jsem od docela povedené Slzy nečekala.
První hvězdu strhávám za přemíru akce a neuvěřitelné situace a tu druhou za Eureku. Je to ****

EleanorJane
11.06.2018 2 z 5

Zde se konečně něco děje. Možná až moc. Upřímně takový konec jsem si nepředstavovala. Místy mi přišel děj trochu až moc neuvěřitelný.

ReziEngli
28.05.2018

Tuhle knihu jsem si přečetla z nutnosti, abych měla komplet sérii. A ne. Tohle fakt už číst nikdy nebudu. Ačkoliv je příběh dobrý, zpracování je tragédie. Byla to nuda, nuda, nuda. Přeskakovala jsem celé pasáže a stejně mi přišlo, že se tam absolutně nic neděje!! Vhodné je to tak pro mladé čtenářky, které v příbězích nehledají nic a jen si čtou. Jako oddechovka, u které se nemusí přemýšlet by to asi šlo. Ale tak sérii mám dočtenou, a ráda na ni zapomenu.

dogiska
27.04.2018 2 z 5

Druhý díl, se celkem táhnul a téměř jsem čtení knížky vzdala. Ke konci po vynoření Atlantidy, se to rozjelo a zbytek jsem dočetla jedním dechem. každopádně ten konec - celkem zklamaní. Čekala jsem něco jiného.

Ažula
07.03.2018 3 z 5

Pěkný nápad, hezké zpracování. Dějově je tento díl asi zajímavější. Pořád ale ne natolik, aby se mi příběh vryl do paměti celý a podrobný. A aby tam zůstal. Vím, o čem knížka je, ale abych vyprávěla detaily, to ne. Čtení to bylo ale celkem hezké.

Sima890
04.03.2018 3 z 5

Na scénu přichází nová postava. Solon. Je to opravdu skvělá a vtipná postava, se kterou byl příběh hned lepší. Ale zdá se mi, že toho o Solonovi víme více než o Anderovi, který je součástí příběhu už od první knihy. Příběh byl sám o sobě dobrý, ale Eureka mě občas štvala. Vůbec jsem nesouhlasila s některými jejími rozhodnutími (právě ty byly ty nejdůležitější). Taky mi vdilo její neustále litování Brookse, o kterého se starala asi více, než o lidi, které připravily o život její slzy...

S koncem knihy si autorka asi nevěděla rady co s tím. Narozdíl od prvního dílu, který skoro nebyl fantasy, bylo u konce toho fantasy trošku moc. Konec byl jeden velký, částečně smutný zvrat, se kterým se já neumím smířit. Tohle má být trilogie, ale o třetí knize není ani zmínky. Já si osobně nedokážu představit, o čem by další díl byl, tohle bylo dobré zakončení.

Szekynka
02.03.2018 2 z 5

Tak bohužel, po prvním díle co mě nepřesvědčil a naivních domněnkách, že by druhý díl mohl zaujmout více, hlásím zklamání. Ne, ne a ne, možná malinko lepší ale Vodopád rozhodně nezměnil můj názor a pouze mě utvrdil v tom že SLZA a VODOPÁD mají pouze zajímavý námět, který mohl mít velký úspěch. Bohužel styl psaní, popisy hrdinů a děje mě prostě neoslovily. Na knize mě zaujal pouze krásný přebal stejně jako u prvního dílu.

wildXchos
06.01.2018 4 z 5

Tenhle díl byl lepší než první. Moc se mi do něj nechtělo, ale zároveň mě zajímalo co se bude dít dál, a bylo to zajímavé.

Market116
08.10.2017 2 z 5

Knihu jsem právě dočetla a doufám, že už na žádnou takovou nenarazím...i přesto, že nepatřila k těm nejhorším, tak konec k nim patří. Příběh by se mi jinak celkem líbil, kdyby byl závěr jiný. Dost mě to zklamalo...