Atentáty na Adolfa Hitlera

Atentáty na Adolfa Hitlera https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285864/mid_atentaty-na-adolfa-hitlera-dW4-285864.jpg 3 8 1

Kniha približuje čitateľovi 42 atentátov na führera. Autor odolal pokušeniu doplniť chýbajúce fakty rôznymi špekuláciami či výmyslami. Publikácia pozostáva z pútavo spísaných zdokumentovaných výpovedí očitých svedkov, súčasníkov a pozostalých. Všetky fakty sú podložené dobovými záznamami polície a citátmi z monografií renomovaných historikov.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Perfekt
Originální název:

Die 42 Attentate auf Adolf Hitler , 1981


více info...

Přidat komentář

LordByron
07.05.2021 3 z 5

Autor z nejakého dôvodu cítil potrebu zhromaždiť prakticky každú možnú nadávku a posmešok co kedy kto na adresu Hitlera povedal a prakticky v každej vete o ňom ich omieľať. A tak je Hitler raz,, bôžik s hlavou Medúzy "a raz dačo iné a vždy s uvedením citácie..
A pritom je to predsa úplne zbytočné.
Samotný opis atentátov a najmä pravdaže Valkýry je už oukej a dakedy aj strhujúci. Zaujatosť sa ale nijak neskrýva a pravdaže každý atentátnik je hrdina bez výhrad :).Až oveľa neskôr som sa tak z iných kníh dočítal že motiváciou tak štvrtiny účastníkov Valkyry bolo to ze ich Hitler vyhodil za chyby alebo osobná urazenosť, zatrpknutosť, povýšenosť apod :) Viz napr. Ludwig Beck :)
Nevadí. Aspoň to epicky znie. A ľudia sa holt zjavne aj tak ešte nenaučili pozerať na tieto udalosti s väčším nadhľadom.
No a na taký voľný prehľad aj celkom doporucujem ale berte to s rezervou a čítajte aj iné knihy :)
Sranda je ze moja matka túto knihu prečítala a mala z nej dojem, že Hitler nebol,, až taký zlý "ako jeho nohsledi :) Nejde o to ze by nemala trochu pravdu ale nechápem ako to objavila zrovna v tejto knihe :).

Štítky knihy

Adolf Hitler 20. století atentáty atentát na Hitlera

Autorovy další knížky

Will Berthold
německá, 1924 - 2000
2005  40%Žlutá mafie
2000  73%Když se nebe mění v peklo
2001  65%Atentáty na Adolfa Hitlera

Kniha Atentáty na Adolfa Hitlera je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce8x
Chystám se číst1x