Ateliéry slavných

Ateliéry slavných https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244280/bmid_ateliery-slavnych-244280.jpg 5 1 1

Kniha zachycuje dvanáct návštěv ateliérů předních českých výtvarných umělců a rozhovory s nimi. Jsou zde vyjádřeny ryzí pocity a názory na vlastní tvorbu umělců jako Tomáš Bím, Karel Chaba, Vladimír Komárek, Jaroslav Šerých, Olbram Zoubek a další. Kniha je doplněna fotografickými dokumenty a umožňuje tak si vytvořit plastický obraz o díle předních českých malířů a sochařů.... celý text

Přidat komentář

aralka
20.03.2020 5 z 5

Výborná věc, moc mě potěšila. Jde o důvěrné rozhovory se špičkovými českými výtvarníky - malíři a grafiky. Vesměs se sami vyjadřují ke své tvorbě, ke svým pocitům z ní, ale i ke svým soukmenovcům, případně vzorům a učitelům, lidem, kteří je inspirovali. Kniha je doplněna zajímavými fotografickými dokumenty, fotografiemi děl a ateliérů, čtenář si lépe dokáže představit, v jakém prostředí díla konkrétních umělců vznikají. To vše na křídovém papíře v hezké grafické úpravě.
Konkrétně zde najdete rozhovory s Tomášem Bímem, Magdalenou Cubrovou, Karlem Chabou, Jiřím Chadimou, Jaroslavem Klápště, Vladimírem Komárkem, Václavem Menčíkem, Zdeňkem Netopilem, Jaroslavem Šerýchem, Oldřichem Smutným, Ladislavem Mariou Wagnerem a Olbramem Zoubkem.