Ateliér špičatých klobouků 9

Ateliér špičatých klobouků 9 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502228/bmid_atelier-spicatych-klobouku-9-R6P-502228.jpg 5 50 7

Slavnost Stříbrného večera je tady a naši kouzelní přátelé vyrážejí do Ezrestu! Nečeká je tam však jen tanec, hudba a magie. Do města má totiž zavítat řada významných osobností, a navíc se v takovém davu snadno skryje i nějaký ten klobouk s krempou

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

とんがり帽子のアトリエ 9 (Tongari Bōshi no Atelier 9) , 2021


více info...

Přidat komentář

Lienilda
12.01.2024 5 z 5

Nádhera, nádhera. Příběh nám začíná temnět a děj se rozšiřuje, s takovou to bude mít snad dalších 10 nebo více dílů. Nečekám, že by se zápletka dala ukončit během pár dílů.

OFKitsune
08.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Musím říct, že jsem nečekala zařazení tématu sexuálního obtěžování do této mangy, ale skvěle tam zapadlo a nepůsobilo na sílu. Navíc neslo i dobré poučení. Tenhle příběh mě nepřestává překvapovat. Sérii jsem objevila až nyní, takže jsem si, zákonitě, po přečtení prvních dvou dokoupila všech 10 dílů. Už se těším na další.


Hobitka
13.07.2023 4 z 5

Chjo... chvilinka klidu, a už tu zase máme jedno drama za druhým... XD

kopeceli
25.06.2023 5 z 5

I tento díl se mi opravdu líbil. Jen mám ve svém věku problém s pamětí, takže jsem musela nejprve znovu projet osmičku, protože na začátku devítky jsem netušila, která bije. Ještě že předchozích osm dílů měla dcera doma v kuse. Číst další pokračování až za půl roku, to na mě není.

V tomto díle se děvčata učí, že ne každá informace, která se tváří, že je správná, skutečně správná je. Což mi připadá velmi dobré v době, kdy umění číst mezi řádky upadá...

Atlantis
15.03.2023 5 z 5

Upřímně, začal jsem už nad Ateliérem jako sérií lámat kouezlnickou hůl. Ano, jde o nádhernou mangu, ale poslední asi dva díly jsem se pekelně nudil. No a naštěstí to vypadá, že teď se rozjedeme na plné obrátky.
Začínáme sledovat několik dějových linek, kde mne téměř každá zajímá (kromě prince), je zde spousta věcí, které se mohou rozplést doslova jakkoliv a to ani nemluvím o tom, že autorka dokáže mluvit o výrazně dospělých tématech bez nějaké patosu a zobecňování.
Bavil jsem se výtečně, kéž by kvalita chtěla vydržet!

fvalek
01.11.2022 5 z 5

Návrat do sladkého ateliéru proběhl tak plynule, jak jen to šlo. Konečně se dostáváme ke Stříbrnému večeru, a přestože se jeho podstata ukáže jen částečně, je to velká zajímavá akce, která upoutá. Klidně bych bral nějaký speciál, kde by byl celý příběh jen o Stříbrném večeru a ukazovala by se tam kouzla, co prodávají různé obchůdky, všechny ty průvody apod. Je trošku škoda, že se děj soustředí čím dál méně na dětské aktéry a čím dál více na různé epizodní postavy. Sice byl hezký příběh o té strážné z Auditoria, jsem rád, že se tohle téma načalo i v dětsky vyhlížející manze, ale já bych pořád rád viděl Coco, jak se rozvíjí, a i ty její spolužačky, hlavně Agatha je teď hodně v pozadí, přestože má viditelně nějaké problémy, dál se pak načaly příběhy Tetie a Riche, které už taky zatím nikdo nedokončil. Alespoň se na chviličku objevuje Euini a Alaira, což značí, že se k nim snad ještě někdy vrátíme.

Celá kniha by byla asi příliš harmonická a založená na flash-bacích, kdyby se neobjevilo velmi dramatické finále. Coustas je možná zmetek, jak rychle převlékl kabát, ale udělal potřebnou práci a vytvořil pěkně vrtkavý nečekaný charakter. Ininia zatím zůstává tajemstvím, a i když působí dost vyšinutě, tak má jistě nějaké hlubší temné plány. Sice se nám nedostává nic dalšího, ale udělalo to pěknou předehru na další díl, který snad už doufejme nebude jen o kecání, ale něco se vyvrbí. Ateliéru člověk hodně odpustí, pro krásu vizuálu a roztomilosti děje se dá přehlédnout pomalejší vyprávění bez velkých akcí, ale přece jen to jednou za čas něco chce. :)

Jizi
21.10.2022 5 z 5

Výborný díl, obzvlášť kvituju kapitolu o obtěžování a důraz kladený na nutnost se bránit, hlásit to a nenechat se odbýt. Krásná kresba, dramatický závěr - skvělé pokračování skvělé série!