Ateliér špičatých klobouků 3

Ateliér špičatých klobouků 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464696/bmid_atelier-spicatych-klobouku-3-A97-464696.png 5 120 8

Nevědoucí se stala učednicí. Dokáže ale Coco překonat všechny zkoušky a vysvobodit matku z kamene? Na scénu přichází Magická dozorčí rada a Coco je obviněna z používání Zakázané magie. Zvládne je přesvědčit o své nevině, nebo ji připraví o všechny vzpomínky a tím pádem i o šanci zachránit svou matku? Navíc se zdá, že Qifreyho a Klobouky s krempou spojuje jakési temné tajemství. Ponořte se do světa provoněného magickým inkoustem!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

とんがり帽子のアトリエ 3 (Tongari bōshi no Atelier 3) , 2018


více info...

Přidat komentář

Lienilda
08.12.2023 5 z 5

Nádherné kresby, detaily u šatů, kouzelnických plášťů a klobouků, radost pohledět. Začínají se nám rýsovat nějaká tajemství a já jsem zvědavá jak to bude pokračovat.

DK197
11.10.2023 5 z 5

KNIHA: Začínám mít tuhle sérii opravdu ráda. Sice zápletka, kterou končí minulý díl, je vyřešena dosti zkratkovitě, ale zbytek příběhu je velice fajn. Příběh se totiž začíná více vykreslovat. Postavy pomalu získávají pozadí a minulost. Vše se opravdu dobře rozjíždí a mě zajímá, kam to povede. Samozřejmě je všudypřítomná magie. Vypadá to, že se ještě máme opravdu na co těšit... Tenhle díl doporučuji ze všech nejvíc, alespoň zatím.


kopeceli
02.05.2023 5 z 5

Ani jsem se od ní nehnula! Ta byla tak napínavá, že jsem dceři vybrakovala všechny zbylé díly z její knihovny, abych si je dočetla. Ještě že mám uvařeno ze včerejška, jinak bychom byli dnes bez oběda...
Doporučuji!

Stázka007
09.04.2022 5 z 5

Manga nezklamala. Díl byl super měl dobrou ilustrací a dobré pokračování děje. Těším se na pokračování.

Atlantis
15.03.2022 4 z 5

Ateliér nám zpomaluje a zpomaluje, ale mně to překvapivě nevadilo. Dostali jsem díky tomu prostor pro rozvinutí jednotlivých postav a budoucnost bude asi komplikovanější, než to původně vypadalo. Pořád platí, že kresba je tady naprosto úchvatná. Ale začínají mi vadit dějové skoky. Asi dvakrát jsem musel listovat zpátky, protože to vypadalo, že jsem přeskočil stránku. Ale ne, takhle to tady prostě funguje. Třetí díl jsem si dal téměř na posezení, takže jo, spokojenost.

GoodGames
26.03.2021 3 z 5

Ateliér špičatých klobouků 3 výrazne spomaľuje svoje tempo a tentokrát neobsahuje žiadne veľkolepejšie momenty. Kým predošlý diel mal skvelý úvod s drakom a aj napínavé finále s rozbúrenou riekou, tretí diel také scény neobsahuje a je omnoho komornejší. Kamome Shirahama však rozohráva zaujímavý príbeh, v ktorom postavy nie sú čiernobiele a pravdepodobne nám ešte ukáže v budúcnosti dostatok napínavých scén. Jej kresba je skvelá a aj kvôli tomu sa oplatí dať tejto mange šancu.

fvalek
18.03.2021 5 z 5

Ateliér je taková milá uklidňující stálice, od které se nedá čekat velká dynamická akce, ale je to pohlazení po duši. Oproti některým mangám je vidět, že autorkou je žena, protože je to takové jemnější, ale samozřejmě to nemůžu zobecňovat. Tenhle styl mi ale vyhovuje.

Po trošku zásadnějším cliffhangeru z konce druhého dílu se situace vyřešila překvapivě snadno, ale konečně se odhaluje alespoň malý zlomek plánu krempáků, a zároveň celkový záměr celé série, a to nejen odkamenit Coco seniorku, ale spíš vyřešit problematiku kouzlení mezi nekouzelníky. Qifrey je čím dál více tajemnější, když nám odhaluje víc a víc ze své osobnosti a minulosti. Na učednice v tomhle díle moc nedojde, ale obohacující bylo i vyřčení jejich ambic, až dostudují. Moc se mi líbí, že v některých kapitolách jsou výrazně zpracovány důležité informace o kouzelnickém světě, takže to vstupuje do dějově takovými malými encyklopedickými ochutnávkami, které vše přibližují a konkretizují. Je až k nevíře, jak Ateliér pracuje s postavami, které přijdou úplně nové a hrozí, že je třeba čtenář nepřijme, ale tady tak nějak hned zapadnou do děje a skvěle se tam hodí.

Ano, děj moc nepostoupil, hlavně kvůli záseku od Coco, ale ono to není vždy potřeba. Přinesl spoustu nových informací a připravil půdu pro další zkoušku. Navíc výrazně posunul právě výše zmíněnou zápletku s krempáky, takže to se mi líbilo moc. Ten malý zrzoun od dědy prodávajícího magické potřeby vypadá slibně. Sice je to klasický kýčovitý Coco-lover, ale tuším, že stříbrný zákal se ještě bude řešit a jsem hodně zvědavý, kam se dostane.

Zkusil jsem několik manga komiksů, ale chytily mě jen dva a překvapivě dva nejměkčí, co existují... Takže Ateliér špičatých klobouků a Čarodějova nevěsta. Rozhodně dvě série, kde chci zůstat až do finále. :)

Aykiru
07.03.2021 4 z 5

Třetí díl Ateliéru Špičatých klobouků je klasickým "klidnějším" dílem před větší akcí, přesto se netáhne ani nenudí. Získáme další porci střípků informací, které se doufám už v příštím díle začnou skládat do konečného -troufám si tvrdit- trošku temnější obrazu. Navíc to vypadá, že se konečně dozvíme něco o Qifreyiho ne tak růžové minulosti.

Kniha Ateliér špičatých klobouků 3 je v

Přečtených157x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených8x
Knihotéce52x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech5x