Ateliér špičatých klobouků 1

Ateliér špičatých klobouků 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449925/bmid_atelier-spicatych-klobouku-1-Vk0-449925.png 5 188 28

Coco se od malička toužila stát čarodějkou, jenže k tomu jsou potřeba vrozené schopnosti. Dívce tudíž nezbývá než snít a vést poklidný život po matčině boku. Všechno se změní, když do vesnice přijede čaroděj a dívka ho spatří při provádění magického rituálu. Snaží se ho napodobit, jenže netuší, jaké následky může mít neodborně provedené kouzlo...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

とんがり帽子のアトリエ 1 (Tongari bōshi no Atelier 1) , 2017


více info...

Přidat komentář

Aivinka
30.12.2023 5 z 5

Moc hezké odstartování prvního dílu. Kresba je velmi povedená a příjemná, příběh je tak miloučký, až se bojím, že se to co nevidět zvrtne...

Lienilda
05.10.2023 5 z 5

První díl ze série Ateliéru špičatých klobouků jsem si půjčila z knihovny a v sérii budu rozhodně pokračovat. První mangu kterou jsem četla byl "Pokoj v barvách štěstí" a vůbec mě neoslnil, ani kresbou a hlavně minimem textu, který mi vůbec neseděl. Dívala jsem se, že jsem tomu dala 3 hvězdičky a ve srovnání s Ateliérem tady nemůžu jinak, než dát plný počet. Je to nakreslené líbezně na pohled, text dává smysl a je ho více a prostě celý děj má hlavu a patu.

Neříkám, že to není pro kluky, ale zvláště tato manga může učarovat holčičkám, slečnám či dospělým, co mají aspoň kapku rádi fantasy.


lapetitedeny
16.08.2023 4 z 5

Do Ateliéru jsem se rozhodla pustit, protože ho doporučovala Dana Terrace aka autorka mého milovaného Owl Housu. A jo, už po tomhle prvním díle vím, že to budu naprosto milovat (a to to ještě ani nezačalo být queer).

Je to strašně miloučký, feel-good a lehce mi to připomíná právě ten Owl House a prostě aw. Navíc se mi moc líbí ten magický systém a jsem na celý svět strašně zvědavá, jak ho budeme v dalších dílech dál poznávat a sledovat jeho vývoj. V sérii vidím velký potenciál a moje očekávání jsou velká, tak snad se v dalších dílech nezklamu.

DK197
09.08.2023 3 z 5

KNIHA: Ateliér je počin s příslibem. První díl, ačkoli nemá malý počet stránek, tak vzhledem k tomu, že se jedná o komiks, je pro mě takovým nakouknutím klíčovou dírkou. Mělké ponoření do slibného světa, možná zajímavých charakterů a promyšlené magie. Ale musíte číst další díly, abyste se o tom přesvědčili. To důležité ale je, že chcete číst další díly. Alespoň tedy já. Takže ať už byl první díl pouhé rychle seznámení s novým světem nebo ne, když toužíte po dalším dílu, někdo někde něco udělal dobře. :-) Doporučuji, za zkoušku to určitě stojí.

susen9085
02.08.2023 5 z 5

Krása střídá nádheru! Milý a přesto úžasný začátek nového fantasy příběhu. Zapomeňte na Pottera, TOHLE je pravá magie a hlavně je promyšlená, tak jako celý její svět!

Hobitka
01.07.2023 5 z 5

Skvěle rozehraný začátek příběhu, v kombinaci s nádhernou kresbou :)
Ateliér mě vtáhl od prvních stránek, těším se na pokračování.

Karola050716
13.06.2023 4 z 5

Krásné, milé, dobrodružné.

knizninadsenec
01.06.2023 5 z 5

První díl je rozdělen do pěti kapitol. Příběh je zajímavý, poutavý a vtáhne vás do světa magie. Připomínalo mi to Harryho Pottera a nevadilo mi to, miluji příběhy o magii. Už jsem dříve o sérii četla a slyšela o ní i na přednášce Nakladatelství CREW na Světu knihy, takže jsem věděla, že mi to svět Harry P. připomene. Proto jsem si první díl pořídila a nezklamal.

Avšak je to jiné, v tomto světě je magie jiná, jinak se provádí a učí. Kouzla, co jsou považována za zlá/zakázaná, tedy některé z nich, bych za ně ani nepovažovala. A je tam i drak!

Coco se stane učnicí čaroděje a spolu s ní jsou v Ateliéru další tři děvčata.
Manga má krásné ilustrace a poutavý děj, mapu, úvod do čarodějných run...
A první díl končí zajímavě, že mám chuť si hned přečíst další.

Ten nyní nemám, ale rozhodně si časem ráda přečtu další díly.

Za sebe doporučuji, pokud máte rádi mangu a magii a fantasy, je to pěkné čtení.

kopeceli
29.04.2023 5 z 5

Pro dospívající děvčata. Moc se mi líbily propracované ilustrace, bohatý děj, vymakoš bylo kouzlení.
Tady je vidět, že autor umí myslet i malovat. Mě se příběh Coco líbí a jdu na dvojku!

Marketplace
18.02.2023 4 z 5

Docela pěkný komiks, který byl jako příloha časopisu Pevnost. Nicméně po dalších dílech netoužím.

Malarkey
02.11.2022 4 z 5

„Rychle, rychle, rychle…“

Asi nejhezčí a nejmilejší manga komiks, co jsem za poslední léta četl. Konečně něco, co je hezky namalované, miloučké, zábavné a zároveň s námětem, který umí chytnout za srdce.

Hodně mě to překvapilo. Hlavní hrdinka Coco je taková miloučká holčička, co by chtěla čarovat, ale úplně k tomu nemá predispozice. Nebo si to minimálně všichni kolem ní myslí. Souhrou různých okolností ale narazí na čaroděje a ten jí nabídne cestu čarodějnictví, čímž vlastně popře celý ten do té doby fungující kouzelnický svět, ve kterém kouzlit mohou údajně jen ti, kteří to mají vrozené.

Celá knížka je hrozně hezky namalovaná. Zároveň je ale i krásně přeložená. Tak jako dětsky, ale zároveň s krásnou, až noblesní češtinou, která je milá, zábavná a přesně vystihuje nulovou trpělivost hlavní hrdinky. Ta by totiž za pár chvil ráda uměla úplně všechno.

Moc se mi tento nápad líbil. Jednoznačně ho řadím mezi jedny z nejlepších manga komiksů, ke kterým jsem se přes časopis Pevnost dostal.

Polinius
23.10.2022 4 z 5

Kresba nádherná ale asi je originál barevný, protože jsem se ztrácel v postavách studentek. Styl magie je unikátní a ,,logicky" a naláká k dalšímu čtení. V prvním díle se toho hodně stane ale přesto jako čtenář vím hrozně málo.

Jizi
31.08.2022 3 z 5

Velice zajímavý nápad, klasicky stereotypní rozložení sil mezi dětskými postavami (co kus, to jeden charakter) - nicméně nádherná kresba a skvěle přístupný děj. První díl rozhodně naláká na další.

anibeni
10.06.2022 5 z 5

Toto je má první manga a přitáhly mě k ní asi ilustrace, které jsou - ač černobílé, opravdu nádherné.. Příběh je kouzelný, trochu naivní, určený pro jinou věkovou skupinu, ale to vůbec neubírá na kráse.. líbí se mi a těším se na další díly..

Nelíísek
21.04.2022 5 z 5

Nejsem kdo ví jak velký nadšenec do mangy ale začínají mě čím dál tím víc bavit. Ateliér špičatých klobouků je další manga která mě uchvátila.

Stázka007
27.03.2022 5 z 5

Tohle bylo fakt vynikající! Tahle kniha mě překvapila tím, že má úplně jinou magii, než ostatní mangy. Jsou v ní hodně vtipné hlášky, je někdy napínavá, dobře se čte.

Selket
25.03.2022 4 z 5

Tahle manga je určitě pro mladší čtenáře, ovšem ta kresba je úžasná! Nekolikrát jsem se vracela a prohlížela si ty detaily.

Gingeriin
21.12.2021 5 z 5

K manze jsem se dostala vlastně náhodou, ale na první pohled mi učarovala svojí dechberoucí kresbou. Vychutnávala jsem si nejen úžasné detaily lidských tváří, ono totiž i oblečení a prostředí je zpracováno velice podmanivě. Forma krásně koresponduje s obsahem, magie je v tomto případě nejen hlavním opěrným pilířem příběhu, ale je i okouzlujícím způsobem přenesena na papír prostřednictvím obrazů. Co oceňuji především, je vskutku originální přístup k magii. Nekouzlí se rukama, hůlkami či pouze za pomoci mysli, nepronáší se žádná zaklínadla, ale kreslí se runy. Magie je tu svým způsobem uměním, které ke člověku nepřijde jen tak, ale je třeba ho rozvíjet a kultivovat. Příběh se zprvu zdá být trochu jednodušší, ale netroufám si po prvním díle tvrdit, že to tak zůstane, protože již konec tohoto svazku napovídá, že se příběhová linie kolem malé Coco ještě zajímavě rozvine.

Arwagollon
02.08.2021 5 z 5

Perfektní manga, jednoduchý příběh a na konci knihy se ukáže, že možná nebude ani úplně černobílý, jak jsem si z počátku myslel.

Moltri
02.06.2021 4 z 5

Příběh je hodně jednoduchý a naivní ale ta kresba je opravdu moc povedená.