Ať to zůstane mezi námi

Ať to zůstane mezi námi https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111456/at-to-zustane-mezi-nami-111456.jpg 5 10 4

Vzpomínky francouzského režiséra, herce, dramatika a scenáristy Francise Vebera na zlatou éru francouzské kinematografie. Francis Veber začínal jako novinář, v šedesátých letech se etabloval jako filmový scenárista, později i jako režisér. Debutoval v roce 1976 komedií Hračka v hlavní roli s Pierrem Richardem, se kterým pak natočil další úspěšné filmy jako Kopyto, Otec a otec nebo Uprchlíci. Spolupracoval i s Jeanem Paulem Belmondem, například při natáčení Muže z Acapulka, kde byl Veber autorem námětu. Jeho nejúspěšnějším filmem je Blbec k večeři, který byl v šesti kategoriích nominován na Césara.... celý text

Přidat komentář

Blue
09.06.2018 4 z 5

Velmi svěže napsané vzpomínky, na některých místech ovšem bohužel zatížené poněkud bulvárními historkami, které umělecký dojem z knihy poněkud snížily, a které si tvůrce tak inteligentní filmové zábavy mohl odpustit. Je to škoda.

Radunnie
10.07.2016 5 z 5

Výborná kniha, která se čte jedním dechem, navíc se v ní dozvíte i spoustu zajímavostí nejen z francouzské kinematografie. Je navíc evidentní, že tvůrce mého oblíbeného Blbce k večeři má mimo jiné značné literární zkušenosti, jeho vyprávění nenudí ani vteřinu.


Red-Donald
07.06.2016 5 z 5

Francis Veber svůj život čtenářovi popisuje na stránkách knihy velmi zajímavě a s vtipem. Kniha se mi líbila, dověděl jsem se spousta nových věcí a zase jsem se jednou u knihy trochu nasmál, ale čekal jsem, že bude ještě o něco víc obsahlá. Návrat velkého blondýna nebyl třeba ve knize vůbec zmíňěn. Ale jinak, nemám co vytknout.

DennisMoore
30.10.2014 5 z 5

Francis Veber nezůstal nic dlužen pověsti skvělého scenáristy. Jeho autobiografie je strhující čtení obzvlášť, pokud Veberovu tvorbu znáte, ovšem řekl bych, že zaujme i ty, kteří se na seznámení s touto živoucí legendou francouzské srandy teprve chystají. Veber svůj jedinečný příběh vypráví s lehkostí, v paměti mu zůstala spousta vzpomínek na rodinu i na mnohdy neuvěřitelná profesní setkání, kniha je z 90 % vtipná, z 10 % dojemná (vždy, když přijde řeč na umírání)... Tedy přesně jako jeho filmy.

Autorovy další knížky

Francis Veber
francouzská, 1937
2012  90%Ať to zůstane mezi námi
1969  0%Jak unést dámu

Kniha Ať to zůstane mezi námi je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x