Nezastavitelní

Nezastavitelní https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468814/bmid_nezastavitelni-hv2-468814.jpg 4 28 5

Astonishing X-Men série

< 4. díl

Superhvězdná dvojice Joss Whedon (Buffy, Angel, Firefly, Avengers) a John Cassaday (Planetary, Captain America) přichází s epickým finále Astonishing X-Menů! Po šokujících a ohromujících událostech poslední knihy se X-Meni vydávají do vesmíru, aby zachránili Zemi před hrozbou válečnické planety Breakworld. Tímto činem však možná sami naplňují osudové proroctví. Jedno je ale jisté. Až tohle skončí, nic nebude takové, jako bylo dřív. A myslíme to vážně! Jeden z nejuctívanějších scenáristů světa, Joss Whedon, předvádí naplno svůj talent. Čtenáře bombarduje hláškami, efektními scénami, překvápky i psychologickými detaily. A John Cassaday tomu všemu dodává filmovou monumentálnost! V knize najdete sešity Astonishing X-Men č. 19–24 a Giant-Size Astonishing X-Men č. 1.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Unstoppable , 2008


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
27.10.2023 3 z 5

Celá 4-dielna sága Jossa Whedona (resp. čísla Astonishing X-Men 1 – 24 + Giant-Size Astonishing X-Men 1, aby som bol presnejší) pre mňa žiaľ predstavuje sklamanie. Pramení z nemalého pocitu nenaplnených očakávaní. Na začiatku stála vakcína na mutantstvo. Fantastická téma! Dala sa uchopiť z rôznych uhlov. Mohlo sa o nej polemizovať, debatovať, hádať, ponúknuť skvelé a silné scény o mutantoch, ktorí na čosi také celý život čakali na zjavenie, ako i o mutantoch, ktorých už len existencia takého „lieku“ bytostne uráža a sú azda schopní až extrémnych vecí (zločinu?), aby ju zničili. Ničoho z toho sa Joss nanešťastie nechopil a z niečoho, čo na začiatku malo nábeh na fakt významný príbeh (nielen x-menovský, ale celkovo marvelácky resp. superhrdinský), spravil drahý bum-bum šmejd s vesmírnymi bitkami a padnutými mrakodrapmi. Keď si to prečítate kompletné, tak si uvedomíte, že o liek naozaj skoro vôbec nejde. Áno, stále z toho cítiť TOHO Jossa, ktorý má dar písať dobré hlášky, svižné dialógy, šťavnaté postavy a vyhrotené vzťahy. No inak ma jeho scenáre rozosmútili. Veľké finále je naozaj veľké v zmysle „vizuálne epické“, ale je to zároveň nuda. Nevraviac o tom, že (ako to už u podobných obrovských eventov zvykne chodiť, česť výnimkám) sa niečo uzavrelo, ale mnohé zadné dvere zostali (kvázi)rafinovane pootvorené. Takto si ja osobne veľkú komiksovú udalosť nepredstavujem. Možno keď som mal osemnásť... Takže za mňa je aj dobré, že Joss v písaní komiksových scenárov nepokračoval a venoval sa filmom a seriálom.

Atlantis
17.05.2023 3 z 5

Tak tohle bylo... zvláštní. Zvláštně trapné. X-meni se tady celou dobu jen tak plácají, Breakworld je podivně nevysvětlený a celá pointa je taková nijaká. Nemluvě o tom, že jsem párkrát listoval zpátky, jestli jsem něco nepřeskočil. Ale nejvíc mě dostalo samotné finále. (Následuje mini spoiler) Obří mega kulka vystřelená z vesmírné stanice velké jako planeta? Kde jsme? Vždyť to je pointa jak z padesátých let. Jsem docela zklamaný, protože Whedonův run mě bavil, ale tohle bylo tak nějak podivné.


Voliarty
23.03.2023 5 z 5

Všetko dobre raz skončí. Platí to aj pre komiksové série.

Prvému dielu som dal nadšene plný počet. Druhý a tretí boli dobré, ale ohodnotil som ich len silnými štyrmi. Finále tejto skvelej série, si ale opäť odnesie plný počet.

Jedná sa o veľkolepé finále. Konečne pochopíme to proroctvo i ako funguje Breakworld. Nemám čo k tomu viac. Je to finále, ako má byť.

Postavy a ich vzťahy sú tu úplne skvelé. Či už Kitty a Colossus, ktorý sa snažia vyriešiť svoj vzťah, Emma a Cyclops, ktorý majú zábavnú konverzačku uprostred boja, Beast a agenta Brandonová, ktorí musia napriek vzájomnej neznášanlivosti spolupracovať alebo skvelé učiteľsko-študentské duo Logan a Armor. Len škoda, že poslední menovaní mali tak málo priestoru.

Taktiež sa priznám, že nikdy som nebol nejaký veľký fanúšik Cyclopsa. Nie, že by som ho nemal rád, len nikdy si naplno nezískal moje sympatie. Tento komiks to zmenil. Ukazuje, prečo je vodcom X-Meno a prečo ho mnohí čitatelia majú radi.

Príde mi, že na to, ako je to veľkolepé a osudové, tak sem Whedon zakomponoval viac vtipu (alebo aspoň ja som sa viac-krát zasmial).

Kresbe nemám čo vytknúť (opäť) a páčilo sa mi, ako je spravené trasenie, keď sa postavy nachádzali v rakete.

Som spokojný. Skvelé finále pre skvelú sériu. Teraz len dúfať, že sa opäť dočkáme podobne kvalitnej (nie len X-Men) série.

fvalek
07.02.2022 5 z 5

Velkolepé finále, které je opravdu velkolepé s velkým V. Mistrně dovyprávěný příběh, který skvěle propojuje předchozí díly a finišuje celou tuhle Wheedonovskou ságu. Události na planetě Breakworld se docela komplikují, až je to ve finále až matoucí, ale myslím, že to je dobře, není to nijak primitivní a jednoduché. Zjištění ohledně agentky Brandové jsou dost zajímavá, ale upoutá i její peprná záliba v kočkovitých šelmách. Všechny postavy spolu hezky fungují, i když je škoda, že Wolverine je tu takový odstrčený. Je velká škoda, že některé věci se nedořeší, jako třeba Emmina dohoda s Boj nebo její vztah se Scottem. Docela by mě zajímalo, kde je chronologicky celý tenhle příběh zasazený.

Ať už je celá zápletka dobrá sebevíc, nic nemá na finále. Hrdinové snažící se zastavit kulku jsou super, zejména jejich vize toho, jak by to udělali. Asi mi nedošlo, kdo je takhle zřídil. A to hlavní je samozřejmě zase Káťa, se kterou se tahle série opravdu nemazlí. Konec byl velmi emotivní a smutný a musím říct, že bych chtěl ještě nějaké přímé pokračování. Nicméně super finále a vše povedené, dotklo se mě to. :)

Lenka.Vílka
15.05.2021 5 z 5

To jsem se zase těšila! Nový díl Astonishing X-Men!!!

Opět se pokračuje a navazuje přesně tam, kde se skončilo a je to neskutečně bombičkový.

Ok, je to Whedon, má to tak rád. Postavy a jejich emoce, který je dokreslují, a dělají z nich uvěřitelný bytosti a ne žádný plochý ... " cosi, když to umře, tak meh" figurky. Asi jsem už trochu zblblá, ale já to prostě potřebuju. A že dramatu bylo v trojce fakt hodně! A tady je ho taky opět dost :)

Ale taky hodně akce. Hodně dobré akce. Petr jako ničitel světa? No, ono to nakonec nebude tak horký, a trochu komplikovaný rozhodně jo, ale celý to bylo strašně dobře napsaný. Klasika, ale s dost velkým upgradem. (Dík, dík, chlape!)

Opět na první pohled zbytečně velká okna, ale je v nich na stranu druhou dost detailů, a jako vždy jsem si kresbu užila. Hele, proti rozmanitosti nic nemám, ale když jednu sérii jedou stále dva stejní lidé, je to prostě lepší!

Možná proto jsem ani nebyla překvapená a čekala, že budu konec nenávidět. Protože končí, jak končí, a kdo ví, kdy vyjde pokračování... :(

Autorovy další knížky

Joss Whedon
americká, 1964
2019  83%Nadaní
2020  81%Boj
2020  82%Rozervaní
2021  80%Nezastavitelní

Kniha Nezastavitelní je v

Přečtených33x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst4x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x